В този лесен урок по карвинг ще видим как се прави цвете от репичка за декорация на салати или гарнитура към различни ястия.
Туториалът може да се изпълни от всеки. Не са необходими никакви специални инструменти. Всичко, което ви трябва са репички, остър кухненски нож, няколко свободни минутки и... храната на трапезата ви ще изглежда страхотно:
1. Вземете една репичка, отрежете стъбълцето заедно с листата до основата на репичката.
След това нарежете напречно на тънки резенчета. Това ще са листенцата на цветето.
2. Вземете втора репичка.
Отрежете стъбълцето.
Нея ще използваме за основа на цветето.
3. Върху мястото, от което сте отрязали стъбълцето направете декорация с няколко кръстосани нареза - като решетка.
След това направете дъговидни разрези по цялата обиколка на репичката.
4. Разрезите трябва да са достатъчно дълбоки, защото в тях ще поставим листенцата на цветето.
5. Направете втори ред с разрези, шахматно разположени под предишните.
6. Накрая поставете резенчетата, които направихме от първата репичка в разрезите и цветенцето е готово.
По този начин може да направите повече цветя и да ги поставите върху зелена салата, да ги използвате като украса или в гарнитурата на различни ястия:
Source: The Art of Vegetable Garnish Book by Sopapan Amatadecha
Както виждате с малко свободно време и много фантазия могат да се сътворят чудеса. Опитайте и вие!
Очаквайте още интересни идеи за декорация на храна в темите от домашен карвинг на Хубава жена
Туториалът може да се изпълни от всеки. Не са необходими никакви специални инструменти. Всичко, което ви трябва са репички, остър кухненски нож, няколко свободни минутки и... храната на трапезата ви ще изглежда страхотно:
Нека видим как се прави цвете от репичка:
1. Вземете една репичка, отрежете стъбълцето заедно с листата до основата на репичката.
След това нарежете напречно на тънки резенчета. Това ще са листенцата на цветето.
2. Вземете втора репичка.
Отрежете стъбълцето.
Нея ще използваме за основа на цветето.
3. Върху мястото, от което сте отрязали стъбълцето направете декорация с няколко кръстосани нареза - като решетка.
След това направете дъговидни разрези по цялата обиколка на репичката.
4. Разрезите трябва да са достатъчно дълбоки, защото в тях ще поставим листенцата на цветето.
5. Направете втори ред с разрези, шахматно разположени под предишните.
6. Накрая поставете резенчетата, които направихме от първата репичка в разрезите и цветенцето е готово.
По този начин може да направите повече цветя и да ги поставите върху зелена салата, да ги използвате като украса или в гарнитурата на различни ястия:
Source: The Art of Vegetable Garnish Book by Sopapan Amatadecha
Както виждате с малко свободно време и много фантазия могат да се сътворят чудеса. Опитайте и вие!
Очаквайте още интересни идеи за декорация на храна в темите от домашен карвинг на Хубава жена
Още идеи за декорация:
Украса за маса за гости
Лесен карвинг - украса от краставици
Домашен карвинг - лебед от ябълка
Няма коментари:
Публикуване на коментар