Идеи за прически

10 тренда за Дамска Мода есен-зима 2012/ 2013

От видяното в темите с Модни тенденции за есен-зима 2012/ 2013 на Хубава жена, можем да обобщим, че предстои сезон на ярките контрасти в модата. Дизайнерите определено улесняват избора ни на ново облекло, представяйки горещите модни трендове в двете крайности – прекалено широки или прекалено тесни дрехи, например. Атрактивни тоалети с артистичен дизайн или семпли елегантни дрехи. Ярки принтове и блестящи материи или черно и тъмни нюанси и т.н. – по нещо за всеки вкус.

Вижте 10 тренда за Дамска Мода есен/ зима 2012/ 2013 – добри идеи за модерни дрехи, обувки и аксесоари, с които да обновим гардероба си през новия сезон.

Дамска Мода есен-зима 2013

Ето избора на Хубава жена:

Тренд #1 Тесни Панталони
Под №1 поставяме панталоните, които не са най-женствената дреха, за това пък са супер практични, особено за студеното време.

В новите колекции преобладават тесни панталони в прав силует, с прибрани по краката крачоли, с дължина под и над кокалчето или 3/4 до средата на прасеца, а някои дизайнери показаха и по-къси модели – под коляното.
Не, че това е нещо ново в модата, сигурна съм, че повечето от нас имат поне по чифт тесни панталони в гардероба си, но за есен-зима 2012-2013 можем да ги носим по-често. Модерни са!

Опитайте да комбинирате с мокасини и спортни обувки за повече комфорт или с високи токчета и боти за по-елегантен вид:

Тесни панталони

Тренд #2 Костюм (Сако и Панталон)
Второто място в нашия списък получава най-модерната дреха за новия сезон: Дамските костюми триумфират на модния подиум за есен-зима 2012-2013.

Дизайнерите показаха невероятно разнообразни модели във всякакви стилове, материи и цветове. Повечето костюми са с тесни панталони, а саката са вталени и имат класическа кройка с ревер.

За ъпдейт на гардероба може да изберем костюм с изчистен дизайн в мъжки стил – тенденция, която беше супер модерна през миналия сезон, а за есен-зима 2012-2013 елегантни модели показаха: Giorgio Armani, Ralph Lauren, Donna Karan и Hermes.
Ако предпочитате по-атрактивни костюми, заложете на ретро стила и саката със заоблени ревери и големи копчета в стил 60-те.
А ако искате да сте на гребена на модната вълна, изберете новия горещ тренд Костюми с принтове (вижте повече тук)

дамски костюми сако и панталон

Тренд #3 Права Пола Молив
Третото място е за елегантната класика на правата пола, която разбира се е на мода и през новия сезон.

Въпреки, че повечето от нас вероятно имат в гардероба си поне няколко поли тип “молив“ (прибрани по краката), свежите идеи от новите колекции на дизайнерите не са за подценяване.

Може да избираме измежду:
черна кожена пола – един от горещите трендове за сезона.
(вижте Черни Кожени Дрехи есен-зима 2012-2013)
пола от еко кожа с животинска шарка - леопардът е отново на мода, а такава пола топли добре и е идеална за студеното време; елегантна мрежеста пола за специалните поводи; интересна спортна пола с големи джобове за ежедневието; подходяща шарена пола с принтове за офиса и т.н. Вариантите са толкова много...

права пола молив

Тренд #4 Втален Топ
Четвъртото място е за дрехите с кройка, която подчертава талията. Този изключително елегантен тренд придава повече женственост и сексапил на есенно-зимния гардероб.

Може да изберем силно вталено сако в комбинация с пола или панталон за офиса; атрактивен топ с големи волани под талията, за специалните поводи; вталена рокля или плетен костюм за ежедневието или просто да акцентирате на талията с колан. (вижте още дрехи с Елегантна талия тук)

елегантна талия секси тренд

Тренд #5 Широко Палто
Петото място в нашата класация заема комфорта на зимното палто с широк, свободен силует. Дизайнерите показаха най-различни варианти – дълги и къси палта, пелерини и канадки с големи, дори извънгабаритни размери. Не бързайте да се стряскате обаче, в новите колекции има много елегантни модели.

Впрочем широките дрехи като цяло са един от горещите трендове за сезона, напълно противоположен на по-горния в нашия списък, така че ако предпочитате повече комфорт, вижте темата Гигантска Мода Есен-Зима 2012-2013

широко зимно палто

Тренд #6 Златна Рокля
На шесто място поставяме една добра идея за специалните поводи през новия сезон – вечерна златна рокля.

Лъскавите и метални цветове са модерни през последните няколко сезона, а за есен-зима 2012-2013 златното е абсолютен хит във вечерната мода. Дизайнерите показаха в новите си колекции много красиви къси и дълги рокли в златисти цветове: лъскаво златно, медно- златно, старо злато, сребристо-златисто и др.

Златните рокли са страхотни за новогодишното парти например или за някой специален повод. С такава рокля няма как да не ви забележат:

вечерни златни рокли

Тренд #7 Дълги Ръкавици
Седмото място даваме на елегантните аксесоари, който могат да преобразят всеки тоалет - дълги кожени ръкавици.

Дизайнерите масово ги показаха в колекциите си за есен-зима 2012-2013. Цветовете им са всякакви – червено, жълто, синьо, зелено и др. Разбира се универсалното черно доминира, но ярките тонове са особено атрактивни.

Дългите ръкавици стоят страхотно с вечерна рокля, а в съчетание с ежедневни дрехи се получават много интересни комбинации в различни стилове, така че опитайте. Освен това кожените ръкавици са практични. Могат да се носят под палтото и да пазят от студа.

дълги кожени ръкавици

Тренд #8 Елегантни Боти
На осмо място в нашия списък стоят елегантните боти, които са тотален хит при зимните обувки за новия сезон.

Повечето брандове показаха боти в колекциите си тази година – високи, ниски, с дебели или тънки токчета, с изчистен дизайн или с вързанки, катарами и каишки - моделите са много разнообразни.

Като цвят естествено доминира практичното черно, но в някои колекции има много атрактивни модели в два и повече нюанса – с подчертана муцунка или с ярък ток например. (вижте още Модерни Дамски Боти тук)

елегантни дамски боти есен 2012

Тренд #9 Дълги Ботуши
Деветото място е за дългите ботуши, които не са изненада в модата за новия сезон, за това пък имат невероятно свеж ъпдейт.

Дизайнерите показаха страхотни модели дълги ботуши под коляното с дебели или тънки токчета в най-различни стилове – войнишки тип; с каишки или вързанки; елегантни с изчистен дизайн или с гарнитури от козина; от гладка или крокодилска кожа; черни, цветни, всякакви: (Вижте още Модерни Дълги Ботуши тук)

дълги ботуши под коляното зима 2013

Тренд #10 Шапки
И накрая, на десето място класираме шапките. За новия сезон те са невероятно разнообразни като материя, стил и цвят.

Дизайнерите показаха всякакви модели – от практичните кожени шапки в руски стил, които добре предпазват от студа, до типично мъжките бамбета и цилиндри, романтични капели с периферия, симпатични баретки и зимни шапки тип Гаврош – и изобщо шапки за всеки вкус. (повече в следващата тема)

зимни шапки 2013

Видяхме 10 тренда за дамска мода есен-зима 2012/13 и 10 модерни неща според предпочитанията на Хубава жена. А вашите предпочитания какви са? С какво ще обновите гардероба си за новия сезон?


Вижте още:
МОДА есен-зима 2012-2013
Дамски Палта тенденции есен-зима 2012-2013
Плетиво 2013 - дамски плетени дрехи

НОВО:
Дамски костюми пролет-лято 2013

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации