Идеи за прически

8 идеи за декорация на бански костюми

С елементарни шивашки умения, малко свободно време и много фантазия могат да се направят невероятни декорации на бански костюми. Вижте нашите идеи за украса на бански. С тях можем да превърнем старите бански в нови, а новите в уникални, единствени и неповторими, такива каквито само вие ще носите на плажа.

Идеи за декорация на бански костюми

Бански с перли

Перлите са моден хит още от миналото лято. Стоят страхотно, пришити върху дрехите, защо да не ги използваме за декорация на бански. Според предпочитанията си изберете размера и цвета на перлите и ги разположете върху цялата повърхност на банските или направете декорация на определени места.

Бански с мъниста и пайети

Разбира се не е невъзможно да се нашият стотици дребни мъниста по целия бански, но това е много трудоемко. По-лесен вариант е да нанижем едри мъниста върху вървите на банския – по презрамките например или да направим декорация с малки мъниста по колана под бюста. Много ефектно стоят мъниста и пайети върху бански с щампа.

Идеи как да украсим бански с мъниста и пайети

Бански с камъни и кристали

Ако искате да ви забележат на плажа изберете декорация с камъни и кристали. Те блестят и отразяват светлината. С тяхна помощ старите бански не само ще се преобразят, а ще станат истинска сензация. Камъни и кристали могат да се залепят върху банските, но има опасност да изпадат от водата. По-надеждно е да се зашият с няколко бода на ръка.

Бански с бродерия

Трудно се прави машинна бродерия, че дори и бродерия на ръка върху бански, заради ластичната материя. За щастие обаче в галантериите продават готови бродерии, които може да пришием направо върху банските. Изберете мотив, поставете където ви харесва и зашийте ръчно с гъст тегел бод зад игла или със скрит бод по контура на бродерията.

Идеи как да украсим бански с бродерия

Идеи за украса на бански с шиене

До тук използвахме само ръчна игла и конец. За реализацията на следващите идеи трябват шевна машина и шивашки умения за начинаещи. Не бързайте да се отказвате, достатъчно е да знаете как се кара прав тегел. Нагласете машината на бод за еластични материи. Най-обикновения такъв е пунктиран зиг-заг. Остава само да си изберете украса и да следвате нашите съвети.

Бански с дантела

Освен, че е винаги на мода, нежната дантела придава дискретна женственост и сексапил. Идеална е за украса на бански, нещо повече дори е тенденция в плажната мода напоследък. Изберете ластична дантела с фабрично завършени страни и зашийте (КАК подробно ТУК). Може да поставите дантелената украса изцяло върху плата на банския или да прикачите по края, така че да ляга върху голичко.

Идеи как да украсим бански костюми с дантела

Бански с ресни

За изпълнението на тази идея може да използвате готови ресни или да си направите сами ресни от еластичен плат. Става много лесно, просто режете на ленти с ножицата. Може да използвате плата на някой непотребен бански, клин или ластично боди или да си купите малко плат. Остава да зашиете ресните. Добре стои върху предницата в горната част.

Бански с къдрици

Украсата на бански с къдрици не само ще обнови стария бански, а е добър трик за прикриване на някои несъвършенства. Поставени върху горнището къдриците карат бюста да изглежда визуално по-голям. А върху долнището прикриват по-пълните бедра. (повече ТУК)

Идеи как да украсим бански с къдрици

Ето как се правят къдрици: Изрежете лента плат (еластичен) с ширина – колкото искате да е широка къдрицата и дължина приблизително 2 пъти разстоянието, по което ще се прикача. После наберете плата на машината на едър бод. Изтеглете конеца и се получава набор. Накрая зашийте набраните къдрици с еластичен бод на машината.

Бански с волани

Пищните меренге волани са модна тенденция за това лято. Ефектно изглеждат прозрачни волани от шифон в съчетание с бански бандео – с правоъгълна лента в горната част. Принципно воланът се крои на верев. Горната му част трябва да е с обиколка, колкото е разстоянието, по което ще се прикача, а долната – два пъти повече. Накрая се зашива на машината по горната страна на горнището.


1 коментар :

Популярни публикации