В поредния урок по домашен карвинг на Хубава жена ще видим как се прави ефектна украса от краставици за гарнитури или салати.
Ще направим от краставицата тънки резенчета, като листенца на цвете и ще оформим декорацията по 3 различни начина.
Урокът е лесен и може да се изпълни от всеки, а резултатът - много атрактивен:
Храната на трапезата ви може да изглежда като в реномиран ресторант, съвсем професионално декорирана от вас самите, при това без много усилия.
Вижте как...
Ще ви трябва остър кухненски нож и разбира се, краставица.
Разрежете краставицата на две половинки:
От двете половинки ще направим три различни декорации за салати и предястия.
Направете един разрез, без да режете до края. След това отрежете парченце със същата дебелина (режете натънко 1-1.5 мм). Получава се двойно резенче от краставицата:
Обърнете едното парченце навътре и подпъхнете крайчето му:
След това подредете двойните парченца, така че да се застъпват. Получава се ефектен гирлянд, с който може да украсите в кръг и по ръба на чинията. (сн. 1)
Нарежете краставицата на резенчета 1-1.5 мм като не прорязвате до края.
След това разделете на пачки с нечетен брой (7 в случая):
После подвийте краищата на средните парченца и подпъхнете, както е показано на картинката. Получава се ефектно ветрило:
Ветрилата може да подредите по ръба на чинията едно до друго за салата или да ги използвате поотделно като гарнитура към всяка порция.
Начинът за приготвяне на третата украса е сходен с предишният, с тази разлика, че кората на краставицата е на ивички:
Направете с ножа тесни, не дълбоки улейчета и отделете част от кората, така че да се получат ивици, както е показано на картинката.
След това нарежете краставицата на тънки резенчета (1-1.5 мм) без да режете до края.
Разделете на пачки с нечетен брой резенчета (5 в случая) и оформете цветенца, както направихме това с ветрилото по-горе.
Автор: Алла Мишина
С тази лесна украса от краставици дори обикновените блюда ще изглеждат ефектно.
Опитайте! Наближават празници... изненадайте семейството и гостите си с умения на професионален готвач :)
А ако не ви се получи добре, не се отчайвайте - опитайте отново!
С несполучливо нарязаните парченца спокойно може да си направите маска на очите или разтоварващ ден с краставици.
Ще направим от краставицата тънки резенчета, като листенца на цвете и ще оформим декорацията по 3 различни начина.
Урокът е лесен и може да се изпълни от всеки, а резултатът - много атрактивен:
Храната на трапезата ви може да изглежда като в реномиран ресторант, съвсем професионално декорирана от вас самите, при това без много усилия.
Вижте как...
Ще ви трябва остър кухненски нож и разбира се, краставица.
Разрежете краставицата на две половинки:
От двете половинки ще направим три различни декорации за салати и предястия.
Гирлянд от краставица
Направете един разрез, без да режете до края. След това отрежете парченце със същата дебелина (режете натънко 1-1.5 мм). Получава се двойно резенче от краставицата:
Обърнете едното парченце навътре и подпъхнете крайчето му:
Поставете готовите резенчета за 5 минути в ледена вода.
След това подредете двойните парченца, така че да се застъпват. Получава се ефектен гирлянд, с който може да украсите в кръг и по ръба на чинията. (сн. 1)
Ветрило от краставица
Нарежете краставицата на резенчета 1-1.5 мм като не прорязвате до края.
След това разделете на пачки с нечетен брой (7 в случая):
После подвийте краищата на средните парченца и подпъхнете, както е показано на картинката. Получава се ефектно ветрило:
Готовите форми натопете за 5 минути в ледена вода.
Ветрилата може да подредите по ръба на чинията едно до друго за салата или да ги използвате поотделно като гарнитура към всяка порция.
Цвете от краставица
Начинът за приготвяне на третата украса е сходен с предишният, с тази разлика, че кората на краставицата е на ивички:
Направете с ножа тесни, не дълбоки улейчета и отделете част от кората, така че да се получат ивици, както е показано на картинката.
След това нарежете краставицата на тънки резенчета (1-1.5 мм) без да режете до края.
Разделете на пачки с нечетен брой резенчета (5 в случая) и оформете цветенца, както направихме това с ветрилото по-горе.
Автор: Алла Мишина
С тази лесна украса от краставици дори обикновените блюда ще изглеждат ефектно.
Опитайте! Наближават празници... изненадайте семейството и гостите си с умения на професионален готвач :)
А ако не ви се получи добре, не се отчайвайте - опитайте отново!
С несполучливо нарязаните парченца спокойно може да си направите маска на очите или разтоварващ ден с краставици.
Още декорации за салати и предястия:
Забавна декорация на храна – бикче от домат
Карвинг “Кравичка“ – Декорация на храна за деца
Дядо Коледа от зеленчуци
Няма коментари:
Публикуване на коментар