Идеи за прически

Историята на Денерис Таргариен и нейните прически (1 - 4 сезон)

Историята на Денерис Таргариен и нейните прически (1 - 4 сезон)
Денерис Таргариен е един от ключовите образи в култовия сериал "Игра на тронове". Ролята се изпълнява от красивата актриса Емилия Кларк.

Съвсем скоро стартира последния сезон на култовата сага. Нека си припомним историята на Денерис от началото на сериала до сега.

В темата ще намерите всички прически на Денерис Таргариен, които могат да послужат като вдъхновение за бъдещи булки и абитуриентки.

Пълното име на Денерис е:
Денерис Таргариен, Първа с това име, Родената в буря, Неизгоримата, Майка на драконите, Халееси на великото тревно море, Трошачката на окови, Кралица на Андалите и Закрилница на седемте кралства на Вестерос.

Нейната невероятна история показва как прибавя титла след титла към името си

Първи сезон “Игра на Тронове”

Денерис Родената в буря

Родена в най-страшната бурна нощ, Денерис е потомка на рода Таргариен. Във вените и тече драконова кръв. Баща и - Лудият крал е свален от Железния трон и убит от узурпатора. Денерис е принудена да живее в изгнание, заедно с брат си – Визерис. Обсебен от целта да си върне короната, жестокият и деспотичен брат дава Денерис за жена на предводителя на дивото племе дотраки - Хал Дрого, в замяна на помощта им в борбата за трона.

Хал Дрого взема Денерис за жена. На сватбата тя получава 3 драконови яйца от един заможен човек, лоялен към Таргариените. И Денерис заживява с дотраките...

Историята на Денерис първи сезон "Игра на тронове"

Денерис Халееси на дотраките

След сватбата Денерис получава титлата Халееси като съпруга на Хал, но съвсем скоро тя възприема дотраките като своя народ. Започва да говори езика им и не само се приспособява към техния начин на живот, а дори променя някои от нравите им. Става закрилница на жените и децата, дори успява да влезе под кожата на дивия си съпруг, който я обожава, особено след като разбира, че носи детето му.

Разтърсван от ревност, заради положението на сестра си, алчният Визерис няма търпение да си получи обещаната корона. Хал Дрого го убива, заливайки главата му с разтопено злато, а Денерис не го спира, защото знае, че ако брат и е дракон, огънят няма да го убие. Уви, не става така...

Денерис Неизгоримата

За съжаление малко по-късно Хал Дрого е лошо ранен в схватка с друг дотрак. Раната се инфектира и халът започва бавно да чезне. Накрая умира, въпреки усилията на Денерис да го спаси. Тя жертва дори нероденото си дете за него, но не успява да откупи живота му.

Според обичаите си дотраките палят погребална клада за мъртвия си хал, а Денерис влиза в пламъците, заедно с трите драконови яйца. Когато огънят утихва тя излиза невредима от кладата, а върху раменете и са кацнали 3 малки дракончета.

Прическите на Денерис от 1 сезон "Игра на тронове"

Прическите на Денерис от 1 сезон

В началото на първи сезон виждаме младата и неопитна Денерис, която носи платинено руса прическа. Тя има красива дълга до кръста коса с романтични вълни – нежна прическа за ослепително красива принцеса. После с израстването на образа в сериала, прическата на Денерис еволюира. Когато става Халееси се появяват първите плитки, а прическата става по-рошава и небрежна.

Тук е момента да отбележим, че истинската коса на актрисата Емилия Кларк, нито е много дълга, нито е руса. За филма са използвани няколко перуки, направени от естествена коса. Всяка от тях струва над 7 хил. долара, а на стилистите отнемало над 2 часа, да приготвят Денерис за снимки.

Историята на Денерис втори сезон "Игра на тронове"

Втори сезон “Игра на Тронове”

Денерис Майка на драконите

След смъртта на Дрого неговият халазар се разпада. Ездачите му препускат в различни посоки. Денерис остава сама с няколко от най-верните си хора и трите беззащитни дракончета. Настъпват трудни времена за дотраките. Водени от своята Халееси те прекосяват Червената Пустош в търсене на нов дом. Пътят е дълъг и тежък, мнозина не оцеляват. Накрая достигат портите на град Карт.

Този процъфтяващ град се управлява от 13 много богати търговци, които имат статут на крале. Отначало търговците не искат да пуснат Денерис и хората и докато не видят драконите. Накрая един от тях гарантира за нея. Кани я в дома си. Дава храна и одежди на нея и хората и.

Денерис търси помощ за своята кауза. Тя иска да си върне трона, но и трябва флота, която да прекоси морето и да я отведе у дома. Майката на драконите си иска короната, но не на всяка цена. Вслушвайки се в съветите на верния Сер Джора Мормон, Денерис отказва брак с богатия търговец, който и предлага златото си. Той би могъл да и купи кораби, армии... но и нея самата.
А междувременно дракончетата растат и стават все по силни с всеки изминал ден.

Прическите на Денерис от 2 сезон "Игра на тронове"

Прическите на Денерис от 2 сезон

В началото на втори сезон прическата на Денерис е меко казано небрежна, как иначе нали върви през пустинята. Тя носи косата си спусната и рошава с небрежно разхвърляни кичури, сплетена на плитки от двете страни на главата. Представяте ли си как се поддържа такава перука!?! Прическата стои красиво, въпреки че косата изглежда сплъстена и прашна.

Когато Денерис се установява в град Карт прическата се променя. Майката на драконите носи сребристата си коса спусната и вълниста с малки плитки от двете страни, вплетени в косата. Тази прическа изглежда много романтично, но също така загатва че много скоро сладката принцеса ще се превърне в могъща кралица.

Историята на Денерис от трети сезон "Игра на тронове"

Трети сезон “Игра на Тронове”

Денерис Трошачката на окови

Сер Джора намира сигурен кораб с добър капитан и Денерис отплава заедно с малката си свита и трите дракона, които вече са пораснали, но не достатъчно. За да стане истинска кралица на нея и трябва армия. Корабът акустира в Ащапор. Там е бастиона на Неопетнените, най-добрите войни в света. Това е армия от войни-роби, които нямат страх от смъртта, защото нямат нищо за губене. Денерис решава да ги откупи и да им върне свободата, за да се бият за нея като свободни хора.

Неопетнените са собственост на изключително жесток и арогантен господар. Денерис се среща с него, но няма достатъчно злато да плати, тогава му предлага размяна – единия дракон за армията на Неопетнените. На преговорите превежда Мисандей, също робиня, която остава до Денерис като свободен човек.

Неопетнените избират за свой водач Сив червей, който пръв засвидетелства лоялност към новата кралица.
Денерис дава команда на армията да убият всеки, който държи бич и господарите са премахнати, а драконът изпепелява новия си господар и се връща при майка си.

Денерис иска да присъедини към каузата си Вторите синове и се среща с водачите им. Изпратеният от тях да я убие Даарио Нахарис пада на колене пред нея и се заклева във вярност. На нея обрича живота, меча и сърцето си. Така става нейн любим...

Донесла свободата на армията и приближените си Денерис не спира до тук. Трошачката на окови превзема град Юнкай и освобождава поробеното му население. Краят на трети сезон завършва с култовата сцена, в която вече свободните хора понасят Денерис на ръце, викайки “мхийза” – майка на техния език.
(следва продължение)

Прическите на Денерис от 3 сезон "Игра на тронове"

Прпческите на Денерис 3 сезон

Прическата на Денерис в трети сезон е много по-различна от предходните. Тук вече виждаме образа на уверената и силна кралица. Сребристо русите и коси са прибрани в дълги кичури с къдрици. В горната част косата е сплетена на 4 плитки, по 2 от двете страни на главата, а плитките са вързани заедно ниско долу на тила. Тази прическа излъчва царственост, вдъхва повече респект и възхищение.

В следващите сезони прическата на Денерис продължава да еволюира. С израстването на мощта и плитките стават повече, а косите по-сложно оплетени.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации