Великденски яйца за деца – снимки

Великденски яйца за деца В темата ще намерите специална подборка с великденски яйца за деца

Разгледайте снимки с интересни яйчица за Великден, които биха харесали на децата.

Декорациите са креативни и лесни за изпълнение, може да поканите децата да участват в украсяването.

Така ще се забавлявате заедно и ще развивате взаимно творческите си умения.Яйчица с личица
Едва ли има по-лесен и оригинален начин за украсяване на великденски яйца от това да им нарисуваме набързо лица. Става за нула време с черен маркер и няколко простички щриха – очички, уста, носле и готово. Обикновените боядисани яйца се превръщат в симпатични яйчица с личица като тези:

Великденски яйца за деца - Яйчица с личица

Впрочем идеята е добра не само за децата, а изобщо за оригинални яйца за Великден като подаръци за приятели. Правят се лесно и изглеждат страхотно. Дори не е задължително да са боядисани предварително. Още яйца с личица може да видите тук.

Великденски яйца с личица

Интересни яйчица с личица могат да се направят с готови кукленски очички, които се залепят върху яйцето. Нарисувайте с маркер устица, като на яйчицата от снимката и декорацията е готова.

Интересни яйчица с личица с кукленски очички

Разбира се може да добавите коса, носле, бузки и т.н. или да направите яйчице-момченце и яйчице-момиченце. Още лесни идеи за подобни декорации ще намерите тук.

Яйчица филмови герои
Всички деца обичат анимационни филмчета и със сигурност биха се зарадвали на яйчица с любими герои – Смърфовете, Елмо, котаракът Гарфилд, розовата пантера Пинко, Лиса и Барт от “Семейство Симпсън“, котенцето Хелоу Кити и др.

Яйчица филмови герои - Хелоу Кити, Смърфовете, Гарфилд, Пинко и др.

Подобни яйчица се рисуват най-добре с акрилни бои, а ако не умеете да рисувате може да използвате шаблони или да прекопирате личицето от готова картинка. За да сте сигурни в рисунката предварително скицирайте с молив, после повторете с бои или флумастри.

Колекция с яйца за Великден с култови герои от “Междузвездни войни“

Получават се много ефектни яйца за Великден като тази колекции с култови герои от “Междузвездни войни“ или ядосаните птици от популярната игра “Angry birds“

Великденски яйца с ядосаните птици от “Angry birds“

Идеята е добра за великденски яйца за по-големички деца. Сигурна съм обаче, че ще се хареса и на възрастните фенове :)

Яйчица животинки
За най-малките деца много лесно могат да се направят яйчица с муцунки на животинки като тези сладки зайчета. Ушичките им са изрязани от хартия и залепени с лепило към яйцето, а личицата са нарисувани с флумастри.

Великденски яйца зайчета

Разбира се може да импровизирате и да измислите всякакви готини животинки – жабки, патета, маймунки, прасенца и т.н. Изрежете детайлите от цветна хартия (от гланцово блокче например) и залепете с лепило.

Яйчица животинки за Великден за малки деца

Освен хартия могат да се използват и някакви подръчни материали (понпони, пискюлчета, копчета и др.), както е направено носленцето на това симпатично яйчице-зайче. Останалата част от личицето нарисувайте с флумастер.

Великденско яйце Зайче

Накрая се получават много забавни великденски яйца, които със сигурност биха харесали на малките дечица. Още идеи ще намерите в линка.

Яйчица Човечета
В предишна тема видяхме как да украсим яйца със семена. По подобен начин е направено сладкото яйчице-човече от снимката. Върху горната част на яйцето, като шапчица, са налепени натрошени семенца от ечемик (може да се използва натрошена пшеница или дребни семена ориз) Личицето е нарисувано с флумастри. Ако идеята ви допада за украса на яйца за ядене по-добре си направете безвредно лепило от вода и брашно.

Яйце за Великден - Човече с лепило от вода и брашно

Рецептата е много лесна: 1 суп. лъж. брашно (с връх) се размива в чаша студена вода (200 гр.) Сложете сместта на слаб огън и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Вари са за около 3 минути. Накрая се получава полупрозрачно, леко жълтаво лепило. Изчакайте да изстине преди употреба. Лепилото е много здраво, може да се използва за всякакви великденски декорации:

Великденска украса за деца с яйчица човечета

Впрочем може да си приготвите по-голямо количество лепило от вода и брашно, в съотношение 2:1 и остатъкът да съхраните в хладилника за няколко дни. Идеално е за употреба, ако държите всички великденски украси за децата да са направени от безвредни материали.

Забавна украса на великденски яйца за деца

И накрая вижте тази интересна декорация с яйчица човечета, които имат нарисувани личица, хартиени шапки на главите и телца от поставки за яйца, облечени с дрешки от хартия. Изглеждат невероятно забавно и със сигурност ще впечатлят децата.


Още великденски идеи за деца
Супер лесни кошнички за яйца
Великденски кошнички от рециклирани материали
Великденска украса с черупки от яйца

Нещо забавно за хапване:
Мраморни яйца за ядене и украса на храна
Декорация на детска храна – снимки
Украса на храна за Великден

>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Google+

facebook