Великденска декорация

В темата ще видим 10 страхотни идеи за оригинална великденска декорация, която може да използваме за украса за дома или като празнична украса за маса.

Аранжировките са направени в различни цветове, а основен акцент във всички декорации, разбира се, са великденските яйца

Оригинална великденска декорацияВеликденска декорация в бяло и лилаво – гнездо с яйца
Яйцата за тази декорация са направени много интересно - с лентички и восъчни печати. Поставени са в птиче гнездо, направено от клонки, а гнездото е украсено с два стръка нежни момини сълзи. Стъклена лилава вазичка с момини сълзи допълва декорацията.

Великденска декорация в бяло и лилаво – гнездо с яйца

Декорация за Великден в синьо и зелено с пролетни акценти
За тази аранжировка е използвана дълбока декоративна чиния с къдрава периферия. Великденските яйца са поставени в гнездо от клонки с много интересна украса от птичи перца, сини цветенца и няколко глави лук с пера.

Декорация за Великден в синьо и зелено с пролетни акценти

Великденска украса за маса – декорация на чиния
На дъното на чинията е поставено канапе, което наподобява птиче гнездо, а яйчицето е увито в плат и завързано с панделка. Пъстри пролетни цветя, декоративни камъчета и фигурка на зайче допълват ефектната украса.

Великденска украса за маса – декорация на чиния

Великденска декорация в пролетно зелено
Тази аранжировка представлява плато със зайчета и небоядисани яйца върху канапе от трева с украса от момини сълзи и клонки. Много свежа идея за празнична украса. Прави се лесно, мести се лесно, може да се постави навсякъде в дома.

Великденска декорация в пролетно зелено

Декорация за Великден в бяло и пурпурно
Тази елегантна аранжировка е направена с великденски яйца, оцветени в пурпурни нюанси, които са поставени в бяло гнездо от пух и пера. Декоративни камъчета в лилави тонове, фигурка на зайче и бяла ваза с пурпурни цветя допълват елегантната украса.

Декорация за Великден в бяло и пурпурно

Великденска украса с яйца от пъдпъдък
Великденските яйца в тази декорация са оцветени в старо злато със сребристи орнаменти. Няколко от тях са оставени бели, има и мънички яйчица от пъдпъдък в бежово. Поставени са в гнездо, с украса от тюл и пухчета. Малка вазичка с бели цветя и купичка пъдпъдъчи яйчица допълват украсата.

Великденска украса с яйца от пъдпъдък

Великденска декорация - вазички от яйца
Лесно може да си направите вазичка от черупка на яйце. Пробийте дупка от острата страна на сурово яйце. Изсипете вътрешността в купичка. След това внимателно разчоплете с пръсти отвора, за да се разшири и вазичката е готова. Получава се идеална украса за празничната трапеза.

Великденска декорация - вазички от яйца

Украса за Великден – кошничка за яйца
Великденска кошничка за яйца е идеален подарък за близки и приятели послучай празника, пълна разбира се :) Може да се използва и за украса на дома. В този случай е добре стила и да е съобразен с останалата част на великденската декорация. Разгледайте Оригинални кошнички от хартия

Украса за Великден – кошничка за яйца

Великденска декорация – свещник с цветя
Тази декорация е направена с обикновени стъклени чаши, поставени в чинийки с вода. Чашите са украсени с цветя, привързани към стените им с панделка, а водата е, за да не увяхнат бързо цветята (ако ще използвате живи цветя разбира се). Поставите свещ с декоративни камъчета и чашата се превръща в оригинален свещник. Също така може да напълните някои от тях с бонбони.

Великденска декорация – свещник с цветя


Вижте още идеи за великденска декорация:
Декорация на дома
Празнична трапеза за Великден

Декорация на яйца
Великденски яйца с дантела
Великденски яйца с листа
Великденски яйца с акрилна боя
Златни великденски яйца
Как да украсим яйца със семена

Декорация на храна
Украса от краставици
Цвете от репичка
Роза от домат

>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Google+

facebook