Идеи за прически

Дългите ботуши – хит за есен-зима 2013

Ботушите с дължина около коляното са абсолютен хит в дамската мода за есен-зима 2013

Дизайнерите показаха невероятно разнообразие от дълги ботуши в различни стилове – от класически ботуши с изчистен дизайн и елегантни високи ботуши до модерните ботуши с открити пръсти и атрактивните платформи от козина.

Искате ли да разгледаме?

Дълги ботуши есен-зима 2013

Височината на тока, разбира се, зависи от предпочитанията и няма как да е строго определена в модните тенденции. Същото се отнася и до формата на токовете. Естествено в новите колекции има както ботуши с много тънки токчета, така и дебели токове с различни форми – скосени, трапецовидни, четвъртити и т.н.

Ботуши с дебели токове и тънки токчета 2013

Въпреки, че в тенденциите за този сезон преобладават високи токове, комфортните ниски ботуши съвсем не са за пренебрегване, а някои дизайнери представиха много стилни дълги ботуши на равна подметка с класически или абсолютно изчистен дизайн:

Ниски ботуши зима 2013

Сред ексклузивни дизайни на ботушите тази година, голямо впечатление правят моделите с връзки, кабси, каишки и др. интересни елементи, които изглеждат страхотно, особено в съчетание с подходяща чанта. (Какви са модните тенденции за Чанти есен-зима 2013 може да видите тук)

Дълги ботуши с връзки и капси зима 2013

Като цвят доминира черното. Това е логично, като се има предвид, че черната кожа е сред горещите трендове за новия сезон (повече за този тренд вижте в темата: Черни Кожени Дрехи eсен-зима 2012-2013)

Въпреки, че повечето дизайнери показаха и други цветови варианти на дългите ботуши този сезон - червено, вишнево, синьо, тъмносиньо и тъмнозелено, може да се каже, че това са по-скоро изключения:

Дълги ботуши в черно и вишнево

Горната част на ботушите при повечето модели от новите колекции следва формата на краката, но някои дизайнери представиха интересни дълги ботуши, свободни в глезена и с по-широка горна част.

В съчетание с подходящи връхни дрехи, подобни модели изглеждат страхотно и със сигурност привличат вниманието. А какви са тенденциите за Палта есен-зима 2013 може да видите тук.

Дълги ботуши с широка горна част

Прави впечатление огромното разнообразие от стилаове при дългите ботуши тази година. Дизайнерите са се постарали да има за всеки вкус по нещо: от елегантни високи ботуши за дамите, които предпочитат изискания стил до спортните модели на платформа и атрактивните дълги ботуши с ципове в милитари стил.

Спортни ботуши на платформа

Материалите, от които са изработени новите модели са както традиционните – естествена кожа, велур и лак, така и релефна кожа, която наподобява крокодилска, кожа с косъм, еко кожа или натурална козина, дори плат, а в някои модели виждаме съчетание от различни материи:

Дълги ботуши от козина с платформи

Особено атрактивно изглеждат платформите от козина на Givenchy и комбинацията от кадифе и крокодилска кожа при Rick Owens. А велурените ботуши на Anna Sui, чиято долна част наподобява обувка са интересен избор за ежедневието:

Велурени ботуши Anna Sui

Някои дизайнери показаха дълги ботуши със златни бродерии и изящни дантелени ботуши за специалните поводи. Подобни модели се комбинират идеално с дрехи от брокат или с вечерни тоалети в бароков стил. (може да разгледате такива комбинации в темата: Брокат и златни бродерии Есен/Зима 2012-13)

Дантелени ботуши и дълги ботуши с бродерии

Дългите ботуши са добър избор за зимния гардероб – хем са модерни, хем топлят добре. Освен това се комбинират лесно с поли, панталони и всякакви дрехи в различни стилове, така че няма да сгрешите, ако решите да инвестирате в нови дълги ботуши този сезон.


Вижте още:
Модерни Дамски Боти есен-зима 2012/ 2013
Модерни обувки есен-зима 2012/ 2013
10 тренда за Дамска Мода есен-зима 2012/ 2013

Не пропускайте:
Новата колекция дълги ботуши от Мегияс есен-зима 2012-2013

Обувки онлайн

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации