Идеи за прически

Дамски костюми пролет-лято 2013

След атрактивните костюми с принтове от миналия сезон идва ред на сампла елегантност в деловата мода за пролет-лято 2013. В новите колекции преобладават дамски костюми в умерени цветове, класически кройки и изчистен дизайн.

Повечето дизайнери показаха вталени сака с ревер и двуредно закопчаване, с дължина около ханша, в съчетание с класически панталони, с прибрани по краката крачоли и фиксирана талия.

Елегантни дамски костюми пролет-лято 2013
Christian Dior, Jonathan Saunders, Belenciaga

Прави впечатление, че при новите модели доминират основни цветове – черно, бяло, червено и практични нюанси - тъмносиньо и сиво.

Много елегантно изглеждат тъмните костюми с втален блейзер и тесен панталон:

Дамски костюми с втален блейзер и тесен панталон
Victoria Beckham, Yves Saint Laurent, Cedric Charlier 

Подобни модели са универсални и могат да се носят по най-различни начини – например с бяла блуза за офиса, с елегантно боди се превръщат в официално облекло, а в съчетание със секси топ стават за клуб или дискотека.

Някои дизайнери показаха в колекциите си за пролет-лято 2013 стилни лъскави костюми с изчистена линия и семпла кройка, идеални за специалните поводи през новия сезон.

Вечерни дамски костюми от лъскава материя
Mary Katantzoy, Calvin Klain, Theyskens Theory

Други заложиха на модели с атрактивен дизайн. Особено впечатление правят костюмите с дантелени апликации по сакото и понталона (Lela Rose), моделите с ярки флорални принтове (J.Mendel) и интересните детайли с цветен акцент при саката на Costume National

Дамски костюми с атрактивен дизайн
Costume National, Lela Rose, J.Mendel

Новото този сезон са силно подчертаните рамене при саката в някои колекции. Дизайнерите ги представиха в съчетание с широк панталон-харем или с 3/4 панталони с басти в горната част.

Дамски сака с подчертани рамене и широки панталони
Stela McCartney, Balmain, Pedro Lorenco

Въпреки, че изглеждат много атрактивно, подобни костюми не са подходящи за всяка фигура. С модели като тези се получава общ силует обърнат трапец, който стои добре само на дами с висок ръст, слаба фигура и тесни рамене.

За пролет-лято 2013 част от дизайнерите показаха дамски костюми с вталени сака мъжки тип - с ревер или шал яка, съчетани с широки панталони с прави свободни крачоли.

Дамски костюми с мъжки тип сака и широки прави панталони
Trussardi, Mulberry, Neli Barrett

Подобни модели са класика и са подходящи за деловите дами и за всички жени, които харесват дрехи в изискан стил.

Ако все пак предпочитате не чак толкова официална визия, може да изберете за новия сезон ежедневен костюм в спортен стил, като моделите на Chanel - с тесни панталони и свободни къси сака или Altuzarra, които показаха спортни костюми с прави панталони и якета пеплум:

Ежедневни спортни костюми с тесни панталони и къси сака
Altuzarra, Chanel

Може да изберете костюм в Райе или Каре, ако искате да изглеждате различно и да избягате от монотонието.
Цветовата комбинация черно и бяло е особено актуална за пролет-лято 2013.

Дизайнерите показаха раирани летни костюми с къси панталони, идеални за жегите и елегантни карирани костюми с вталени сака и тесни панталони, перфектни за офиса. А костюмите на Louis Vuitton с големи шахматни квадрати са едни от най-впечатляващите в новите колекции.

Дамски костюми Райе и Каре в черно и бяло
Escada, Louis Vuitton, Michael Kors

От видяното до тук вероатно ви прави впечатление, че за разлика от миналия сезон, при костюмите в новите колекции съотношението тесни-широки панталони е горе-долу еднакво, така че спокойно може да избираме нов костюм, съобразно ръста, фигурата и предпочитанията си. При всички положения ще сме в крак с модата.


Вижте още модни тенденции:
Модерни Цветове пролет-лято 2013
Пачуърк идеи в модата за сезон пролет лято 2013
Прозрачни дрехи - секси тренд за дамска мода пролет/лято 2013
МОДА есен-зима 2012-2013

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации