Великден - украса за маса

Великден е най-големият християнски празник. Внесете в домовете си празнично настроение с великденска украса. Вижте няколко интересни идеи:

Великденска украса

Може да импровизирате и с няколко детайла да постигнете страхотни ефекти, както в случая от обикновения свещник е направено чудесно великденско дърво - поставка за шарените великденски яйца


Великденско дърво с яйца

Или използвайте обикновена фруктиера и я превърнете в детайл от великденската украса:

Украса за великден - фруктиера с яйца и карамфили

Поставете яйцата в по-малка купичка. След това добавете малко вода и около купичката с яйцата наредете бели карамфили. Предварително изрежете стъбалцата до 7-8 см максимум, така че да достигат водата и да не увяхнат.

По подобен начин е направена и тази декорация за маса:


Декорация за маса за Великден в бяло и синьо

Използвани са стъклени фруктиери, бели цветя (рози например или каквото ви харесва) и клончета със залепени по тях пеперуди.
В случая яйцата са боядисани в синьо. Същия цвят е избран и за покривката на масата.

Кошничка с пеперуди

Няколко пъстри пеперуди биха внесли весело пролетно настроение. Може да ги направите от цветно фолио или да изрежете изображения на пеперуди от списания, изтеглени от интернет и принтирани и т.н. Направете ги двустранни, като ползвате лепило, за да залепите двете страни една за друга. Огънете леко крилцата им и декорирайте с тях великденската кошничка.

Ето и няколко идеи за цялостни концепции за украса за маса за Великден:


бяла великденска маса


Украса за маса за Великден в бяло

Вижте каква изискана декорация за маса се получава от комбинацията бели яйца - бели лалета.Яйцата са поставени в стъклена фруктиера, в която има малко вода и бели лалета. Лалетата са подредени така че стъбалцата им да са във водата, за да не увяхнат. Върху тях са наредени яйцата.За повече шик можете да прибавите и две яйца, поставени в сребърен клипс за салфетка например. Към тях добавете по едно лале и поставете от двете страни на фруктиерите с яйцата.Чиниите са бели. В тях са поставени бели салфетки и сварените яйца, върху които са написани имената на гостите или на членовете на семейството, ако това ще е семеен празник. Разбира се можете да импровизирате и да добавите табелки с имената на гостите вместо да пишете по яйцата.

Великденска украса с цветяАко искате да внесете пролетно настроение във вликденския семеен обяд можете да използвате огромен букет цветя от различни видове и цветове, който да поставите в центъра на масата.

Декорация на маса за Великден с цветя

Чиниите са с флорални мотиви. На няколко места по масата са поставени малки чашки, в които са потопени цетове от рози.Украса за маса с теменужки и репички:

Украса за маса за Великден с теменужки и репички

Разбира се можете да импровизирате и да декорирате масата в цвят, който най-много ви харесва или пък според съдовете, които имате.
Тайната на оригиналната декорация е в дребните детайли:Вижте тази синя тема колко е приятна:

Украса за маса в синьо

Или пък тази зелена декорация на маса:Украса за маса в зелено

Ето още идеи за великденска украса за маса:


Оригинална украса за маса за Великден

Великденска украса за маса с цветя и пеперуди

Красива великденска украса за масаИмпровизирайте, вложете въображение и направете празника много специален за любимите ви хора. Вижте още аранжировки на Празнична трапеза за Великден, оригинални идеи за великденска декорация и супер интересна украса с черупки от яйца

украса за яйца:


Боядисване на яйца с натурални бои


Как се боядисват великденски яйца с щампа-листо


Великденски яйца с дантела


Златни великденски яйца


Великденски яйца за деца – снимкидекорация на храна:


Лесен карвинг: украса от краставици


Цвете от репичка


Храна за парти - бърза поръчка, безплатна доставка

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации
facebook