Супер лесни кошнички за яйца

За Великден може да си направим супер лесни кошнички за яйца от парче хартия само за няколко минути. Става много бързо, без шаблони, без сложно изрязване, само с няколко движения и малко лепило (двойно залепящо тиксо) или инструмент за капси.

Идеята е много добра както за мини кошнички за едно яйце, така и за по-големи кошнички за няколко яйца, които да подарим на приятели или да използваме като великденска декорация, за украса на масата и празнична украса за дома.

Супер лесни кошнички за яйца


За да направим красива великденска кошничка като тази на снимката ще ни трябва лист декоративна хартия с форма на квадрат. Размерът зависи от големината на кошничката. Например за мини кошничка за едно яйце е достатъчен квадрат 15 х 15 см. За средно големи кошнички за няколко яйца размера може да е 30 х 30 см. и повече за още по-големи великденски кошници.

Подходяща е всякаква декоративна хартия – шарена, едноцветна, каквато ви харесва. За малките кошнички може да се използва и по-тънка хартия, а за големите е добре да вземем по-дебел картон.

Как да си направим супер лесни кошнички за яйца

Как да си направим супер лесни кошнички за яйца

1. Обърнете квадратен лист хартия с лицевата страна надолу. Разделете на равни квадрати - по 3 на всяка страна и начертайте свързващи линии с молив. После прегънете хартията по линиите.
2. Изрежете с ножицата двете страни на средните квадратчета от първия и последния ред.
3. Сгънете хартията нагоре, както е показано на снимката. Това са вътрешните страни на вашата кошничка.
4. Сега ще сглобим останалата част. Прегънете крайните квадрати, така че да се застъпват и да минават над средния. Ако искате може да ги срещнете под наклон в горните ъгли или да ги заспътипе само в средата. Също така предварително може да заоблите ъглите с ножицата.

Великденски кошнички за яйца от хартия

5 Залепете с лепило или двойно залепящо тиксо. Едната страна на кошничката е готова. Направете същото за другата.
6. След това направете дръжка на кошничката от лентичка хартия. Подпъхнете я между външните и вътрешните страни и залепете.
7. Ако искате може да укрепите дръжката за повече сигурност с капси от двете страни (става и с телбод)
8. Това е, кошничката е готова. Остава да сложите яйцата. В темите на Хубава жена ще намерите лесни идеипопулярни техники и много интересни начини за боядисване на яйца.

По този супер лесен начин могат да се направят най-различни великденски кошнички за яйца – големи, малки, всякакви. Може да добавите и някаква украса - панделки, цветенца, копчета дантелки, каквото ви харесва, както е направена тази оригинална кошничка за Великден.
Още идеи за кошнички от хартия ще намерите в галерията. А в тази тема може да разгледате великденски кошнички от рециклирани материали

Оригинална кошничка за Великден


Оригинални идеи за украса на яйцата
Великденски яйца - Специална селекция
Златни великденски яйца
Мраморни яйца с лак за нокти
Как да украсим яйца със семена
Великденски яйца за деца – снимки

Още идеи за боядисване на яйца:
Боядисване с естествени бои
Великденски яйца с дантела
Великденски яйца с листа

Още великденска украса:
Вазички, саксийки и свещници с черупки от яйца

>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Google+

facebook