Идеи за прически

Чанти Тенденции есен-зима 2013/ 2014

Както всеки сезон, така и през новия модата при дамските чанти изкушава с множество неустоими предложения. Днешната тема може да ви послужи като ориентир, ако търсите нова чанта. Разгледайте най-красивите дизайнерски чанти с нашата подборка. В специалната селекция от 9 топ тенденции за чанти есен-зима 2013/ 2014 ще намерите изчерпателен отговор на въпроса кои чанти са най-модерни за новия сезон.

Чанти Тенденции есен-зима 2013/ 2014


1. Чанти с форма на трапец


Първата топ тенденция определя най-модерните чанти за есен-зима 2013/ 2014 според формата:
Ако търсите практична чанта за ежедневието, в която да побирате всичко необходимо, заложете на модел с къси дръжки и трапецовидна форма. Чантите с форма на трапец са абсолютен хит за новия сезон. Присъстват масово в колекциите във всевъзможни размери и цветове, а най-атрактивно изглеждат моделите в два нюанса.

Чанти с трапецовидна форма представиха: Lanvin, Chloе, Diane von Furstenberg, Kate Spade, Michael Kors и др.

Чанти трапец

Освен трапец дизайнерите показаха още: правоъгълни и квадратни чанти с отвесни стени, кръгли чанти с къси дръжки и боулинг чанти с овална горна част. Прави впечатление, че в новите колекции преобладават модели с твърди стени, а докторските чанти, които традиционно оглавяваха миналите класации с топ тенденции за чанти есен-зима вече не са толкова популярни.

Клъч чанти есен-зима 2014

2. Клъч чанти есен-зима 2014


Втората топ тенденция определя най-модерните чанти за есен-зима 2013/ 2014 според вида:
Ако сте готови да се разделите с половината неща, които носите със себе си всеки ден, няма да сгрешите като изберете клъч за ежедневна чанта. В новите колекции има най-различни модели клъч чанти – големи тип папка, идеални за бизнес дамите; сгъваеми клъчове от велур и мека кожа; елегантни тип борсалино с каишка; екстравагантни клъчове пачуърк или в ярки цветове и т.н.

Клъч чанти показаха почти всички дизайнери, а едни от най-интересните ежедневни клъчове ще намерите при Michael Kors, BCBG Max Azria, Celine, Kate Spade, Marni, DKNY, Acne и др.

Чанти с камъни

3. Чанти с камъни за специалните вечери


Третата топ тенденция определя най-модерните вечерни чанти за есен-зима 2013/ 2014
Ако търсите ефектна официална чанта за специален повод, заложете на бляскав клъч в метално, стилно портмоне със златен обков или миниатюрна чантичка с камъни. Подобно на миналия сезон малките размери са водещ тренд във вечерната мода, а в новите колекции ще намерите модерни чанти с камъни и злато.

Изключително красиви модели чанти с камъни показаха: Dolce & Gabbana, Valentino, Jason Wu, Balmain, Emilio Pucci, Jimmy Choo, Lanvin

Пухкави чанти

4. Пухкави чанти за зимата


Четвъртата топ тенденция определя най-модерните зимни чанти за есен-зима 2013/ 2014
Едва ли ще ви изненада новината, че пухкавите чанти отново са на мода. Тези типично зимни чанти са модерни всяка година и са идеални за студените месеци. Може да заложите на тях, ако държите телефона и червилото ви да стоят на топло. Шегувам се разбира се, въпреки, че козината, от който са направени наистина топли добре. В новите колекции има разнообразни по форма и големина пухкави чанти, както от естествена кожа с косъм в натурални цветове, така и от ярки атрактивно оцветени еко кожи.

Пухкави чанти представиха: Louis Vuitton, Burberry Prorsum, Versace, Donna Karan, Sonia Rykiel и др.

Чанти животински принт

5. Чанти с животински принт


Петата топ тенденция определя най-модерните чанти с животински принт за есен-зима 2013/ 2014
Крокодилска кожа, леопардови принтове и змийски шарки отново са горещи трендове за дамските чанти с животински принт. Подобно на миналия сезон дизайнерите показаха много чанти от змийска кожа, а най-впечатляващи са моделите в ярки цветове. Чантите в леопардови украски също са доста популярни в новите колекции и може да се каже, че изравняват позиции със змийските шарки питон. За есен-зима 2014 чантите от крокодилска кожа са представени повече в матови тонове, отколкото с лачени модели.

Интересни чанти с животински принт виждаме в колекциите на: Diane von Furstenberg, Chloе, Marc Jacobs, Alexander McQueen, Giambattista Valli

ретро чанти

6. Ретро Чанти за романтична визия


Шестата топ тенденция определя най-модерните чанти за есен-зима 2013/ 2014 според стила:
Ако търсите чанта, която да е винаги на мода, заложете на ретро стила. За ежедневието може да изберете винтидж чанта в ярък цвят, ретро чанта с метална закопчалка или малка чантичка тип куфарче, ако предпочитате миниатюрните размери, а за специалните поводи може да заложите на ефектно портмоне от кадифе. За вълнуваща романтична визия съчетайте с подходящо облекло в ретро стил - ретрото е горещ тренд в модните тенденции есен-зима 2014 и при дамските дрехи.

Ретро чанти показаха дизайнерите: Bottega Veneta, Gucci, Kate Spade, Mulberry, Balenciaga и др.

Карирани чанти


7. Карирани чанти


Седмата топ тенденция определя най-модерните чанти за есен-зима 2013/ 2014 според десена:
Ако търсите интересна чанта, която да се отличава от останалите, пропуснете едноцветните модели и заложете на шарените. Обърнете специално внимание на десена. В новите колекции ще намерите: ретро чанти на точки, красиви клъчове с флорални елементи и най-различни карирани чанти. Карето е горещ тренд в модата за новия сезон. Това е една от най-атрактивните тенденции при обувките и дамските дрехи, която изглежда много свежо при чантите.

Карирани чанти показаха Prada, Moschino, Miu Miu, Marc by Marc Jacobs, Anna Sui и др.

Чанти с ресни


8. Чанти с ресни есен-зима 2014


Осмата топ тенденция определя най-ефектните чанти за есен-зима 2013/ 2014 според дизайна:
Ако нямате чанта с ресни в гардероба си, значи е дошло времето да наваксате пропуска. Ресните присъстват в модата при чантите почти всеки сезон, а за новия са представени много масово. Дизайнерите показват най-различни модели чанти с ресни: за ежедневието - велурени в натурални тонове или кожени в ярки цветове; за специалните поводи – сатенени чантички с малки реснички или клъчове с дълги ресни.

Чанти с ресни представиха: Georgio Armani, Emilio Pucci, Nina Ricci, Moschino и др.

Чанти метални верижки


9. Чанти с метални верижки


Деветата топ тенденция определя най-атрактивните чанти за есен-зима 2013/ 2014 според дръжката:
Може да се каже, че металните вериги са най-модерните дръжки за чанти през новия сезон, толкова масово са представени. В новите колекции ще намерите чанти на верига в разнообразни стилове и цветове: семпли с изчистен дизайн или ефектни с ресни; едноцветни с метален обков или шарени с животински принт. Металните вериги са използвани не само като дръжка за чанти от кожа, велур и плат, някои дизайнери представиха атрактивни модели с множество вериги в стил пънк – един от горещите трендове за сезона.

Чанти с метални верижки представиха: Chanel, Belstaff, Nina Ricci, Versace, J. Mendel и др.


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации