>
Идеи за прически

Бисквити с мандарини и шоколад

Бисквити с мандарини и шоколад

Едни от най-харесваните сладки у дома са бисквити с крема сирене, мандарини и шоколад. Правя ги много често с различни кори от цитруси. Понякога използвам черен шоколад, друг път млечен както в случая. 

Предпочитам обикновено крема сирене пред по-леките варианти или рикотата, защото придава плътност на тестото, а бисквитите направо се топят в устата. Леко соленият вкус на кремата не е проблем, балансира се със захарта и шоколада.

бисквити с корички от мандарини

Необходими продукти за бисквити от мандарини и шоколад

1 пак крема сирене

 1 пак краве масло (меко)

 1 ч.ч. захар 

1 яйце 

2 ч.ч. брашно 

1 бакпулвер 

1 ванилия 

½ шоколад (натрошен на дребно) 

½ бурканче корички от мандарини 

 

домашни бисквити с мандарини и шоколад

Приготвяне на домашни бисквити с мандарини и шоколад

Маслото се разбива заедно със захарта. Добавя се крема сиренето. Отново се разбива. 

После се прибавя яйцето. Бърка се до гладка смес. Брашното, заедно е бакпулвера и ванилията се прибавят към сместта. Получава се гъсто, лепкаво тесто. 

 Добавят се корички от мандарини. Аз използвам консервирани, по-ароматни и меки са от настърганите. Вижте Как да направим корички от цитруси за сладкиши 

Накрая добавяме шоколада. Разбъркваме добре така че коричките и шоколада да се разпределят в цялата смес.

рецепта за бисквити с мандарини и шоколад

После вземаме от сместта с малка лъжичка и сипваме в тава, покрита с хартия. Подреждаме бисквитите на разстояние една от друга. Аз използвам голямата тава на фурната. 

Печем на 180°C 8-10 мин или докато покафенеят ръбчетата. От една доза се получават около 30 големи бисквити, които са мекички, ароматни и се топят в устата.

 Ако насипвате по-малко с лъжичката може да изкарате по-голямо количество.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации