Идеи за прически

Антицелулитен масаж в банята

Антицелулитен масаж в банята В борбата с целулита сигурно могат да се намерят 1000 оправдания да не правим сутрешни упражнения (нямам време, нямам сили ... дрън-дрън) или поне 100 извинения да не спазваме диети (в крайна сметка те едва ли са най-доброто за здравето), а редовните посещения при козметик и масажист не са по джоба на всеки (особено напоследък в тежката икономическа криза) Как да се справим с целулита тогава ...

Защо не опитате с антицелулитен масаж вкъщи - в банята, докато вземате душ или вана.


Как да си направим масаж против целулит в банята


Първо трябва да подготвим тялото за масажа. Вземете вана, така проблемните зони се загряват и антицелулитния масаж става по-ефективен. За да подсилим ефекта е добре да използваме за ваната подходящи билки, соли и етерични масла. Например: лавандула, розмарин, мента, градински чай и цитруси са чудесни дарове от природата, които спомагат за премахване на целулита и действат тонизиращо на мускулите.

Антицелулитен масаж с вана

Вземете вана за не по-малко от 20 минути, за да загреят добре проблемните зони. Започнете с масаж на бедрата още под водата, а когато масажирате корема, мускулите трябва да са стегнати. Ако в банята ви няма вана, преди да пристъпите към най-важната част от масажа може да подготвите тялото с контрастен душ. Как се прави това вижте в линка, заедно с още полезни съвети за стегнато тяло за плажа.

Разтривайте проблемните зони с масажна ръкавица или специална антицелулитна четка: бедрата – в посока отдолу нагоре, корема – по посока на часовниковата стрелка, докато усетите силно загряване. Направете пауза за 5 минути. След това пристъпваме към същинския антицелулитен масаж.

Как се прави антицелулитен масаж

С помощта на палците и показалците хванете част от кожата, заедно с подкожната мазнина и започнете да движите отдолу нагоре. Придвижвайте вълнообразно, с лек натиск, по всички проблемни зони – прасците, бедрата, дупето, корема. След това с цели ръце започнете да изтегляте кожата в посока отдолу нагоре. Натискайте леко, не бива да изпитвате болка. Внимавайте да не прекалите, защото може да се посините неусетно. Редувайте двете движения няколко пъти. Правете това 8-10 минути за всяка част с целулит по тялото.

След края на процедурата вземете душ. После намажете тялото с мляко или специален лосион за стягане и хидратация на кожата.


Също така може да опитате антицелулитен масаж с кафе. Прави кожата гладка и мека. Дава видим резултат след 4-6 седмици. В линка ще намерите още ефективни рецепти с кафе против целулит. А ако проблемът ви с целулита е задълбочен, опитайте антицелулитен масаж с морска сол, с локално третиране на проблемните зони.

Успех с антицелулитните масажи и не забравяйте, че най-трудното нещо всъщност е да започнем, а постоянството се възнаграждава с добри резултати.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации