Идеи за прически

Историята на Денерис Таргариен и нейните прически (4 и 5 сезон)

В предишна тема видяхме началото: Историята на Денерис Таргариен , Първа с това име, Родената в буря, Неизгоримата, Майка на драконите, Халееси на великото тревно море, Трошачката на окови, Кралица на Андалите и Закрилница на седемте кралства на Вестерос - продължава

Драконите - Дрогон, Визерион и Регал вече са пораснали, а Денерис става силна кралица, вижте:

Денерис Кралица на Мийрийн 4 сезон “Игра на Тронове”

Четвърти сезон “Игра на Тронове”

Денерис Кралица на Мийрийн


Денерис и войските и тръгват към Мийрийн, най-големия град в Робския залив. По пътя към града виждат много роби, наказани със смърт и приковани на позорни стълбове. Денерис казва да ги погребат, а преди това да им свалят робските нашийници.

Когато пристигат пред портите на Мийрийн, там вече ги очакват. Цялото население се е струпало по крепостните стени. Господарите, скрити зад гърбовете на своите роби сипят подигравки и обиди към Денерис и армията на Неопетнените. После изпращат самотен ездач за двубой със застъпника на кралицата.

Честта да се бие за кралицата се пада на Даарио Нахарис. С един удар той поваля коня и ездача пада в краката му. Още един удар и тълпата мигом утихва. Тогава Денерис се обръща към поробеното население на Мийрийн. Тя не е техен враг. Истинските врагове се крият зад гърба им и сочи господарите.

През нощта Сив червей и неколцина войни влизат в Мийрийн през тайни проходи. Отиват при робите да им вдъхнат кураж. Носят им оръжие, защото свободата не се дава даром, тя трябва да се извоюва. Градът осъмва с драконовото знаме на Денерис, гордо развято на най-високата кула, а робите въстават срещу господарите.

Когато Денерис влиза в града възторжената тълпа отново я нарича “мхийза” (майка). Тя отвръща на несправедливостта със справедливост. Робите са свободни, а господарите наказани.

Денерис Таргариен Кралица на Мийрийн 4 сезон “Игра на Тронове”

За да впечатли своята любима Даарио превзема флота на Мийрийн и подарява на кралицата 96 кораба. С тях Денерис би могла да отплава към Вестерос. Вече е силна, има 8 хил. Неопетнени, 2 хил Втори синове и 3 пораснали дракона. Още сега може да си върне Железния трон. Вместо това Денерис постъпва като истинска кралица. Избира да остане и да управлява. И го прави, съди справедливо и за бедняка, чиито кози изпепелили драконите и за богаташкия син който моли разрешение да погребе баща си.

В Ащапор и Юнкай господарите се опитват да върнат властта си и Денерис изпраща Даарио да се справи с положението. Междувременно разбира, че Сер Джора през цялото време е бил шпионин. Наранена и разочарована тя го гони от града.

Накрая на 4 сезон Денерис, Трошачката на окови и Майка на драконите е принудена да окове във вериги собствените си деца. Черният дракон на име Дрогон е изпепелил малко момиченце, после отлетял в неизвестна посока. Със сълзи на очи Майката на драконите затваря другите два - Визерион и Регал в подзенията на голямата пирамида.

Прическите на Денерис 4 сезон “Игра на Тронове”

Прическите на Денерис 4 сезон

Прическата на Денерис в четвърти сезон е много внушителна и впечатляваща. Представлява сложна плетеница от плитки в горната част и красиви букли в долната. Плитките са подредени в три реда. Всеки ред започва с малки плитки от двете страни на главата, заплетени заедно в средата. А плитките от най-долния ред са прихванати ниско долу под тила.
Признавам тази ми е любимата прическа на Денерис от всички сезони. Идеална е за специални поводи – балове, сватби и пр. В същото време може да се носи в ежедневието, изглежда царствена и много красива, нали!

Денерис Кралица на Андалите 5 сезон “Игра на Тронове”

Пети сезон “Игра на Тронове”

Денерис Кралица на Андалите


Денерис установява контрол над Мийрийн и градът изглежда спокоен, докато не се появяват Синовете на Харпията, които крият лицата си зад златни маски и убиват в името на стария ред. Патрулите на Неопетнените пазят населението, но синовете на Харпията стават все по-нагли. Метежниците устройват подъл капан. Избиват патрула и раняват лошо Сив червей. Сер Баристан, който е съветник на кралицата, случайно се озовава наблизо. Притича се на помощ и спасява живота на Сив червей, но сам пада в боя и умира.

Кралицата разбира, че за да се справи със синовете на Харпията, трябва да спечели богаташите на своя страна. Решава да сключи брак с един от синовете на бившите господари. Той я моли да отвори бойните ями и да върне боевете в тях. Това е традиция по тези места и цялото население на Мийрийн иска отново да има боеве. Денерис вече знае от Даарио, че и населението на Ащапор и Юнкай иска това. Накрая кралицата отстъпва. За да покаже, че зачита традицията Денерис открива боевете.

Единият от бойците на арената е изгоненият Джора Мормон. Той побеждава в битката и се явява пред кралицата да моли за прошка. Със себе си води като пленник джуджето Тирион Ланистър. Ланистърите са наследили трона след узурпатора крал Робърт, а брата на Тирион е физическият убиец на бащата на Денерис. Кралицата отново прогонва Сер Джора. След разговор с джуджето решава, че е по-добре да го остави до себе си като съветник, вместо да го екзекутира за греховете на семейството му.

Денерис Таргариен Кралица на Андалите 5 сезон “Игра на Тронове”

На боевете в чест на кралицата всички са доволни. Трибуните са изпълнени с пъстра тълпа от бивши роби и господари, които заедно аплодират зрелището. Сер Джора отново е на арената и отново побеждава в името на кралицата. Изведнъж сред тълпата се появяват златни маски, все повече и повече...

Синовете на Харпията избиват наред, проправяйки си път към кралицата. Даарио и Джора се опитват да я предпазят, а Тирион Ланистър спасява живота на Мисандей. Сив червей и неколцина Неопетнени бранят кралицата, но Синовете на Харпията прииждат от всички страни и обрачът около Денерис се затяга.

Краят изглежда неизбежен. Денерис хваща ръката на Мисандей и затваря очи. В този миг се чува познат рев и от небето се спуска черната сянка на Дрогон. Изчезналият дракон се завръща да спаси своята майка. Денерис се качва на гърба му и политат на север.

Драконът отвежда Денерис в леговището си, което се намира на един хълм сред безкрайна зелена шир. Денерис тръгва да търси път. В далечината вижда ездачи – дотраки, които прииждат на орди от всички страни. Докато приближат Денерис сваля пръстена на Хал Дрого от пръста си и го пуска в тревата.
(следва продължение)

Прпческите на Денерис 5 сезон “Игра на Тронове”

Прическите на Денерис 5 сезон

В пети сезон Денерис вече е истинска кралица, а прическата подобава на ранга. Сребристо русите и коси се стелят в меки къдрици, фиксирани и подредени по гърба. Плитките в горната част вече са около главата, подредени в три реда като венец или по-скоро като корона. А в задната част на тила има кок, заобиколен от малки плитки. Дълги къдрави кичури ограждат нежно лицето и едва докосват гърдите.
Прекрасна прическа за булки или абитуриентки! От идеята могат да се възползват всички дами, които искат да са кралици на специалния си ден.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации