Идеи за прически

ЧАНТИ тенденции Eсен-Зима 2012-2013

През студените месеци обикновено носим по-практични чанти, в по-тъмни цветове и изчистени дизайни. Това не означава обаче, че трябва да са скучни, нали.

Вижте какви са модните тенденции за Чанти Есен/Зима 2012/13 в подборката на Хубава жена – за вдъхновение на всички дами, които са решили да се сдобият с нова чанта за новия сезон.

Чанти тенденции зима 2013



Започваме с материалите, от които са направени новите чанти:

Кожени чанти
Традиционно кожата е най-често използвания за чанти материал, а за есен-зима 2012-2013 е много модерна, особено черната.
->вижте Черни Кожени Дрехи

Ако по някакви съображения не носите естествена кожа, спокойно може да изберете кожена чанта от изкуствена кожа в черно, златно или с някакъв акцент. Дизайнерите дават добри идеи:

модерни кожени чанти

Чанти от козина
Козината е идеална за зимата, а чантите от козина са обемни, пухкави и изглеждат много интересно. Повечето дизайнери показаха такива модели в новите си колекции.

За есен-зима 2012-2013 има всякакви варианти – чанти от естествена козина (астраган, лисица и др) или еко кожа, с къс или по-дълъг косъм, в неутрални или ярки цветове:

чанти от козина зима 2013

Продължаваме с модерните цветове:

Ярки чанти
Въпреки, че тъмните тонове са характерни за студените месеци, дизайнерите обичат да ни провокират. За новия сезон има ярки чанти в повечето колекции.

Цветовете са живи, силни и наситени – червено, оранжево, жълто, ярко лилаво, светлозелено, кобалтово синьо и др. Дизайнерите ги показаха предимно в монотонна гама:

модерни ярки чанти

Нека обърнем малко повече внимание на размера:

Големи чанти
Много практични с големите си габарити, тези чанти са идеални за ежедневието на заетите дами. Добре е всичко да ни е под ръка, ако се налага да прекараме деня, тичайки от задача на задача, нали.

За есен-зима 2012-2013 дизайнерите дават чудесни идеи – големи чанти с къси дръжки, с овална или трапецовидна форма във всякакви стилове и цветове:

големи дамски чанти с къси дръжки

Малки чанти
Тук изобщо не става въпрос за практичност. Малките чантички този сезон са толкова малки, че побират само червило и телефон. За това пък са толкова сладки с интересните си дизайни...

Идеални са за свободното време, за романтични срещи и вечерите с приятели.
Повечето малки чанти този сезон имат правоъгълна или квадратна форма и дълга верижка:

малки чантички с верижка

А сега да видим какво ново в различните стилове:

Чанти през рамо
Този вид чанти бяха много модерни за миналия сезон. По всичко личи, че практичната дълга дръжка остава на мода за есен-зима 2012-2013. Има промяна обаче във формата и размера.

В новите колекции преобладават по-малки чанти с дълга дръжка, предимно с квадратна или правоъгълна форма:

дамски чанти с дълга дръжка

Клъч
Чантите клъч са тенденция през последните години, разбира се че са модерни и за новия сезон.

В колекциите за есен-зима 2012-2013 има такива модели във всякакви стилове, за всеки повод – делови, с изчистени дизайни за ежедневието или украсени с камъни и бродерии за специалните вечери:

клъч тенденции есен-зима 2013

Портмоне
Миниатюрните вечерни чантички тип портмоне също остават на мода. Този сезон дизайнерите ги показват с размер и форма на малка кутийка.

В новите колекции има невероятни дизайни – изящни миниатюрни портмонета, инкрустирани със злато, камъни, мъниста и перли – истински бижута, идеални за специалните поводи:

малки вечерни чантички портмоне

Дизайнерите показаха още:

Красиви чанти на цветя (Dolce&Gabbana) и впечатляващи геометрични принтове в ярки цветове (Prada). Интересни чанти със сребърни и златни капси (Lanvin, Marc Jacobs). Плетени чанти или направени от плат, дантела, лак и др. материи.

дамски чанти тенденции есен 2012

Видяхме какви са модните тенденции за Чанти есен-зима 2012-2013, а в следващата тема ще разгледаме най-добрите колекции с дизайнерски чанти за новия сезон.


Вижте още:
Дългите ботуши – хит за есен-зима 2013
МОДА есен-зима 2012-2013

Полезно:
Как да избираме чанта според ръста и телосложението си

Препоръчано:
Модерни обувки есен-зима 2012/ 2013
10 тренда за Дамска Мода есен-зима 2012/ 2013
Зимни Палта 2013

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации