Идеи за прически

Дамски Палта тенденции есен-зима 2012-2013

Ако сте решили да инвестирате в ново палто за есен-зима 2012-2013 вижте какви са модните тенденции, кои стилове и цветове са на мода и какви палта показват дизайнерите за новия сезон.

Дамски палта Милитари стил
Tommy Hilfiger, Salvatore Ferragamo, Dries van Noten

Палта в стил Милитари зима 2013
Елегантните военни умиформи този сезон присъстват масово в дамската мода. Наред с костюмите и роклите във войнишки стил, в новите колекции виждаме много милитари палта. Къси или дълги, едноредни или с двуредно закопчаване, в прав силует или вталени, с разкроени поли, тип войнишки шинел, с пагони, кантове, златни копчета и др.

Дамски палта в мъжки стил
Maison Martin Margiela, MaxMara, Hermes

Дамски палта в мъжки стил зима 2013
Може да се каже, че за есен-зима 2012-2013 дамите отново извършиха елегантна кражба на палтата от мъжкия гардероб. Дамските палта в мъжки стил са актуални и през новия сезон. Модерни и доста практични, този вид палта се отличават с изчистена линия, семпъл дизайн, класическа кройка и свободен силует. В колекциите за новия сезон са представени предимно с двуредно закопчаване и широки ревери в типичната за мъжка мода цветова гама – черно, кафяво, бежово, сиво, тъмносиньо и др.

широки палта зима 2013
Celine, Gucci, DAKS

Широки палта зима 2013
Огромните извънгабаритни размери са един от горещите трендове в дамската мода за есен-зима 2012-2013. Дизайнерите показаха всякакви широки дрехи – рокли, поли, панталони, пуловери и т.н. Този моден тренд е изразен особено ярко във връхните дрехи за новия сезон. В повечето колекции виждаме широки палта с различна дължина във всякакви цветове и стилове. Още Гигантска Мода Есен-Зима 2012-2013 може да разгледате тук.

палта с колани

Палта с подчертана талия зима 2013
Ако широките палта не са ви по вкуса, пристегнете талията с колан. Много дизайнери представиха палтата в новите си колекции по този начин. Коланите очертават талията и придават повече женственост на силуета. Впрочем елегантна талия виждаме в много дрехи от дамския гардероб за новия сезон, като алтернатива на гигантската мода в предната тенденция. Повече за този секски тренд може да видите тук.

Пелерина есен-зима 2012-2013
Burberry, Dolce & Gabbana

Пелерина есен-зима 2012-2013
Ако търсите истинско модно преживяване през новия сезон, прибавете пелерина в гардероба си. Дизайнерите показаха очарователни модели. Стилни, луксозни, елегантни и много шик, изискани или малко небрежни, пелерините за есен-зима 2012-2013 със сигурност са най-атрактивните връхни дрехи.

спортни палта зима 2013
Chanel, Chloe, Marc Jacobs

Къси палта в спортен стил зима 2013
Ако предпочитате комфорта, заложете на спортния стил и удобните широки дрехи с раглан ръкави, гугли, качулки и големи външни джобове, разбира се че са модерни и за новия сезон. Дизайнерите показват в новите си колекции канадки, якета и къси спортни палта - топли, практични и идеални за ежедневието.

класически дълги палта
Bands of Outsiders, Jil Sander, Diane von Furstenberg

Дълго палто с класическа кройка
Ако всичко изброено по-горе ви идва в повече, заложете на класиката. Трябва да знаете, че ако инвестирате в едно дълго кашмирено палто с класическа кройка може да си го носите всеки сезон и за всякакъв повод. Класиката винаги е на мода, а палтата в прав силует в стилно черно или изискано бяло на практика са вечни.

дамски палта в кафяво, меланж и пачуърк
MaxMara, Kenzo, Seline

Кафяво, Меланж и Пачуърк
Неутралните тонове – бежово и сиво са идеални като цвят за ежедневните палта. А този сезон е модерно кафяво в различни нюанси – светлокафяво, капучино, карамел, та дори по-тъмният коняк. Въпреки, че повечето дизайнери показаха палта с ярки цветове или принтове в някои колекции виждаме интересен пачуърк и практични палта в меланж, за дамите, които не обичат монотонието.

ярки къси палта
Haider Ackermann, Tibi, J. Crew

Ярки къси палта зима 2013
За повече цвят и настроение през зимата може да изберете палто в ярък нюанс. В колекциите за новия сезон има прекрасни къси палтенца в наситени цветове – жълто, червено, оранжево, ярко розово, лилаво и др. Повечето модели са с изчистен дизайн и лесно се комбинират с останалите дрехи, а свежите им цветове със сигурност ще ви отличават от тълпата.

палта с кожени яки
Michael Kors, Oscar de la Renta, Zero Maria Cornejo

Палта с големи кожени яки зима 2013
Макар и не толкова масово, както друг път, големи кожени яки украсяват някои от палтата за есен-зима 2012-2013. Меките кожи топлят добре и придават на палтата особен шик с лек ретро привкус. Лично на мен ми харесват, а на вас?

В следващата тема ще продължим с още Зимни Палта 2013.

Вижте още:
Как да избера палто според фигурата си
10 тренда за Дамска Мода есен-зима 2012/ 2013
Как да се обличаме елегантно през зимата - връхни дрехи

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации