Как да украсим яйца със семена

Как да украсим яйца със семена
Ако търсите оригинални идеи за декорация на яйца и интересна великденска украса за дома, значи сте попаднали на точното място.

В днешната тема ще видим как да украсим яйца със семена, както е декорирано красивото яйчице на снимката.

Украсени по този начин яйцата изглеждат много атрактивно. Могат да се използват за великденска декорация или като супер оригинален подарък за приятели послучай празника.Преди да започнем с украсата яйцата трябва да са твърдо сварени и охладени.
За декорацията ще ни трябва: лепило C 200, четка, с която да го нанасяте и разбира се семена.

Великденски яйца със семена

Във всеки хранителен магазин се продават такива. Може да използвате всякакви семенца – ориз, сусам, синап, леща, голи слънчогледови семки или, ако предпочитате може да включите в декорацията и по-едри зърна - боб, цалевица, каквото ви харесва.

Яйца със семена за Великден

Технологията е простичка за изпълнение – мажете с лепило и редите семената. Звучи супер лесно, но се изисква доста търпение. Трябва да се действа бързичко, защото лепилото засъхва. Добре е да го нанасяте на малки участъци и върху тях да поставяте семенцата. Може предварително да си изградите концепция как точно искате да изглежда яйцето и за улеснение да си очертаете фигури върху него или да импровизирате.

Оригинална декорация на яйца със семена

Накрая оставете яйцето да изсъхне добре и нанесете слой лак за блясък. Получават се много интересни яйца, а тези които виждате на снимките са направени от +Цветелина Петкова  Благодарим на Цвети за добрата идея. Украсените яйца можем да комбинираме с подходяща декорация в етно стил като този великденски букет от рисувани яйца (как са направени вижте в линка)

Великденска декорация - Букет от яйца


Още идеи как да украсим яйца:
Великденски яйца - Специална селекция
Великденски яйца с коприна
С акрилна боя и подръчни материали
Великденски яйца с листа
Златни великденски яйца
Великденски яйца за деца – снимки

Как да украсим празничната трапезата:
Плата Хапки за парти
Великденска украса за маса

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Модерни Обувки

Обувки онлайн

Google+

facebook