Идеи за прически

Диня Таралеж

диня таралеж Ако търсите ефектен начин за рязане на диня, вижте една страхотна идея, която със сигурност ще хареса на детето ви. Може да изненадате семейството или да впечатлите гостите си с Диня Таралеж – евтин и много атрактивен десерт за края на лятото.

В темата ще намерите супер лесен урок по карвинг на диня, подходящ за съвсем начинаещи.

Всичко, което ви трябва е остър нож, кухненска дъска, кутия клечки за зъби и вкусна диня, разбира се.

Вижте как да си направим диня таралеж




1. Измийте и подсушете динята. Поставете я върху кухненската дъска, откъм страната на дръжката, така че да стои стабилно.

2. Използвайте химикал или острието на ножа (ако сте сигурни в себе си) и бележете две точки от двете страни на динята, на разстояние около 1/4 от дръжката. Свържете точките и направете разрез напречно до средата на динята. Не режете много дълбоко, за да не се разтече сока.

3. Сега ще разрежем динята по дължина през половината, а за да не се изкриви линията на рязане отново ползвайте химикал. Отбележете пресечните точки от краищата на напречния разрез по дължината на динята. Свържете линията и направете надлъжен разрез.

4. След това по очертаните с разрезите контури изрежете кората заедно с месестата част. Издълбайте с лъжица, така че да се получи нещо като кошница от диня. Нарежете на парчета месото на динята. Част от него направете на малки кубчета или триъгълни хапки.

5. За да прилича кошничката на истинско таралежче може да направите малки реснички по линията на рязане. Ако не ви се занимава пропуснете тази стъпка и оставите бордовете гладки.

кошница от диня

6. Сега ще направим ушички на таралежчето. Очертайте местата на двете ушенца с химикала и изрежете внимателно. Трябва да се получат 2 малки симетрични триъгълника в горната част на главата. Не е необходимо да режете много дълбоко. Достатъчно е ушите само да изпъкнат.

7. Муцунка направете от останалата кора. Изрежете триъгълно парченце и прикрепите към динята с клечки за заби на няколко места.

8. Изрежете 4 лапички от 4 равни правоъгълни парчета кора. С тях кошничката съвсем ще прилича на таралеж, освен това ще стои по стабилно. Ако искате може да скосите горните краища, така че да наподобят лапички. После прикрепете към тялото с клъчки за зъби.

9. Остава да добавим носле и очички. Тях може да направите от боровинки или дребни гроздови зърна. Бележете местата на очите с химикала, забийте клечки в кората и прикрепете очичките. На върха на муцунката отново с клечка прикрепете нослето. Кошничката е готова.

10. Напълнете кошничката с парчета диня. Най-отгоре наредете малките хапки със забити в тях клечки за зъби и таралежчето е готово.

рязане на диня

Изглежда много интересно и е удобно за ядене, нали. По подобен начин може да се направи таралежче от пъпеш

Дори да не използвате идеята за детски рожден ден, винаги може да си спретнете градинско парти без повод, на диня с мастика :)

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации