Как да избера бански според фигурата си: пясъчен часовник

Ако имате тяло с форма на пясъчен часовник – тънка талия и съразмерни ханш и гръдна обиколка, вие сте щастливка. Това е идеалната фигура. На такава фигура отиват всякакви дрехи. Лесно можете да си намерите и подходящ бански с такова тяло:Ето няколко съвета все пак, как да намерите най-добрия бански за тяло пясъчен часовник:Първото, което трябва да помните е, че трябва да изберете правилния размер бански.
Така бюста ви ще е добре поддържан и талията ви подчертана. Долната част на банския ще е прилепнала и ханша добре очертан.Ако банския ви е голям, без значение дали е бикини или цял, се получава грозно набръчкване на плата.
Ако пък банския ви е по-малък се получава грозно врязване на материята в тялото, така че изберете правилния размер.

Нека поговорим за различните видове бански измежду които можете да избирате.
Ако имате тяло с форма на пясъчен часовник можете да си позволите да носите всякакъв бански. Избора на модел се свежда единствено до това колко от тялото си искате да покажете извън банския и дали предпочитате по-открита горна част, по-изрязана долна част и т.н.Най-добрите горни части на бански:

Ако сте с малък бюст или не много надарена, най-доброто горнище на бански за вас са триъгълниците:Този вид горнище не акцентира на гърдите и в съчетание с долнище със същата триъгълна форма ще стои перфектно и ще подчертава правилните ви пропорции и талията.В случаите, когато бюста е голям, тънките вързанки на обикновените триъгълни горнища не осигуряват достатачна поддръжка на гърдите.
Това не означава обаче, че не можете да облечете бански с триъгълници. Просто си потърсете модел с по-дебели презрамки или модел, който да ви осигури добра поддръжка на бюста, за да се чувствате комфортно:За по-голям бюст е идеално и горнище с презрамка, която минава през врата.Най-добрите долни части на бански:

Жена с тяло пясъчен часовник може да привлече вниманието към краката си и с помощта на подходящ бански да ги направи по-дълги и стройни:За тази цел чудесна възможност е банския с високо изрязано долнище.
Ако изберете подобен модел бански, който е високо идрязан над бедрата, визуалния ефект ще е много добър. Краката ви ще се издължат оптически и акцента ще пада на тях.

Основни правила при избор на бански костюм:

Банските са като останалите дрехи и за тях важат същите правила както при избор на дрехи, а именно:

Внимавайте с хоризонталните и вертикални линии.


Така, както хоризонталното райе при дрехите оптически разширява фигурата, при банските важи същото правило.
Ако не искате да изглеждате по-ниска и широка, не носете бански с хоризонтални райета.
Хоризонталните ивици са подходящи за “момчешка фигура“ – много високо слабо момиче.
Вертикалните райета пък оптически издължават фигурата както при дрехите, така и при банските.
Ако искате да постигнете акцент на определена част от тялото си и искате да я подчертаете и оптически да я разширите или издължите, тогава заложете на райетата.Ако не искате да рискувате, просто изберете друг десен.Варианта едноцветно долнище и горнище с едри фигури подчертава бюста и поставя акцента на него.
Ако искате да акцентирате на хубавите си гърди може да заложите и на подобен вариант на бански костюм:Ако искате да поставите акцента на талията си и по този начин да подчертаете правилните си пропорции изберете цял едноцветен бански , при който областта на талията е в различен от основния цвят:

Или едноцветен бански, който има някакъв ефект в областта над талията, плата е драпиран например:Като правило по-тъмните, наситени цветове оптически стесняват и издължават фигурата. По-светлите цветове, обратното.


Ако имате по-пълна фигура тип пясъчен часовник ще трябва малко повече да внимавате при избора на бански.
Идеален вариант е горнище тип папионка:С бански подобен модел ще поставите акцента на горната част на тялото си. Такова горнище привлича вниманието на раменете и шията и издължава оптически фигурата. Едновременно с това не насочва вниманието към ханша и талията. Ако добавите и подходящо долнище с ниска талия ефекта ще е много добър.Ето и един модел за дами с по-едър бюст:
Бански тип попионка с презрамка през врата:Ако искате да не акцентирате на бюста си и визуално да го смалите този модел е идеален. Съчетанието с долнище със същите ефекти на папионка такъв вид бански ще подчертае формата на тялото ви и ще изглеждате страхотно на плажа.В поредица от статии ще разгледаме какви видове бански са подходящи за дами с различна форма на тялото.

Модни съвети за избор на бански според формата на тялото:
крушовидна форма
правоъгълна форма
Голям бюст
Пълна фигура
Бански за бременни

Нови колекции бански 2013:
Бански 2013 - Victoria's Secret

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Модерни Обувки

Обувки онлайн

Google+

facebook