Мраморни яйца с лак за нокти

Мраморни яйца с лак за нокти
Вижте един нестандартен начин за боядисване на яйца с лак за нокти, при който се получава много красив мраморен ефект.

Този път за оцветяването на яйцата ще използваме популярната nail art техника - воден маникюр.

Може да си направим мраморни яйца за Великден по същия начин, както се правят мраморни шарки по ноктите.

Получават се много красиви яйца, оригинална великденска украса за дома. С тази техника могат да се декорират и опаковки за подаръци, кутийки, кошнички за яйца и др.

И така, как да боядисаме яйцата с лак за нокти:1. В съд с хладка вода поставете на повърхността по няколко капки (6-7 стигат) лак за нокти в различни цветове.
Лаковете (3бр. в случая) трябва да са по-редички, не гъсти и не бързосъхнещи. Добре е в помещението да няма движение на въздуха – без печки, вентилатори и пр.

2. С дървена пръчица разбъркайте шарките, така че да се получат мраморти жилки.
Може да използвате клечка или някакъв инструмент.

Как да боядисаме яйцата с лак за нокти

3. Внимателно потопете яйцето във водата, докато се покрие цялото, след това бързо го извадете. По време на цялата процедура трябва да се действа бързо, защото лака лесно се втвърдява.

4. Поставете яйцето да съхне върху сушилник, така че повърхността му да не опира и лака да не се повреди. Лесно може да се направите сушилник например от стериопор и клечки за зъби.

Мраморни яйца за Великден

Накрая се получават много ефектни яйца за Великден, които стават за ядене. Лакът образува филм върху черупката на яйцето, така че вътрешността остава абсолютно безвредна за консумация.

Ако все пак предпочитате традиционните методи за боядисване на яйца, може да постигнете подобен мраморен ефект в яйца от няколко цвята с нормални боички и олио (как става вижте в линка)

Мраморни великденски яйца
Снимки: camillestyles.com

Мраморни яйца може да използваме за ефектна великденска декорация и като изненада за приятели послучай празника, а с помощта на същата техника (с вода и лак за нокти) могат да се декорират най-различни неща – кутийки, кошнички за яйца и всякакви опаковки, така че бъдете оригинални за Великден.


Още оригинални идеи за декорация на яйца:
Великденски яйца - Специална селекция
Боядисване на яйца с вратовръзки
Великденски яйца с дантела
Как да си направим златни великденски яйца
Декорация на яйца с подръчни материали
Как да украсим яйца със семена

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Модерни Обувки

Обувки онлайн

Google+

facebook