В разгара на лятото пъпешът е предпочитан десерт, а с тази тема Хубава жена ще ви покаже един много атрактивен начин за поднасяне на пъпеш за празничната ви трапеза.
В поредният урок по карвинг ще видим как се прави кошничка от пъпеш.
Туториалът е много подходящ за начинаещи, тъй като показва първите стъпки в същинския карвинг, с дълбане върху плодове и зеленчуци (резбарство)
Въпреки, че изглежда много сложно, всъщност не е чак толкова и всеки може да опита.
Трудно е точно толкова, колкото да се обели кората и да се изрежат малки вдлъбнатинки по парченцата пъпеш.
Вижте:
За да направите подобна кошничка ще ви трябва пъпеш с по-дебела кора.
В урока е използван сорт Канталуп (Cantaloupe), но може да се опита и с друг вид сочен пъпеш.
За да е по-твърдо и лесно за рязане месото му. По кората може да прецените. Гледайте да е бледозелена или бледожълта и да е цялостна - да няма пукнатини и бръчки.
Започваме със същинската част:
1. Отрежете капаче от кората в дълната част на пъпеша.
По този начин ще направим дъно за кошницата, за да стои стабилно върху масата.
2. Направете недълбоки нарези по кората. Разделете пъпеша на 12 части. След това отделете кората, но не режете до край.
Наклонете парченцата надолу. Това ще е първия слой на кошницата.
3. По същия начин направете още 12 парченца от месото на пъпеша. Това е втория ред на кошницата. Направете и трети слой пак така.
4. Следва да извадим семките на пъпеша. Може да го направите внимателно с обикновена лъжица или ако имате специална кръгла лъжичка за карвинг:
5. Накрая, за да изглежда кошничката по-красиво ще направим малки триъгълни вдлъбнатинки по края на парченцата и ще ги оформим като листенца.
Това се прави най-лесно с тънък нож за карвинг, но ако нямате такъв може да импровизирате.
6. Оформете крайчетата на парченцата като листа, а за повече реализъм на първия ред поставете вдлъбнатинки през средата на листенцата.
7. Кошничката е готова:
В нея може да поставите всякакви плодове или да направите топчета от диня и пъпеш със спациална кръгла лъжичка.
А ако партито е на другия ден и се налага да съхнаните пъпеша за по-късно, покрийте кошничката с тънка кърпа, потопена в ледено студена вода. Кърпата трябва да е влажна, добре изцедена и да покрива цялата резба. После поставете в хладилника.
Ако не стане от първия път, не се отчайвайте, опитайте отново. Пъпешът е толкова вкусен и полезен, че спокойно може да хапнете несполучливите опити като десерт или да си направите различни Диети с пъпеш
В поредният урок по карвинг ще видим как се прави кошничка от пъпеш.
Туториалът е много подходящ за начинаещи, тъй като показва първите стъпки в същинския карвинг, с дълбане върху плодове и зеленчуци (резбарство)
Въпреки, че изглежда много сложно, всъщност не е чак толкова и всеки може да опита.
Трудно е точно толкова, колкото да се обели кората и да се изрежат малки вдлъбнатинки по парченцата пъпеш.
Вижте:
За да направите подобна кошничка ще ви трябва пъпеш с по-дебела кора.
В урока е използван сорт Канталуп (Cantaloupe), но може да се опита и с друг вид сочен пъпеш.
Добре е пъпешът да не е презрял
За да е по-твърдо и лесно за рязане месото му. По кората може да прецените. Гледайте да е бледозелена или бледожълта и да е цялостна - да няма пукнатини и бръчки.
Преди да започнете с карвинга измийте добре пъпеша.
Започваме със същинската част:
1. Отрежете капаче от кората в дълната част на пъпеша.
По този начин ще направим дъно за кошницата, за да стои стабилно върху масата.
2. Направете недълбоки нарези по кората. Разделете пъпеша на 12 части. След това отделете кората, но не режете до край.
Наклонете парченцата надолу. Това ще е първия слой на кошницата.
3. По същия начин направете още 12 парченца от месото на пъпеша. Това е втория ред на кошницата. Направете и трети слой пак така.
4. Следва да извадим семките на пъпеша. Може да го направите внимателно с обикновена лъжица или ако имате специална кръгла лъжичка за карвинг:
5. Накрая, за да изглежда кошничката по-красиво ще направим малки триъгълни вдлъбнатинки по края на парченцата и ще ги оформим като листенца.
Това се прави най-лесно с тънък нож за карвинг, но ако нямате такъв може да импровизирате.
6. Оформете крайчетата на парченцата като листа, а за повече реализъм на първия ред поставете вдлъбнатинки през средата на листенцата.
7. Кошничката е готова:
В нея може да поставите всякакви плодове или да направите топчета от диня и пъпеш със спациална кръгла лъжичка.
След като завършите кошничката я потопете за няколко минути в ледено студена вода.
А ако партито е на другия ден и се налага да съхнаните пъпеша за по-късно, покрийте кошничката с тънка кърпа, потопена в ледено студена вода. Кърпата трябва да е влажна, добре изцедена и да покрива цялата резба. После поставете в хладилника.
Ако не стане от първия път, не се отчайвайте, опитайте отново. Пъпешът е толкова вкусен и полезен, че спокойно може да хапнете несполучливите опити като десерт или да си направите различни Диети с пъпеш
Вижте още уроци по карвинг:
Кошница за плодове от диня или пъпеш
Украса от краставици
Роза от домат
Няма коментари:
Публикуване на коментар