Как режете диня? Предполагам, че по-често правите това по традиционния начин - на резени или на големи парчета... лесно, но много обикновено.
В предишни теми сме показвали ефектно нарязване на диня като таралеж и как се прави кошница от динена кора... трудничко, изисква повече време.
В днешната тема ще видим супер лесен, много бърз и страшно ефектен начин за рязане на диня заедно с кората, при който се получават красиви динени пръстчета – малки продълговати парчета диня с квадратче динена кора от долната страна.
2. Вземете едната половина от динята. Поставете я с кората нагоре и нарежете на малки парчета през 3 см.
3. Завъртете на 90 и нарежете отново през 3 см. Получава се нещо като решетка с квадрати по кората на динята.
4. Може да изхвърлите най-крайните парчета, които имат повече кора, останалите са готови за ядене.
По същия начин нарежете втората половина от динята. Получава се много ефектно разрязана диня на дълги малки парчета с форма на пръстчета.
Парченцата не са големи и са много удобни за ядене, дори за малки деца, така че опитайте вкусна диня на пръстчета в летните жеги. Добър апетит!
В предишни теми сме показвали ефектно нарязване на диня като таралеж и как се прави кошница от динена кора... трудничко, изисква повече време.
В днешната тема ще видим супер лесен, много бърз и страшно ефектен начин за рязане на диня заедно с кората, при който се получават красиви динени пръстчета – малки продълговати парчета диня с квадратче динена кора от долната страна.
Каква диня да изберем
Малките и средно големи дини са най-удобни за нарязване на пръстчета, така че не ги подминавайте в супера, особено в сезона на дините, когато са по-евтини. Що се отнася до сорта - няма значение, изберете добре узряла и вкусна диня.Как да нарежем диня на малки пръстчета |
Преди да нарежем динята
Измийте динята добре преди да започнете с рязането. Ще нарежем на парчета заедно с кората, така че трябва да е съвсем чиста. Използвайте остър нож, поставете динята върху кухненската дъска и пазете пръстите :)Как да нарежем диня на пръстчета
1. Разрежете динята напречно през средата. Получават се две половини.2. Вземете едната половина от динята. Поставете я с кората нагоре и нарежете на малки парчета през 3 см.
3. Завъртете на 90 и нарежете отново през 3 см. Получава се нещо като решетка с квадрати по кората на динята.
4. Може да изхвърлите най-крайните парчета, които имат повече кора, останалите са готови за ядене.
По същия начин нарежете втората половина от динята. Получава се много ефектно разрязана диня на дълги малки парчета с форма на пръстчета.
Как да сервираме динените пръстчета
След като нарежем динята може да подредим парчетата върху ефектен поднос под форма на ветрило – добра идея, ако очакваме гости. Също така може да използваме голяма чиния, в която да наредим динените пръстчета едно върху друго или да ги подредим шахматно, така че сервирайте както ви харесва.Как да сервираме диня ефектно нарязана на динени пръстчета |
Като бонус
Динените пръстчета изглеждат толкова елегантно, че може да ги предложите като десерт дори на изискано лятно парти, а самото рязане става толкова бързо, че може да накълцате така тонове диня за нула време.Парченцата не са големи и са много удобни за ядене, дори за малки деца, така че опитайте вкусна диня на пръстчета в летните жеги. Добър апетит!
Още лесни уроци по карвинг:
Забавна декорация на храна – бикче от домат
Карвинг “Кравичка“ – Декорация на храна за деца
Украса от краставици
Още идеи за празничната трапеза
Украса на салати - снимки
Мраморни яйца по китайска рецепта
Няма коментари:
Публикуване на коментар