Идеи за прически

Трикове след епилация

Красотата изисква жертви, а една от най-болезнените разкрасителни процедури е епилацията. Болката обаче е нищо, в сравнение с неприятните последствия, които се появяват след обезкосмяване – ужасни червени точки, подкожни косъмчета, подпухнала горна устна или упорити косми врастнали навътре.

В темата ще видим някои трикове след епилация и ефикасни решения за досадните проблеми.

Трикове след епилация



#1 Проблем:

След епилация, по ръцете и краката се появяват червени точки


Решението:
За да предотвратите появата на червени точки и петна, не бързайте да вземате душ веднага след епилацията. Добре е да направите това предварително.

Вземете душ с по-гореща вода и ексфолирайте тялото. Горещата баня ще разшири порите, а ексфолацията ще отстрани мъртвите клетки. Така косъмчетата ще се премахнат по-лесно и безболезнено.

След епилиране кожата е чувствителна и раздразнена. Нанесете подходящ козметичен продукт – специален лосион за след епилация или обикновено бебешко масло. Това ще успокои кожата и ще предотврати появата на червени точици.

#2 Проблем:

След използване на епилатор се появяват подкожни косъмчета


Решението:
Този досаден проблем има много простичко решение: След епилация третирайте кожата с мека дунапренена гъба по време на къпане или търкайте леко с масажна ръкавица епилираните зони. Тази ексфолация отстранява мъртвите клетки от кожата и косъмчетата растат на повърхността.

Внимание:
Не правете това непосредствено след самия процес на епилиране. Изчакайте поне 2 дни, за да може кожата да се успокои напълно.

По същия начин процедирайте, ако вече са се появили подкожни косъмчета. Ексфолацията помага за излизането им на повърхността, така лесно може да ги премахнете с повторна епилация или с пинцета, ако са по-малко.

Домашна Епилация

#3 Проблем:

След кола маска на краката или триъгълника, са се появили врастнали навътре косъмчета


Решението:
В никакъв случай не бързайте да човъркате с пинцета или да се мъчете да извадите косъмчето, изстисквайки мястото като пъпка – ще стане по-лошо и по-бавно ще се възстанови кожата.

За да намалите възпалението на кожата, промивайте мястото с антибактериален сапун. После намажете с Хидрокортизон - маз.

След 1-2 дни ексфолирайте кожата с някакъв ексфолиант. Правете това в продължение на няколко дни. До 5 дни косъмчето ще се покаже навън. Отстранете го внимателно с пинцета.

#4 Проблем:

След обезкосмяване на горната устна, кожата леко кърви или е подпухнала


Решението:
След епилация, кървавите червени точици са често явление на местата където кожата е тънка – горната устна, под мишниците и триъгълника.

За да предотвратите инфекция и да намалите възпалението, намажете горната устна с памучен тампон, напоен с водороден прекис (кислородна вода)

Следващия път преди епилация на чувствителните зони поставете пудра или малко талк. Така кола маската по-лесно ще захване косъмчетата, а не кожата.



Вижте още:


Гафове при разкрасяване


Как да оформим веждите си


Домашни рецепти за хубави крака


Как да подготвим тялото за плажа

2 коментара :
  1. This is a fantastic website and I can not recommend you guys enough. Full of useful resource and great layout very easy on the eyes. Please do keep up this great work...
    https://myspace.com/bubblegum_casting

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации