Едни от най-харесваните сладки у дома са бисквити с крема сирене, мандарини и шоколад. Правя ги много често с различни кори от цитруси. Понякога използвам черен шоколад, друг път млечен както в случая.
Предпочитам обикновено крема сирене пред по-леките варианти или рикотата, защото придава плътност на тестото, а бисквитите направо се топят в устата. Леко соленият вкус на кремата не е проблем, балансира се със захарта и шоколада.
Необходими продукти за бисквити от мандарини и шоколад
1 пак крема сирене
1 пак краве масло (меко)
1 ч.ч. захар
1 яйце
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
½ шоколад (натрошен на дребно)
½ бурканче корички от мандарини
Приготвяне на домашни бисквити с мандарини и шоколад
Маслото се разбива заедно със захарта. Добавя се крема сиренето. Отново се разбива.
После се прибавя яйцето. Бърка се до гладка смес. Брашното, заедно е бакпулвера и ванилията се прибавят към сместта. Получава се гъсто, лепкаво тесто.
Добавят се корички от мандарини. Аз използвам консервирани, по-ароматни и меки са от настърганите. Вижте Как да направим корички от цитруси за сладкиши
Накрая добавяме шоколада. Разбъркваме добре така че коричките и шоколада да се разпределят в цялата смес.
После вземаме от сместта с малка лъжичка и сипваме в тава, покрита с хартия. Подреждаме бисквитите на разстояние една от друга. Аз използвам голямата тава на фурната.
Печем на 180°C 8-10 мин или докато покафенеят ръбчетата. От една доза се получават около 30 големи бисквити, които са мекички, ароматни и се топят в устата.
Ако насипвате по-малко с лъжичката може да изкарате по-голямо количество.
Няма коментари:
Публикуване на коментар