Идеи за прически

Как да избера бански според фигурата си – правоъгълна форма

Ако имате правоъгълна форма на тялото – талията, ханша и гръдната ви обиколка са почти равни, не изпадайте в паника и в никакъв случай не се лишавайте от удоволствието да се печете на плажа.

Правоъгълната форма на тялото може да изглежда много добре, ако всеки елемент от облеклото е избран правилно. Подходящите дрехи могат да компенсират липсата на извивки по тялото. Същото важи и за банските.

Бански за правоъгълно тяло

Вижте модни съвети как да изберем бански според фигурата -  за правоъгълна форма на тялото




Може да изберете цял бански или бански в две части. Това което трябва за вашия тип фигура са детайли отклоняващи вниманието от талията.
Целта е чрез модела на банския да направите талията си по-тънка. По този начин фигурата ви от правоъгълна ще се превърне в така харесваната форма на тялото пясъчен часовник.



Опитайте се чрез модела на банския да уголемите оптически бюста си, както и да разширите областта на ханша. По този начин талията ви ще стане визуално по-малка.

Подходящ избор е бански в две части с триъгълници, с меки чашки за горнището и някакъв детайл отстрани на бедрата за долнището:

Бански с триъгълници за правоъгълно тяло

Бански в две части с презрамка през врата е подходящ за всяка фигура. Ако изберете подобен модел с детайли на долнището и по-обемно горнище фигурата ви ще изглежда много добре. Талията ви ще се намали оптически:

Бански в две части с презрамка през врата

Ако предпочитате цял бански, съчетанието на правилните цветове също може да намали оптически талията ви.
Търсете модел с по-тъмен цвят в областта на талията.

Така харесваните, модерни през този сезон Монокини или изрязани бански също могат да работят във ваша полза.
Търсете модел солидно изрязан от двете страни в областта на талията, с дълбоко деколте, което да привлече вниманието към бюста и да го направи оптически по-голям. Внимавайте за долната част на банския. В никакъв случай не избирайте високо изрязан над бедрата модел.



Добро решение е и модел подобен на този:



Виждате как в горната и долна част има повече плат, което придава повече обем на бюста, леко разширява ханша и съответно прави талията оптически по-тънка. Съчетанието на ивиците от три цвята в горната част и допълнителния ярък детайл в страни на долната част създава илюзия за правилни пропорции и криви по тялото, което е изключително подходящо за дами с правоъгълна форма на тялото.

Вертикалните и диагонални чертички като щампа на бански също са идеално решение за вас. Такава щампа създава обемност и ако изберете подобен модел бикини талията ви ще изглежда по-малка:



Ако имате по-малък бюст бикини тип папионка са идеалното решение за вас. Изберете модел с повече плат, особено в горната част. Набраната материя създава илюзия за обемност.



Щампите по банските също могат да работят във ваша полза. Бански с дребни, ярки шарки – точки, малки фигурки и др. са чудесно решение за правоъгълната фигура.



Още едно добро решение за дами с правоъгълна форма на тялото е бански танкини.
Особено подходящ е модел с дълбоко деколте, в по-тъмен цвят и прибавен детайл на долнището.Вниманието на окото се отклонява от талията при този модел, а черния цвят оптически я смалява.



Внимавайте за модели, които биха скъсили тялото ви.


Например бански с долнище тип боксерки. Такъв модел бански ще подчертае липсата на талия и ще направи фигурата ви по-мъжка. Абсолютно неподходящо е за дами с правоъгълна форма на тялото.

Избягвайте модели на бански с ниско изрязани долнища, които минават през бедрата. Това също би скъсило оптически фигурата ви и би подчертало липсата на криви по тялото ви.



Избягвайте ивици

Избягвайте цели бански в солидни светли цветове. Например бялото оптически разширява фигурата.
Или цели бански с хоризонтални райета. Те също са неподходящи за правоъгълна форма на тялото.





Вижте още съвети за избор на бански според формата на тялото:


Пясъчен часовник


Крушовидна форма


Голям бюст


Пълна фигура


Бански за бременни



Още бански за правоъгъло тяло


Модерни Бански костюми


Бански 2012 Тенденции


Плажна Мода



Още плажна мода:


Как се връзва парео


Как да избираме слънцезащитен крем – SPF индекс

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации