Идеи за прически

Уникални плетени чанти

Ако има нещо, което да е на мода от времето на бабите ни чак до сега, това е плетената чанта. Този уникален моден аксесоар дефилира по световните подиуми и винаги предизвиква фурор.

За съжаление не се среща често в родните ни магазини, но който умее да плете може да си направи сам уникална плетена чанта, а ние ще ви помогнем със страхотни идеи.

Вижте снимки на красиви чанти и полезни съвети за избор на плетка. Предлагаме ви идеи за лесна декорация на плетени чанти и някои хитринки за онези, които не могат да плетат.

Идеи и съвети за плетиво и декорация за плетени чанти

12 идеи за Уникални плетени чанти


1. Плетена чанта с ажури - За чанти са подходящи стегнати ажурни плетки с по-малко дупки, за да не прозира хастара, освен ако не търсите обратния ефект. Много красиво изглеждат плетива съчетаващи релеф и ажури, като оранжевата чанта на изпъкнали листа (сн.1)

2. Плетена чанта с котки - Обикновената гладка плетка се прави най-лесно. Идеална е за чанти, ако искате бързо да реализирате идеята си. За да изглежда по-интересно плетивото може да изплетете някаква картинка по схема. Страхотна идея дава сивата чанта с котки (сн.2)

3. Плетена чанта с мъниста - Украса от мъниста е в състояние да направи уникална всяка чанта, дори с най-простата плетка. Достатъчно е да добавим връв или някакъв шнур за стягане на чантата, а в краищата да нанижем дървени мъниста - красиво и практично, нали. (сн.3)

4. Чанта шахматна плетка - Шахматна плетка на квадрати в два цвята изглежда добре на чанти. Идеята е чудесна за голяма чанта тип торба, която може да се носи през рамо. За повече ефект съчетайте прежди в контрастни цветове, като чантата в бяло и зелено (сн.4)

5. Плетена чанта с помпони - Ако търсите лесна и ефектна декорация за плетена чанта, направете помпони. Големи и малки помпони подхождат на всяка плетка. Особено атрактивно изглеждат в комбинация с релефни плетива на косички, подобно на жълтата чанта с помпони (сн.5)

6. Плетена чанта с копче - От съображения за сигурност е добре чантата да се затваря. Това се прави по-лесно с копче, отколкото с цип. За повече ефект може да изберете ярко плетено копче и релефен петлик. Стои страхотно на чанта от гладка плетка с дръжка косичка (сн.6)

7. Плетена чанта с панделка - Панделка от сатен може да се използва и като декорация и за пристягане на плетените чанти. Подобна украса е подходяща за по-рехави ластични плетки. Изберете сатенена панделка в тон с чантата и я прокарайте равномерно през плетивото (сн.7)

8. Плетена чанта с деним - Комбинацията деним и плетиво придава модерен вид на чантата, освен това може да се изпълни без никакво плетене. Използвайте готова плетка за гръб и предница на чантата. Страничните части направете от деним. Добавете джобове от стари дънки отпред. Получава се уникална плетена чанта подобна на (сн.8)

9. Плетена чанта с кожени върви - И една уникална идея, не толкова за украса на плетена чанта, колкото за практичен начин да не се разпъва плетивото и чантата да не увисва. Нанижете кожени върви по дължината на чантата на няколко места. Изглежда готино и стяга плетката (сн.9)

10. Малки чанти от стар пуловер - Вместо да плетем може да си направим чанта от стар пуловер. Така ще си спестим много време, а изброеното по-горе може да използваме за малки плетени чантички като торбичката от деним и плетиво, лилавата чанта с помпони, червената с релефна плетка или сивата чанта с копче (сн.10)

11. Плетена чанта с метални халки от кен - Ако търсите истински оригинална идея за плетена чанта, използвайте метални халки от кен. Съчетават се уникално с плетиво на една кука и изглеждат поразително в дизайни с метален цвят като сивкаво сребристата чанта (сн.11)

12. Плетена чанта с пухени помпони - Пухените помпони са много модерни напоследък, срещаме ги дори в бижутата, защо да не ги използваме за украса на плетени чанти. Няма нужда дори да ги правим сами, вижте тук. Може да ги носим самостоятелно или да комбинираме с козина в същия цвят като сивата чанта (сн.12)

Снимки с уникални плетени чанти


Идеи за плетена чанта с ажурна плетка на листа Уникална идея за плетена чанта с котки от схема Идеи за украса на плетена чанта с мъниста Идеи за плетена чанта шахматна плетка в два цвята Лесна декорация за плетена чанта с помпони Идеи за закопчаване на плетена чанта с копче Идеи за декорация и пристягане на плетена чанта с панделка Идеи за уникална чанта с деним и плетиво Идеи как да не се разпъва и да не увисва плетена чанта Идеи за малки чанти  от стар пуловер Оригинална идея за плетена чанта с метални халки от кен Лесна украса на плетена чанта с пухени помпони

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации