Идеи за прически

Как да подготвим тялото за плажа

До началото на активния ваканционен сезон все още има време, през което да подготвим тялото си за плажа. Вижте кои са трите най-важни стъпки за постигане на желаната фигура през лятото и какво може да направим, за да изглеждаме страхотно в бански.

Как да подготвим тялото за плажа



1. Внимавайте какво ядете
Планирайте ежедневното си меню. Безразборното хранене с всякаква храна е лош навик, който води до натрупване на излишно тегло. Дори да не сте привърженик на диети, контролът на мазнини, протеини и въглехидрати в ежедневната храна ще ви помогне да свалите излишните килограми.

Факт е, че мазнините се усвояват по-бързо от организма, отколкото оставалите вещества. За да забавите този процес яжте повече фибри. Храните, които съдържат сурови растителни влакна като цвекло, моркови и зеле например, нормализират храносмилането и метаболизма.

Натрупването на нежелани мазнини е причина за липсата на калий и повишаване на натрий (сол) в организма. Избягвайте храни, които съдържат повече натрий: трапезна сол, пушени меса и колбаси, солени или рафинирани храни, чипс, доматен сос
Приемайте храни с повече калий: бобови растения, прясно мляко, птиче месо, риба, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Заменете храните, източници на мазнини и въглехидрати: (захар, хляб и масло, картофи, сметана, торти, сладкиши, пържена риба и тлъсто месо) с храни, богати на протеини (постно месо, риба на скара, зелен фасул, нискомаслени млечни продукти)

Приемайте повече течности: зелен чай, минерална и трапезна вода (не газирана) и прясно изцедени сокове. Те помагат в битката с излишните килограми.

Казано накратко:
Правилното хранене е първата стъпка към вашата идеална форма

Вижте още:
Кои храни са подходящи за борба с Целулита
Домашни сокове за детоксикация

хранителен режим за борба с килограмите

2. Наблегнете на проблемните зони
Фитнес, аеробика, плуване, бягане, танци, бойни изкуства, каланетика, пилатес, зумба и т.н - каквото и да изберете все е от полза.

Спортът е ключът към хубавата фигура. Всички знаем обаче, че хубаво тяло се вае с месеци упорит труд и ежедневно поддържане на формата.

Ако нямате време за фитнес може да наблегнете на проблемните зони с няколко простички, но ефективни упражнения, които може да правите у дома.
• движение на краката във всички посоки;
• клякане (не по-малко от 30 пъти);
• повдигане на таза нагоре-надолу, докато лежите по гръб със сгънати колене (20-30 пъти);
• подвигане на изпънати крака не много високо от пода, от легнало положение (10-15 пъти);
• подскоци на едно място (20-30 пъти).

Не забравяйте, че:
Спортът и движението са ключ към вашата идеална форма

Вижте още комплекси с упражнения за проблемните зони:
Стягане на краката
Плосък корем и тънка талия
Упражнения за секси дупе

Упражнения за хубаво тяло

3. По-бързо отслабване с душ, масажи и козметика
За да ускорите процеса на отслабване и да преборите излишните сантиметри около талията и ханша може да си помогнете със следното:

Контрастен душ
4-5 пъти редувайте студена и топла вода. Постепенно може да увеличавате температурата на топлата и съответно да намаляте температурата на студената вода до съотношение 40°C:20°C в продължение на 10-12 минути.
Тези няколко минути ще ви заместят едночасовата разходка или плуване със същата продължителност. Не е ли страхотно!

Масажи за отслабване
Сам по себе си масажът не премахва тлъстините, но помага на организма да ги изхвърли. За по-бързо отслабване правете масажи на проблемните зони. Така ще ускорите метаболизма и съответно ще премахнете по-бързо натрупаните излишни сантиметри от талията и ханша.

Без спорт и подходящо хранене не става обаче. Масажите помагат, но не действат сами, имайте го предвид, когато харчите пари за скъпи процедури. Същото може да се каже и за козметиката

Козметика за отслабване
Козметичната идустрия предлага специални козметични продукти, които помагат за оформяне и стягане на тялото.
Въпреки, че няма чудотворни кремове за отслабване, на пазара има достатъчно ефективни препарати: гелове, лосиони, масла и др, които могат да подпомогнат отслабването. Най-добри са тези, които съдържат: кофеин, екстракти от водорасли, див кестен, бръшлян, зелен чай и алфа-хидроксид киселини.

Казано накратко:
Контрастен душ, масажи и козметика ускоряват отслабването
А в борбата с целулита може да опитате някои домашни рецепти:
Морска сол против целулит
Домашни рецепти с кафе против целулит

Масажи за отслабване

За постигане на мечтаната фигура, разбира се, трябва време, упоритост и постоянство. В никакъв случай не се отказвайте по средата на пътя.

Нека бъдем реалисти, момичета, не всички може да имаме божествени тела като ангелите на Victoria’s Secret. Това обаче не бива да ни депресира, обратното - нека ни стимулира.

Вижте още:
Как да постигнем перфектен загар
10 домашни средства против слънчево изгаряне
Домашни рецепти с билки за слънчево изгаряне
Трикове след епилация

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации