Идеи за прически

Зимни Палта 2013

В предишна тема видяхме част от модните тендинции за дамски палта есен-зима 2013, сега ще продължим с още модерни палта за новия сезон.

Зимата е в разгара си, искате ли да погледнем с какви нови връхни дрехи можем да разнообразим гардероба си.

Кожени палта зима 2013
Символ на блясък и лукс, кожените палта и този сезон са сред най-атрактивните връхни дрехи, представени на дефилетата. Дизайнерите показаха палта от естествена кожа с косъм предимно с класически кройки, в прав силует и дължина до коляното. Прави впечатление, че освен натуралните цветове на кожите – бяло, черно и кафеникави нюанси, в много от новите палта са използвани оцветени кожи – в червено, оранжево, синьо, зелено и др. нетипични тонове. Интересно изглежда и съчетанието на два вида натурални естествени кожи в контрастни цветове.

Повече за кожите и полезни съвети за избор на кожено палто може да видите тук.

палта от естествена кожа с косъм 2013
Mugler, The Row, Peter Som

Еко палта зима 2013
Ако от морални (или финансови) съображения не носите естествени кожи, може да изберете техните заместители. Еко палтата тази година изглеждат страхотно с ярките си цветове и свежи дизайни. Някои от новите модели напълно имитират животинска козина, други обратното – направени са така, че от километри да личи, че нито едно животно не е било убито, за да носим кожата му на гърба си. Лично на мен идеята ми допада, още повече, че еко кожата е една от водещите модни тенденции зима 2013

Палта от еко кожи 2013
Lanvin, Anna Sui, Fendi

Карирани палта зима 2013
Карето е добра алтернатива, ако искате да избягате от скуката на едноцветните връхни дрехи. Карираните палта присъстват в колекциите всеки сезон, а през новия са малко по-масово от обикновено. Дизайнерите представиха каре в различни десени - на малки и големи квадрати, в контрастно съчетание на класическо черно и бяло, дребен пепит в кафяво-зелени нюанси и т.н.

Карето обаче не е подходящо за всяка фигура. Как да се обличаме елегантно през зимата – полезни съвети може да намерите тук.

дамски палта 2013 каре
Michael Kors, Moschino, Ralph Lauren

Палта с геометрични принтове
Принтовете като цяло са ключов елемент в дамската мода за есен-зима 2013. Логично е да присъстват и при връхните дрехи за новия сезон. Дизайнерите показаха красиви палта с геометрични шарки в контрастни цветове. Прави впечатление елегантния силует на повечето модели. Вталените им кройки подчертават извивките на тялото и ваят красива форма на пясъчен часовник. За по-атрактивна визия през новия сезон, опитайте в съчетание с костюми с принтове.

Палта с Геометрични шарки
Rue du Mail, Prada, Rodarte

Зимни палта флорални и дигитални шарки
Този сезон цветята са навсякъде, включително и върху връхните дрехи. Ако искате да избягате от сивотата на зимата, изберете палто с флорални елементи или свежи дигитални шарки. На ревютата за есен-зима 2013 видяхме много добри идеи. Особено впечатление правят моделите, в които принтовете са съчетани с кожа. Елегантно изглеждат и палтата с големи кожени яки и широки колани, които подчертават талията.
Още модерни дрехи с щампи на цветя може да видите тук.

зимни палта с флорални и дигитални шарки
Rag & Bone, Prada, Altuzarra

Арт дизайн с бродерии
Пищните златни бродерии поставиха впечатляващ акцент в модата за новия сезон. Дизайнерите показаха изящни дрехи в бароков стил с камъни, мъниста, перли и каквото още се сетите като синоним на разкош и великолепие. Арт дизайните при палтата изглеждат особено атрактивно - идеално допълнение към вечерните тоалети.

Зимни палта с бродерии
Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta, Balmain

Дамски палта в кукленски стил
Фиксирана талия, разкроени поли и буфан ръкави са характерни за кройката на някои от новите палта. Моделите наподобяват рокли и изглеждат много сладко със закачливите си елементи – джобчета, панделки, малки якички, коланчета и др. Разкроените им поли прикриват ханша, а фиксираната талия подчертава женските форми. Обемните ръкави пък даватт добър визуален баланс на фигурата като оширяват тесните рамене.

Още модни съвети за избор на палто според фигурата може да намерите тук.

Дамски палта в кукленски стил
Valentino, Burberry Prorsum, Rodarte 

Къси палта в стил Милитари
Милитари стилът този сезон е много актуален. Дизайнерите показаха всякакви дрехи, наподобяващи военни униформи, в това число къси и дълги палта. Лично на мен най-много ми допадат вталените къси палтенца с двуредно закопчаване, особено съчетани с дълги ботуши. Елегантният им силует и изчистените им дизайни ги правят идеални за всякакви поводи.

Няма да сгрешите, ако прибавете късо палто в милитари стил към гардероба си този сезон. Може да сте сигурна, че и следващата зима пак ще е модерно.

Къси палта в стил Милитари
Victoria Beckham, Moschino

Пелерини зима 2013
Безспорно пелерините са онези връхни дрехи, които най-много впечатляват от видяното на ревютата за новия сезон. Отдавна не са били толкова модерни. А дизайнерите ги показаха във всякакви варианти – изискани и елегантни, леко разкроени, в тъмни нюанси или екстравагантни с принтове и златни копчета, лъскави, семпли, всякакви. Подобни модели се съчетават добре с клинове и прилепнали панталони, а в комбинация с елегантни боти стоят страхотно. Ако искате опитайте.

зимни пелерини 2013
Jason Wu, Commes des Garcons

Широки палта в пастелни тонове
На финала на днешната подборка нека обърнем специално внимание на палтата от колекцията на Jil Sander, която този сезон разби два мита:
“Широките палта не стаят елегантно“ и “Бледорозовото не е зимен цвят“.
Нейните палта доказват точно обратното. Свободният им силует осигурява комфорт на движенията, а меките им пастелни цветове придават повече женственост.

Представени по такъв начин, широките палта изглеждат страхотно. Не случайно заемат почетно място в нашата класация от 10 тренда за дамска мода есен-зима 2013

широки зимни палта 2013
Jil Sander

Надявам се подборката да ви е харесала и да ви е от полза.
Сезонът е в разгара си, а големите намаления в повечето магазини тепърва предстоят, така че може да имате ново зимно палто на добра цена.


Вижте всичко за Мода Есен-Зима 2013

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации