Идеи за прически

Игра на тронове 8 сезон Финал

Дългоочакваният 8 сезон на Game of thrones определено изненада зрителите.

Сюжетът на култовия сериал се разви така, че накара разочарованите фенове да направят петиция за презаснемане на финала.

Вижте краят на историята на Денерис Таргариен.

Какво се случи с Джон Сноу и останалите любими герои от “Игра на тронове” на финала,
четете по-надолу:

Осми сезон “Игра на Тронове” 1 серия

Войските на Денерис пристигат на север


Денерис и Джон Сняг пристигат в Зимен хребет. Двата дракона и многохилядната армия на Дани идват да помогнат на Севера в битката с Кралят на Нощта. Северняците обаче ги посрещат някак резервирано. Те вече си имат крал, не им трябва нова кралица, а и трудно се доверяват на чужденци.

Денерис и Джон 8 сезон "Игра на тронове" 1 серия

Семейството на Джон най-после се събира или това което е останало от него. Двете му сестри Аря и Санса и малкият му брат Бран са щастливи да го видят, а Денерис наблюдава трогателната сцена.. После Джон я представя на всички като кралица и сред лордовете на севера настава объркване. От една страна Джон е техният крал, от друга помощта на Денерис е жизнено важна в борбата за оцеляване.

В зимен хребет тече трескава подготовка за Великата битка.

Джон и Денерис яхват драконите и политат в небесната шир. Джон язди дракон за пръв път, а Регар се оставя да бъде управляван сякаш усетил, че във вените на Джон тече драконова кръв. Следват невероятни кадри на полета сред облаци и заснежени върхове. После Джон и Дани спират сред живописен зимен пейзаж. Влюбената кралица търси близостта на любимия си. Джон я целува, но е притеснен от погледа на дракона.

Денерис и Джон Целувка

Самуел Тарли и Бран решават, че Джон трябва да узнае истината за своя произход. На Сам се пада да му каже. Джон разбира, че негови родители са Лиана Старк и Регар Таргариен. Те се обичали и се оженили тайно. А истинското му име е Егон Таргариен - законният наследник на железния трон. И в душата му настава смут.

Осми сезон “Игра на Тронове” 2 серия

Нощта преди великата битка


Джейми Ланистър Кралеубиеца пристига в Зимен хребет, но идва сам. Церсей не е изпратила войските си, както беше обещала и Денерис побеснява. Тя знае, че Церсей ще се възползва от ситуацията и е много ядосана на ръката си - Тирион. Въпреки това тя прощава на Джейми за убийството на баща си.

В нощта преди битката настроението в Зимен хребет е минорно. Смъртта витае наоколо. Главните герои пият вино за кураж и сякаш мислят за пропуснатите неща в живота си. Джейми Ланистър посвещава Бриен Тарт в рицарство и тя става първата жена рицар в Седемте кралства. А Аря изживява първата си любовна нощ с Джендри.

Денерис "Игра на тронове" 8 сезон  2 серия

Денерис узнава истината за Джон

Джон стои сам и умислен в криптата пред статуята на Лиана Старк. В душата му вилнее буря. В този миг при него идва Денерис. Когато разбира чия е статуята Дани казва, че не може да повярва как брат и Регар би отвлякъл и насилил Лиана. Разказвали са и, че Регар бил добър и милостив. Дори раздавал златни монети на бедните деца.

Тогава Джон разкрива истината пред Денерис. Казва и, че двамата всъщност са се обичали, че се венчали тайно и им се родил син. Преди да издъхне Лиана дала сина им на брат си Нед Старк, за да го спаси от крал Робърт. Денерис разбира, че Джон е Егон Таргариен – последният мъжки наследник на рода Таргариен и че всъщност железния трон по право му принадлежи.

Денерис "Игра на тронове" 8 сезон  3 серия

Осми сезон “Игра на Тронове” 3 серия

Великата битка с Кралят на нощта


Портите на Зимен хребет са затворени. Жените и децата са скрити в криптата на сигурно място. Стрелците са по местата си върху крепостните стени. Армията на Неопетнените е готова да брани севера, а пред нея е разположена конницата на дотраките...

Мелисандра огнената жрица идва на помощ в този момент. Хваща с ръка ятагана на един дотрак. Изрича заклинание и в следващия миг оръжията на дотраките пламват и те се понасят в атака. Радостта и надеждата на Зимен хребет са попарени само след малко. Дотраките сякаш изчезват в непрогледната тъмнина. Огънят на ятаганите им угасва, а армията от мъртъвци настъпва стремително.

Неопетнените едва удържат позиции. Около Зимен хребет има защитен ров, който трябва да се запали, но драконите някак не успяват да сторят това. Тогава Мелисандра отново се притича на помощ. Призовава силите на светлината със заклинание, което повтаря много пъти. В последния миг ровът пламва и това спира зомбитата за малко.

Кралят на нощта с армията на мъртвите

После Кралят на нощта заповядва някои от тях да се хвърлят в огъня. Така образуват мостове с телата си, за да може останалите зомбита да преминат през рова. Не след дълго вече пъплят по стените на Зимен хребет. Колкото и да се сражават нашите герои каузата им изглежда обречена. Армията от мъртъвци влиза в крепостта.

Джон и Денерис се сражават възседнали драконите. Джон дебне Кралят на нощта, защото знае, че ако го унищожи с него ще изчезне завинаги цялата му армия... иначе човешкият род е обречен. За съжаление Джон закъснява. Преди да го настигне Кралят на нощта успява да събуди новите мъртви от бойното поле и се отправя към Бран, а Джон остава да се бие със зомбитата.

Денерис пада от гърба на дракона. Дрого полита, опитвайки се да се отърси от множеството зомбита напъплили по него. Дани е сама насред армия от мъртъвци. Един от тях се затичва към нея и тъкмо да я убие, главата му пада. Сер Джора спасява своята кралица, но самият той е тежко ранен.

Денерис и сер Джора се бият с мъртвите

През това време зомбитата са навсякъде из замъка на Старките. Въпреки съпротивата положението изглежда безнадеждно. Аря Старк се бие с мъртъвците из коридорите на замъка. Унищожава няколко, но идват още и още.
Клегейн и Берик Дондарион, нейните стари познати и се притичат на помощ.

Бран Старк, който е Триоката врана чака Кралят на нощта в Божият лес. Господарят на тъмнината го е белязал. Той иска да унищожи Триоката врана, защото тя е паметта на човечеството. Няма ли памет, всичко потъва в забрава и вечен мрак. Тион Грейджой и железнородените защитават Бран до последния човек. Когато Кралят на нощта пристига с бродниците си жив е останал само Тион. Той се опитва да убие Кралят на нощта, но сам пада пронизан от копието му.

Джон не може да достигне до Бран. Драконът зомби застава на пътя му. Мъртвите вече са влезли в криптата, а Кралят на нощта посяга към Бран. В този миг от нищото изскача Аря, пронизва с камата си Кралят на нощта и всичко свършва. Господарят на тъмнината, белите бродници и армията от мъртъвци се разпадат. Злото е победено.

Денерис "Игра на тронове" 8 сезон 4 серия

Осми сезон “Игра на Тронове” 4 серия

Войските на Денерис тръгват към Кралски чертог


След битката Северът отдава почит на героите паднали в боя. Пред Зимен хребет са подредени безброй погребални клади. Останалите живи вземат факли и всеки пали кладата на свой скъп човек. Денерис изпраща сер Джора Мормон, Санса скърби за Тион Грейджой, а Джон казва, че направеното от тях никога няма да бъде забравено и пали кладата на Лиана Мормон.

Вечерта в замъка има пир. Всички празнуват победата. Злото е сразено, човешкият род е спасен, време е да се поотпуснат малко и да пируват. Вдигат наздравица за Драконовата кралица, а тя на свой ред пие за Аря Старк героят на Зимен хребет. Денерис вижда, че хората много обичат Джон, колко му се възхищават и как са готови да го следват... и в сърцето и се прокрадва ревност. Особено след като подпийналият Тормунд пита що за човек би яхнал дракон луд човек или крал. И Дани започва да се чувства застрашена.

След пира тя отива в стаята на Джон. Търси подкрепата и любовта му. Той започва да я целува, но спира. За Денерис близкото родство не е проблем, Таргариените неведнъж са мешали кръвта си, но Джон е възпитан в моралните устои на Севера и за него тази любов става все по-невъзможна. Той уверява Денерис, че тя ще си остане завинаги неговата кралица, а Дани го моли да не разкрива пред никого тайната на произхода си.

Денерис смъртта на сер Джора

На следващия ден има военен съвет. Денерис иска да тръгне на юг към столицата Кралски чертог. Време е да си върне Железния трон. Тя помогна на севера, сега очаква от него да я подкрепи. Санса, която е лейди на Зимен хребет предпочита да изчакат, войските на севера са уморени и има много ранени. Денерис настоява и Джон поставен между двете обещава Севера да изпълни дълга си.

Сестрите на Джон искат да говорят с него. Заедно с Бран отиват в Божия лес. Те не вярват на Драконовата кралица, а Джон се опитва да я защити. Не искат брат им да тръгва с нея. Те четиримата са последните останали Старки. Тогава Джон им казва, че не им е брат. Поглежда към Бран, който му отвръща, че изборът е негов и Джон заклева сестрите си да пазят в дълбока тайна това което ще им каже – истината за своя произход.

Санса обаче споделя тайната с Тирион Ланистър...

Джон и сер Давос тръгват на юг с войските на Севера. Дотраките и Неопетнените потеглят с кораби натам, а Денерис лети с драконите. Изневиделица една стрела пронизва Регар в гърдите после още една във врата и драконът пада мъртъв в морето.

Желязната флота на Юрон Грейджой е устроила капан на Денерис. Драконовата кралица едва потиска гнева си и отлита, за да не загуби и другия дракон. Тогава Юрон насочва скорпионите към корабите на Денерис. Разбива единия от тях и пленява Мисандей.

Денерис смъртта на Мисандей

Денерис вече е бясна. Иска да нападне Кралски четог, но Тирион и Варис я молят да преговаря. Градът е пълен с хора. Церсей се е оградила с жив щит от изплашени граждани на столицата и околностите. Ако нападнат сега ще се лее много кръв. Денерис е убедена, че с преговори нищо няма да постигне, но се съгласява, за да се знае че Родената в буря се е опитала да избегне клането, а Церсей е отказала.

Тирион Ланистър се опитва с всички сили да вразуми сестра си. Той казва, че е дошъл краят на царуването и, но това не означава непременно краят на живота и. Моли я, ако не мисли за себе си, да помисли поне за нероденото си дете, което няма защо да умира. Вместо да го послуша обаче Церсей заповядва да отсекат главата на горката Мисандей.

През лицето на Денерис преминават всички емоции – през шок и ужас от загубата на любим човек, до омраза ярост и жажда за мъст...

Денерис "Игра на тронове" 8 сезон  5 серия

Осми сезон “Игра на Тронове” 5 серия

Денерис лудата кралица


Денерис прекарва следващите два дни затворена в стаята си. Отказва да се храни и не иска да вижда никого Чак когато Джон Сноу пристига в Драконов камък, тя приема първо Тирион, после Джон. Драконовата кралица се чувства предадена. И наистина е така. Пръв Варис я предава и тя го изгаря както му беше обещала. (Вижте 7 сезон)

После разбира, че и Тирион знае от Санса тайната за Джон. Дани се чувства сама, застрашена и заобиколена от врагове. Джон се опитва да я успокои, но не отговаря на любовта и с любов. Кълне се, че тя ще си остане завинаги неговата кралица, че не иска трона и никога няма да го оспори. Уверява я, че ще се бие за нея.

Денерис остава равнодушна за съветите на Тирион, който се опитва да спаси невинното население на Кралски чертог и изпраща Неопетнените да нападнат града щом настъпи момента. А на Тирион обещава, че следващата грешка ще му бъде последна. Братът на Тирион – Джейми Ланистър е заловен при опит да влезе в Кралски чертог. Въпреки риска за собствения си живот Тирион го освобождава. Заклева го да измъкне Церсей и да избягат надалеч, както и да се погрижи да бият камбаните - знак, че града се предава.

Game of thrones битката за Кралски чертог

Юрон Грейджой напрегнато се взира в небето. Скорпионите на Желязната флота са насочени и чакат дракона. Дрогон се появява на хоризонта, само че откъм страната на слънцето. Докато обърнат оръдията драконът напада и огненият му дъх за миг разбива корабите на Церсей.

Златната дружина е строена пред портите на Кралски чертог. Срещу тях е войската на севера начело с Джон и сер Давос, а зад нея конницата на дотраките. Насред напрегнатото очакване се чува тътен, изригва огън и крепостните стени на столицата падат зад гърба на Златната дружина. Дотраките препускат с боен вик и скъпоплатените наемници на Церсей са унищожени преди да са докоснали оръжията си.

Денерис лети с дракона и помита скорпионите от крепостните стени, изпепелява войниците, сразява цялата военна мощ на Церсей. Оцелелите войни хвърлят оръжията си и се предават. Градът пада, врагът е победен.
Битката за Кралски чертог до този момент много прилича на тази за Мийрийн. (Вижте 6 сезон)

Денерис лудата кралица

Чуват се викове “Някой да бие камбаните” А Церсей наблюдава случващото се от Червената цитадела и до последно не иска да се признае за победена. Най-накрая камбаните бият.

Градът се предава. Церсей е победена. Денерис е на крачка от железния трон. В този момент тя стои на гърба на дракона и нещо в нея превърта. Дали това е отключилата се семейна лудост или глупостта на сценаристите не се знае, но вместо да седне на трона, за който се е борила цял живот, Денерис пришпорва дракона и започва да руши наред. Събаря сградите, изпепелява хората, само за няколко минути превръща в руини Кралски чертог.

Осми сезон “Игра на Тронове” 6 серия

Финал


Кралски чертог е сринат с основи. Седемте кралства вече нямат столица, всичко е пепел и руини. Няма възторжена тълпа, която да приветства новата кралица. Денерис излиза да поздрави войските си с победата, а зад гърба и Дрогон разперва крила. Тя благодари на дотраките на родния им език за спазената дума. Дошли са с нея дотук, избили са враговете и, разрушили са къщите им... и обещава, че няма да спрат дотук. После приветства Неопетнените и обещава, че няма да спрат да се бият докато не счупят колелото на робството.

Денерис като дракон в "Игра на тронове" Финал

Тирион се приближава, откача знака си и го хвърля на земята. Казва, че не иска да е повече Ръка на Кралицата. Денерис заповядва да го затворят. Джон наблюдава с тревога случващото се и не може да повярва на очите си. Стотици избити хора, предали се войници биват екзекутирани, жените изнасилвани, децата изпепелени...

Джон отива да говори с Тирион в затвора. Преди да стигне до там среща сестра си Аря, която дошла в столицата да убие Церсей, но драконовата кралица я изпреварила. Самата Аря едва се спаси насред повсеместната разруха. Тирион подтиква Джон да направи нещо, Денерис вече не е добрата кралица закрилница на седемте кралства. Напомня му, че той е законният наследник на железния трон и дори да се отказва от короната винаги ще е заплаха за Денерис. А северът и сестра му Санса никога няма да подвият коляно пред Денерис. Джон тръгва, а в душата му бушува буря.

Денерис "Игра на тронове" 8 сезон  6 серия

Денерис влиза в разрушената тронна зала, досущ като в пророческия си сън. (Вижте 4-5 сезон) Само няколко крачки я делят от Железния трон. Вали сняг, наоколо всичко е в руини. Тя докосва трона, но не успява да седне на него.

Към нея се приближава Джон. Тя му разказва как си е представяла трона в детството си, как цял живот се е стремила към него. После започва да му говори за новия свят, който ще сътвори. Моли го да остане с нея, заедно да счупят колелото на тиранията и да направят един по-добър свят. Джон и казва, че тя завинаги ще си остане неговата кралица. Целува я и пронизва гърдите и. Денерис пада мъртва на земята.

Джон убива Денерис "Игра на тронове" Финал

В този миг се чува ревът на дракона. Обезпокоен Дрогон се появява, побутва майка си с муцуна, сякош опитва да я събуди. Разбира, че е мъртва и насочва целия си гняв не към Джон, а към Железния трон. От устата на дракона изригва огън и тронът се разтапя, разтичайки се по земята. После драконът повдига мъртвото тяло на Денерис и отлита.
Така историята на Денерис Таргариен завършва, припомнете си началото

Минава време... Сив червей води Тирион в Драконова яма. Там са се събрали първите лордове да решат съдбата на Седемте кралства. Тирион Ланистър казва, че трябва да си изберат крал и предлага Бран Старк. Останалите приемат и Бран става Бран Неслонимия. Новият крал избира за своя Ръка Тирион Ланистър, което трябва да е неговото наказание - да поправя грешките си до живот. Санса и северът искат своята независимост и се отделят, така кралствата остават шест.

Game of Thrones Финал

Джон е осъден да замине на вала, в нощен страж. Няма право да се връща, нито да се жени и да има деца. Следва трогателна сцена в която Джон се прощава с брата и сестрите си. Сериалът завършва така както започна с децата на Старк. Бран Неслонимия е крал на шестте кралства на Вестерос. Санса е кралица на севера. Аря се качва на кораб и отплава на запад от Вестерос, там където картите свършат. А Джон се връща на вала.

Тормунд и свободният народ посрещат Джон. Още някой много се радва да го види. Следва мила сцена с вълкът Призрак, който вече е станал вълчище. После портата на вала се вдига и Джон повежда свободния народ на север. Сред преспите сняг се е подало стръкче зелена трева. Зимата си отива, вече го няма и Кралят на нощта.
Край

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации