Идеи за прически

Великденски кошнички от рециклирани материали

Не изхвърляйте пластмасовите бутилки, чашки, кофички и празни опаковки от храна. Не и преди да сте видяли тази тема. Тук ще намерите 20 супер интересни великденски кошнички от различни рециклирани материали с описания как се правят.

Великденски кошнички от рециклирани материали В предните теми видяхме как да си направим лесни кошнички за яйца и много оригинални кошнички от хартия, днес ще се опитаме да бъдем еко, не само защото е модерно и пести пари, а най-вече защото обичаме природата и искаме да я запазим за децата си.

Ще се изненадате каква красота може да се сътвори от повторната употреба на иначе непотребните неща. Вижте какви интересни великденски кошнички могат да се направят от подръчни материали и колко лесно и забавно става това, особено с помощта на малките деца.


Кошнички от рециклирана хартия

В линковете по-горе ще намерите много идеи за хартиени кошнички, изберете си някоя от тях. Препоръчвам ви да я изпълните от рециклирана хартия, поне за този Великден. Колкото повече хора направят това, толкова повече дървета ще останат живи, нали.

Кошнички от рециклирана хартия

Например картонена кутия ще ви свърши чудесна работа или дори най-простичка амбалажна торба. Може да използвате също лъскавите страници на прочетено списание или шарена торбичка за подарък. Останалото е въпрос на въображение, така че докато разчиствате къщата преди празника се оглеждайте за всякакви неща – разноцветни хартийки, панделки, копчета мъниста, дантелки, цветенца и т.н.

Великденски кошнички от кори за яйца

Какво по-лесно от това! Нарежете кората на части – за 2 яйца например. После може да прикриете грозната част с красива хартиена лента, достатъчно широка, за да покрива кората. Залепете с лепило или използвайте телбод. След това добавете дръжка (от плътна хартия например) в подходящ цвят и атрактивна украса. За улеснение може да използвате готови цветя, пеперудки и др. Ако нямате под ръка, подобни неща се продават в галантерите и цветарските магазини.

Великденски кошнички от кори за яйца

Друг вариант (малката снимка) е да боядисате кора за яйца в избран цвят, а в горната част може да залепите красиво ширитче или плетена дантелка. За дръжка изпозвайте парче кабел, мека тел, пластмаса, каквото имате под ръка. Накрая се получава много ефектна кошничка за яйца, за без пари :)

Плетена кошничка от ленти за цветя

Идеята е подходяща за всички със сръчни ръчички. Може да си изплетете кошничка за Великден от 2 цвята хартиени ленти за цветя (от по-тесните или да разрежете широки на две). Ще ви трябва и телбод за захващане на краищата. Изглежда трудно, но всъщност не е чак толкова. За всяка от четирите страни на кошничката подредете по 10 ленти (розови например) и 10 (примерно лилави). Направете това върху плоска повърхност за улеснение. Самото плетене става чрез промушване на лентите шахматно отгоре-отдолу, така че да се получи шахматна плетка.

Плетена кошничка от ленти за цветя

На всеки от четирите края оставете по 2-3 см неизплетени. После захванете лентите от всеки цвят с теблод. Повторете същото за останалите 3 страни. Сглобяването накрая става с розова лента, която съединява двете противоположни розови страни и лилава лента за останалите две лилави страни. Получава се плетена кошничка с 2 дръжки (розова и лилава), които може да захванете в пресечната точка с телбода. За повече стабилност може да добавите отгоре цвете от двойни прегънати лентички (съответно лилава и розова)

Кошничка за яйца от плат

Тази идея е подходяща за дамите, които обичат да шият. Пъстра кошничка за Великден като тази на снимката може да си направите от шарени парцалчета плат. Нарежете ги на равни парченца и съединете на машината. Трябва да се получи дълга лента от плат, която после се усуква. Сглобяването на кошничката започва от долната част.

Кошничка за яйца от плат

Технологията е простичка за изпълнение. Усуканата лента се навива на руло като охльовче и се прихваща на ръка с иглата. След като направите дъното пришийте към него толкова обръча от усукан плат, колкото искате да е висока кошничката. Поставяйте ги един по един, обикаляйки с иглата на ръка. За дръжка съединете 2 усукани ленти и ги прикрепете към вътрешните стени на кошничката.

Кошничка Зайче и Зайчета торбички от филц

Няколко парчета филц, полар или друг нетъкан текстил са идеални за кошнички за яйца или торбички за лакомства. Нетъканите платове не се нищят, за това шиенето им е супер лесно и няма нужда от зачистване. Може да изберете простичка кройка - правоъгълник и две продълговати парченца за уши.

Кошничка Зайче и Зайчета торбички от филц

Прегънете правоъгълника на две и зашийте късите страни. Получава се торбичка. След това разтворете, пришийте ушичките към задната част (от вътрешната страна) Пристегнете с връвчица и избродирайте с няколко бода заешко личице (малката снимка)
Сладкото зайче на голямата снимка също е направено от филц. Ушито е на ръка. Може да се използва за мини кошничка или за декорация.

Кошнички за яйца от пластмасова бутилка

От празна пластмасова бутилка 2 л (от газирани напитки) се получава невероятно готина кошничка за Великден. Много лесно може да си направите няколко такива за малките палавници. Просто изрежете дъното на бутилката, на височина, каквато ви харесва. Пробийте 2 дупки в двете противоположни страни, за да промушите дръжка през тях, а за дръжката може да използвате декоративна тел. Подобни неща се продават в цветарските магазини, галантериите или в магазините за художествени материали.

Кошнички за яйца от пластмасова бутилка

След това покрийте ръба с цветно тиксо, за да не стане беля. За украса може да използвате каквото ви хрумне – от готови елементи (пластмасови яйчица например) до копчета, мъниста и всякакви лъскави нещица. Залепете украсата с лепило за пластмаса. Още по-лесен начин за декорация на такава кошничка е с готови стикери или цветно тиксо. Накрая напълнете кошничката с цветна трева (може да се купи готова или да се направи от нарязани лента за цветя на малки тънки ивички) Получава се много готина кошничка за яйца и вкусни лакомства за малките деца.

Мини кошнички за яйца от пластмасови чашки за кафе

Най-обикновена пластмасова чашка за кафе може да се преобрази за нула време в красива великденска кошничка за пъдпъдъчи яйчица или мини кошничка за едно яйце. Всичко, което ви трябва е един хартиен гирлянд, с който да облепите чашката, а дръжка може да изрежете от друга чашка или от хартия (малката снимка)

Мини кошнички за яйца от пластмасови чашки за кафе

Друг вариант е да си купите пластмасови чашки в по-пролетни цветове (жълто, синьо, зелено), не че белите и кафяви чашки, с които традиционно са заредени автоматите за кафе не стават, но ярките са по-красиви. Пробийте дупчици от двете страни на чашката и промушете връвчица (шнурче или връзка за обувки също става) Направете възелчета и дръжката е готова. Може да добавите атрактивна апликация от цветна хартия или да нарисувате нещо подходящо в долната част.

Голяма кошничка от пластмасова опаковка и
Малка кошничка от сладоледени клечки

Като сме започнали да рециклираме малки чашки, нека си направим още една мини кошничка, този път от картонена чашка и клечки за сладолед. Може да оцветите клечките с боички и да ги залепите с обикновено лепило, а за дръжка може да се използва плюшена декоративна тел. Получава се супер сладурска мини кошничка, която да напълните с бонбони-яйчица, например.

Голяма кошничка от пластмасова опаковка и малка кошничка от сладоледени клечки

Следващото предложение е много лесно. Голямата кошничка на горната снимка е направена от пластмасова опаковка от бисквити, сухи пасти и др. Добавете широка дръжка от кафяв филц (става и от твърд картон, оцветен в кафяво) После изрежете няколко простички фигурки от разноцветен филц и залепете. Накрая се получава интересна и много практична кошничка за лакомства.

Великденска кошничка за яйца от кофичка или туба

За реализацията на следващата идея (голямата снимка) ще ни трябва средно голяма кофичка с дръжка. Подходящи са опаковки от готова храна, конфитюр, течен шоколад, майонеза и др. Ако нямате нищо под ръка в магазините за опаковки има кофички с всякакви размери. За няколко минути може да я украсите по ръба с цветни парцалчета филц и да налепите някаква простичка апликация в долната част. Също така може да облепите дръжката с лентичка от филц. Остава да я напълните с цветна трева и разбира се, с великденски яйца.

Великденска кошничка за яйца от кофичка или туба

Великденската кошничка на малката снимка е направена от туба за прясно мляко (става и от туби за боза или плодов пунш) Кошничката се прави по сходен начин, както от пластмасовата бутилка по-горе. Изрязва се дъното на желаната височина, а дръжката се изрязва отгоре, от останалата част. Не забравяйте да облепите ръбовете по периферията с тиксо, за да не се пореже някой. Украса може да нарисувате с акрилни боички, да налепите стикери или да залепите апликация от цветна хартия. Накрая завържете красива панделка и от обикновената туба се получава страхотна кошничка за Великден.

Кошничка за яйца от готова кошница или панерче с панделка

Тази идея е много подходяща за всички, които са оставили приготовленията за празника за последния момент. Ако имате под ръка готова кошничка от мрежест материал (например кошница за ятоди с дръжка) много лесно може да я преобразите във великденска с помощта на разноцветни хартиени ленти, които се промушват в дупките на мрежата отвън-навътре, докато се обиколи цялата кошничка.

Кошничка за яйца от готова кошница или панерче с панделка

Ако нямате готова кошница, със сигурност имате някое пластмасово панерче, затикано в шкафа. Може да го украсите със сатенена панделка в горната част (става и с лента за цветя, върши работа и лента плат, каквото имате). След това нарежете лентички от обикновена амбалажна хартия (хартиена торба от покупки също става). Поставете ги в панерчето и върху тях може да подредите яйцата. Получава се идеална великденска кошничка за празничната трапеза.



Интересни идеи за великденски яйца с рециклирани материали


Декорация с акрилна боя и подръчни материали


Боядисване на яйца с вратовръзки


Как да украсим яйца със семена


Великденски яйца - Специална селекция



Още идеи за празника специално за децата:


4 лесни идеи за боядисване на великденски яйца


Забавни великденски яйца


Великденски яйца с личица


Великденски яйца за деца – снимки



Още лесни и супер интересни идеи за Великден


12 декорации за великденската трапеза


Мраморни яйца за Великден по китайска рецепта


Великденска декорация


Великденска украса за дома

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации