Идеи за прически

8 идеи да обновим старите бански

Ако старите бански са ви омръзнали, не бързайте да купувате нови. Вижте няколко трика как да обновим старите бански бързо, евтино и много ефектно. В темата ще намерите идеи какво да носим на плажа и как да си направим супер лесно нов бански от стария.

Как да обновим старите бански с различно горнище и долнище

Бански с различно горнище и долнище

Бански костюм от две части с различно долнище и горнище е тенденция в плажната мода през последните години, така че много лесно може да имаме нов бански използвайки старите. Комбинирайте половинките както ви харесва, но не забравяйте, че дупето изглежда по-малко с тъмно долнище, а гърдите по-големи в светло горнище с ефектна щампа.

Повече за избор на бански според формата на дупето вижте тук

Нови върви за стария бански

Изключително лесен и много евтин начин за преобразяване на старите бански е като подменим само вървите. Разбира се става въпрос за онези модели бикини, които се връзват в страни на бедрата, а горнищата им са направени от два триъгълника. За по-голям ефект изберете върви в контрастен цвят или заменете старите с красиви шнурове.

Как да обновим старите бански с нови върви

Съчетайте банския с плажни дрехи

Заложете на модерни плажни дрехи, вместо да инвестирате луди пари в нови и нови бански, гарантирано ефекта ще е по-голям. Например може да носите бикини с дълга прозрачна пола в тон с банския. Модерни плажни панталони също вършат работа. Пробвайте с дълга риза, ефирна туника или саронг. Идеята работи добре, ако прекарвате повече време около басейна или по плажни партита.

Използвайте ефектни бижута

Няма да повярвате как едно ефектно бижу може да преобрази изцяло старият бански, така че носете бижута на плажа, колкото по-много, толкова по-добре. Разбира се не говорим за колиета и гривни от масивно злато, нито за пръстени и обеци с диаманти. Заложете на бижута с морска тематика, естествени камъни, цветни мъниста, перли и др.

Как да обновим старите бански с бижута

Ъпдейт на банския с плажни аксесоари

Задължителните за плажа джапанки, шапка и слънчеви очила също могат да направят страхотен ъпдейт на стария бански. Съчетайте плажните аксесоари, така че да си подхождат цветово. Прибавете ефектен ластик за коса и ефирно парео в тон с банския. Пареото може да се носи по най-различни начини и със сигурност ще освежи стария бански.

Тук може да видите как се върже парео по разнообразни начини.

Как да превърнем старите бански в нови без шиене

До тук просто комбинирахме нещата, за да обновим банския, сега вече хващаме ножиците. Принципно банските костюми са направени от еластични материи, които не се нищят при рязане, така че с помощта на обикновена ножица и малко фантазия може да имаме изцяло нов бански от стария без шиене. Ето две супер идеи:

Как да си направим нарязан бански

Нарязани бански

Изберете местата, на които искате да има срезове по банските, отбележете ги и режете смело. Ще видите как материята се сгъва след изрязването и се получават ленти, може да ги завържете срещуположно, ако банските ви стоят хлабаво. Този метод работи добре както за цял бански, така и за половинки.

Изрязани бански

Вместо обикновени срезове изрежете фигури върху стария бански. Тук е нужна повече прецизност, но резултатът си заслужава – чисто нови изрязани бански. В зависимост от предпочитанията си може да направите две по-големи дупки само на някои места или да изрежете малки фигурки по цялата повърхност на банските.

Как да си направим изрязан бански

Вероятно сте забелязали, че по принцип банските са направени от изкуствени материи, които изобщо не се разграждат, а изгарянето им трови природата. С избора да обновим старите бански, не само ще спестим малко пари, но и ще дадем своя принос за опазването на околната среда.


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации