Идеи за прически

Коледна украса

Коледна украса
Седмица преди Коледа търсим най-добрите идеи за коледна украса, които се реализират лесно, струват евтино и изглеждат впечатляващо.

Разгледайте нашите предложения за коледна украса от различни материали. В подборката ще намерите над 30 декорации, подходящи за празнично аранжиране на дома.

Открийте оригинални идеи как да освежим старата коледна украса или да направим нова от разни неща.


Коледна украса от шишарки


При добро желание и малко свободно време всеки може да си направи евтина и много оригинална коледна украса от шишарки. Шишарките са идеални за всевъзможни коледни декорации. Например, ако имате достатъчно количество от тях може да си направите коледен венец за входната врата, красиви гирлянди за декорация на прозорците и стените, от шишарки може да се изработи дори цяло коледно дръвче.

Коледна украса от шишарки

За да си направим елха от шишарки ни трябва подходяща конусовидна основа, върху която с тел да прикачим шишарките. Редят се в кръг - ред по ред, нагоре кръговете се стесняват. Може да ги оставим в натурален цвят или да оцветим в бяло, златисто, сребристо и др.
От шишарки се получават чудесни украшения за елха и мини елхички, които да използваме в различни аранжировки за коледна украса на дома

Коледна украса на дома от шишарки

Коледна украса от хартия


Следващите предложения са за всички, които обичат да режат, прегъват и лепят. Уникална украса от хартия може да се изработи по десетки начини, ние избираме най-креативните. Артистична елха от нотни листи – направена е от множество хартиени фунийки, наредени върху стойка, подобно на елхата от шишарки. Елхички от фолио – изработени са от конуси, нанизани на дървени шишове, стават за украса на торти и коледни сладкиши. Мини елхи от хартиена лента – правят се много лесно и могат да се използват за коледна украса на маса

Коледна украса от хартия

В тон с коледната украса на дома може да се направи лесна декорация на бялата техника. Така хладилника, съдомиялната машина и пералнята се превръщат в симпатични снежни човеци с премяна от готови стикери, като тези на снимката (става и със самозалепващо фолио)
От по-тънка хартия могат да се изработят красиви гирлянди за украса на стените и ефирни снежинки за прозорците.

Лесна коледна украса

Коледна украса с коледни лампички


Поставете светещи гирлянди по прозорците и вратите или увийте с коледни лампички парапета на стълбите, окачете по стените и декоративните решетки в хола или комбинирайте по пода с коледната украса на подаръците. Получава се впечатляваща декорация с мигащи светлинки, които създават особено празнично настроение, дори ако сме забравили елхата

Коледна украса с коледни лампички

Може да сглобим набързо импровизирана елха от обикновена двойна стълба, която да украсим с множество разноцветни коледни лампички. Тази аранжировка се прави за нула време и изглежда страхотно. Друг вариант е да подредим елха от купчина книги, а между тях да поставим гирлянд с лампички и шишарка на върха. Получава се оригинална коледна украса... после да му мисли този, който ще разкрасява :)

Оригинална коледна украса

Коледна украса от подръчни материали


Най-бързо и икономично се прави коледна украса от подръчни материали, от неща които си имаме у дома. Например вместо скъпи коледни свещи може да си купим съвсем обикновени и лесно да ги аранжирате сами. Сигурно ще намерите подходящи съдинки за свещници – чаши, стъклени буркани, купички и др. За украса използвайте каквото се сетите – играчки и елхови клончета, декоративни камъчета и изкуствен сняг, панделки, връвчици и др.

Коледна украса от подръчни материали

От коркови тапи могат да се направят миниатюрни борчета, а от кибритени клечки – малки елхи. Дребните елементи са подходящи за създаване на разнообразни декорации в стъклени буркани. Например, ако имате под ръка фигурки от миналата година лесно може да си направите коледна украса в буркани и върху малко изкуствен сняг да подредите зимни картини или композиции с Дядо Коледа

коледна украса в буркани

Коледна украса от рециклирани материали


Най-интересната коледна украса се получава от боклуци. Нещата, които обикновено изхвърляме са идеални за направата на абстрактни коледни елхи като тази елха от гумени ръкавици, която виждате на снимката. С малко фантазия рециклираните материали лесно се превръщат в сладурски украшения за елха като тези: еленчета от капачки за безалкохолно, балерини от щипки за пране и гирлянди от кутия за обувки.

Коледна украса от рециклирани материали

Със сигурност изработването на коледна украса е най-забавно за децата, а следващите идеи са специално за тях. Заедно може да направите елха от пласмасови чашки за кафе, като тази на снимката или коледни играчки за елхата: еленче от дървени клечки, елхичка от копчета и симпатичен снежен човек от бъркалки. Така хем ще си прекарате чудесно, хем ще дадете своя принос за опазването на природата.

Коледна украса за децата

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации