Идеи за прически

Дядо Коледа от зеленчуци

Вижте една страхотна идея за празничната трапеза – забавна фигурка на Дядо Коледа от зеленчуци, с която ще прибавите закачлив нюанс в празничното меню и със сигурност ще зарадвате децата. Може да използвате фигурката за украса на ордьоври, салати и различни блюда. Изглежда атрактивно, а става бързо и много лесно.
Нека видим как се прави:

Дядо Коледа от зеленчуци


необходими продукти: голяма червена чушка, китайско зеле, парченце краставица и клечки за зъби - за сглобяване на елементите.

Дядо Коледа от зеленчуци

1. Изберете голяма червена чушка с хубава, по-права форма. Изтърбушете я. След това придайте повече стабилност в долната част (с ножа), така че чушката да може да стои отвесно

2. Към върха прикрепете с клечка за зъби парченце краставица.

3. Изберете няколко листа от китайско зеле. По-добре е да са вътрешни. Нагласете ги спрямо размера на фигурката: 1 по-дълъг лист за брадата, 3 по-късички за косата отзад и от двете страни и 1 по-овален за горния слой на косата.

4. С клечка за зъби отбележете местата на очичките, носа и устата, докато мерите големия лист за брадата.

5. Направете детайлите на лицето от парченца маслина за очичките и червена чушка за носа и устата. След това направете малки прорези върху листа и ги поставете в тях. Добавете мустаци от къдравите краища на китайското зеле.

6. С помощта на клечки за зъби скрепете елементите на фигурката. Може да използвате половинки клечки или по-малки парченца.

Подредете детайлите в следния ред: първо поставете дългия лист с лицето и брадата; трите къси (косата) поставете отзад и от двете страни на лицето; накрая сложете горния слой на косата.

7. Шапчицата може да се направи от върха на чушката или от малко доматче. За бялата украса отрежете лентичка с ширина 1,5 – 2 см от долната част на китайското зеле. Поставете върху шапката. Оформете кръг и отрежете остатъка.

Весели празници!


Още украса на храна:


Фигурки от сирене за украса на храна


Декорация на детска храна – снимки


Цвете от мандарина и портокал


Роза от домат



Още коледни идеи:


Празнична украса за маса – снимки


Опаковка за подарък – 10 идеи за Коледа


Идеи за Коледа и Нова година

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации