Идеи за прически

Украса на храна за Великден

Украса на храна за Великден В темата ще намерите 6 страхотни идеи за украса на храна с варени яйца.

Декорациите са лесни за изпълнение, не отнемат много време, а изглеждат супер интересно. Идеални са за великденската трапеза

Може да ги използвате за украса на салати, ордьоври и всякакви блюда за Великден или след празника, ако се чудите какво да правите с останалите великденски яйца



Лесна декорация на храна с варени яйца Личица

Срежете яйцето напречно на две половинки. За очички може да използвате чер пипер, а устица да направите от малко триъгълно парченце домат. Така много лесно се получават забавни личица за украса на всякакви блюда.

Лесна декорация на храна за Великден с варени яйца личица

Забавна закуска за Великден – Сандвичи с яйца

От филийка хляб и сурово яйце може да приготвите интересен сандвич за закуска. С формичка изрежете дупка във филийката под форма на яйце (става и с остър нож, макар и не толкова прецизно) След това разбийте яйцето като за омлет. Поставете филийката в тигана, изсипете яйцето и сгответе на бавен огън. После украсете с малко кетчуп, за да прилича на истинско великденско яйце. Добавете шунка и маруля. Получава се чудесен сандвич за великденска закуска.

Забавна закуска за Великден – Сандвичи с яйца

Плато Зайци от варени яйца с шунка и сирене

Тези сладки спящи зайчета с пълни коремчета са направени са от цели твърдо сварени яйца (по 2 бр. за всяко) Може да слепите телцата с главичките или да ги съедините с клечки за зъби, но тъй като зайчетата са легнали може просто да подредите яйцата едно до друго. За ушички, крачета, ръчички и опашчици са използвани парченца шунка, а личицата са нарисувани с шприц.

Плато Зайци за великденската трапеза, за шведска маса и детски рожден ден

Зайчетата са полегнали върху канапе от различни видове сирена. В останалата част от композицията могат да се използват различни зеленчуци – репички, краставици, моркови и др. Получава се страхотно плато за великденската трапеза. Впрочем идеята е много добра и за други поводи, особено за шведска маса, за детски рожден ден и т.н.

Великденски зайчета от половинки варени яйца

Тази декорация се прави много лесно. Подобно на личицата от първата снимка, яйцата се нарязват на половинки, само че не напречно, а обратното – надлъжно. За ушички и мустаци са използвани парченца морков и краставица, а очичките и нослето са направени от зърна чер пипер.

Великденски зайчета от половинки варени яйца

Кокошка с пиленца за украса на храна за Великден

Погледнете само тези сладури. Не е ли това идеалната декорация за великденските блюда. Мама кокошка е направена от цяло варено яйце с очички от чер пипер на зърна, устица от 2 малки пръчици морков и гребенче от домат, който е подпъхнат в разрез, в горната част на яйцето. Пиленцата са направени от половинки варени яйца, чиито белтъци са нарязани на триъгълничета по края, а жълтъците са запазени цели.

Кокошка с пиленца за украса на храна за Великден

Мишлета от варени яйца с репички за украса на салати

И накрая още една забавна декорация – мишлета от надлъжно нарязани половинки яйца, които имат разрези в горната част. В разрезите са поставени по 2 шайбички от репичка за ушички. Очичките са направени от чер пипер на зърна, а за мустаци са използвани стъбалца от зелени подправки. Получава се страхотна украса за салати, с която ще впечатлите гостите и със сигурност ще зарадвате децата.

Мишлета от варени яйца с репички за украса на салати


В следващата тема ще видим още страхотни идеи за декорация на храна с варени яйца, специално за деца.
Светли празници с Хубава жена!

Още идеи за празничната трапеза:


Мраморни яйца за Великден по китайска рецепта


Плата Хапки за парти


Великденска украса за маса



Още идеи за Украса на храна:


Роза от домат


Цвете от репичка


Гирлянд от краставица

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации