В предишна тема видяхме как се прави лилия от лук – ефектна украса за ордьоври и различни блюда.
В тази тема ще продължим с уроците по домашен карвинг с една добра идея за украса на плодова салата или друго с лебед от ябълка
Разбира се има специални инструменти за карвинг, с които се работи по-лесно, но за този туториал може да се използва и обикновен тънък кухненски нож.
Лебед от ябълка
1. Разрежете ябълката на две половини. Нека едната е малко по-голяма от другата:
2. Поставете ги върху дъската за рязане:
3. Работим върху по-голямата половина от ябълката.
Направете 5-7 продълговати изрезки под ъгъл като започнете от средата на ябълката:
Колкото по-фини са резенчетата, толкова по грациозно ще изглежда вашият лебед.
Отделяйте изрезките настрани по реда на изрязването им. Така по-лесно ще се подредят по големина.
Ако нямате инструменти за карвинг, режете парченцата малко по-дебело. Резултатът също е ефектен, както е показано на тъмбчето в началото на статията.
Ето как изглежда средната част на ябълката след като се подредят ъгловатите резенчета:
4. По същият начин започнете да изрязвате елипсовидни резенчета под ъгъл първо от едната страна на ябълката, после от другата:
5. Подредете резенчетата по големина, придвижвайки ги напред.
Най-накрая поставете първото отрязано (цялото) парченце и ще имате истински красиви крила за лебеда.
6. От останалата половина на ябълката отрежете едно резенче за шия на лебеда:
7. Закрепете го отпред към тялото и лебеда е готов:
С готовия лебед може да украсите плодова салата или някакво блюдо.
Може да импровизирате и да съчетаете ябълки с различни цветове, със сигурност ще постигнете страхотен ефект.
Още фото уроци за карвинг:
Домашен карвинг – лилия от лук
Лесен карвинг: украса от краставици
Кошница за плодове от диня или пъпеш
Кошничка от пъпеш
Няма коментари:
Публикуване на коментар