10 страхотни идеи за опаковане на подаръци

В темата ще видим 10 страхотни идеи за опаковане на подаръци, които се правят много лесно от готови опаковки. С минимум усилия обикновените кутии и хартиени торбички могат да се превърнат в уникални опаковки за подаръци, с които да зарадвате любимите си хора.

идеи за опаковане на подаръци

В подборката са използвани снимки с коледни подаръци, но повечето идеи могат да се ползват и при други поводи.


Опаковане на подаръци в хартиени торбички

Хартиените торбички като че ли са най-популярните опаковки за подаръци. Има ги в повечето магазини във всевъзможни цветове и размери. С малко въображение обикновената опаковка може да стане много по-ефектна.

Опаковка шарена торбичка
Добавете цветна хартия в коледно червено, поставете я в торбичката, така че да се подава навън и ще имате красиво опаковани подаръци за нула време.

Опаковане на подаръци
Опаковка с коледна декорация
Поставете червена панделка върху бял хартиен плик. Добавете декорация с някакъв коледен мотив и малка картичка с пожелание. Така семплата опаковка се превръща в празнична без много усилия, а съчетанието бяло и червено е идеално за Коледа

коледна опаковка

Ефектна опаковка на подарък
Малките детайли и съчетанието на цветовете са важни, за да се получи ефектна опаковка. Ако изберете едноцветна торбичка, може да комбинирате в опаковането на подаръка няколко детайла в различни нюанси. Например зелена торбичка с бяла хартия и червени акценти

опаковка на подарък
Опаковка от амбалажна торбичка
Дори най-простите амбалажни торбички изглеждат страхотно, ако им добавим някаква коледна апликация. С малко лепило и цветна хартия опаковането на коледни подаръци може да е много забавно

Коледна опаковка

Опаковане на подаръци с плат

Обичайно опаковаме подаръците с хартия, но ефектни опаковки могат да се направят и от плат. Ако искате да впечатлите близките си с оригинални подаръци, тази година може да пробвате.

Опаковка от шарен плат
Вземете парче шарен памучен плат (бархет или басма върши работа). Увийте с него подаръка и просто завържете крайчетата на възел. Тъй като плата е мек материал преди да опаковате подаръците е добре да са поставени в кутии.

Опаковане на подаръци с плат

Опаковка от сатен
Идеята е подходяща за опаковка на подарък за жена. Може да използвате златен или сребърен сатен за опаковане на коледните подаръци. Този лъскав плат блести и пречупва светлината много красиво, така че няма нужда от допълнителна украса.

Опаковане на подарък за жена

Опаковка като риза
Добра идея за опаковка на подарък за мъж. Може да използвате парче червен плат за опаковане на подаръка и карирана панделка за украса. Ако имате повечко време и ви се занимава пришийте малки копчета върху панделката, така че подаръкът да изглежда като облечен в риза.

Опаковане на подарък за мъж

Опаковане на подаръци за деца

Децата очакват с най-голямо нетърпение коледните подаръци. Струва си да отделим малко време и да ги изненадаме с интересни опаковки. Вижте 2 идеи за опаковане на подаръци с хартия, които се правят много лесно

Опаковка Елен
Еленче може да се направи с обикновена торбичка от амбалажна хартия, малко картон за рогата, оцветен в кафяво; червен понпон за нослето и черна хартия за очичките. Горния край на торбичката се изрязва по овал и от изрезките се правят ушите. После се прегъва, залепят се детайлите и се получава много забавна опаковка елен (вижте повече подробности)

Опаковка на подарък за дете - Еленче

Опаковка Снежен човек
Снежен човек може да се направи от бяла хартиена торбичка, декоративна хартия в черно, червено и оранжево за детайлите и нещо лъскаво за декорация на шапката. Торбичката се прегъва в горния край. След това се залепя шапката, така че да излиза малко над прегънатото, после се поставят очите, устата и носа. получава се много готина опаковка снежен човек (още)

Опаковане на коледен подарък - Снежен човекЗа опаковане на малки подаръци, бонбони и сладки неща може да използваме кесийка, украсена  с панделка или си направим опаковка кошничка от хартия.

За опаковане на големи подаръци може да използваме големи кутии или кашони, които да увием с цветна хартия. Интересно изглеждат опаковките с печати от акрилна боя, която се нанася с тампон от топка плат или хартия (първата снимка)

Разгледайте още идеи за опаковане на подаръци в тон с коледната украса

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Модерни Обувки

Обувки онлайн

Google+

facebook