Идеи за прически

Модни тенденции есен-зима 2013-2014

Дамската мода за новия сезон предлага десетки начини за вълнуващо преобразяване. Може да изглеждаш толкова различно – женствена в пастелно, ретро романтична, изискана в кожи, делова с костюм, елегантна в каре или леко пънк небрежна, малко провокативна и много много секси...

Ако искате да научите как става това, не пропускайте подборката на Хубава жена с актуални модни тенденции есен-зима 2013-2014. Както винаги, единствено и само тук ще намерите най-новото и най-доброто от световната мода.

модни тенденции есен зима 2013 2014



1. Пънк тенденция: мода за бунтарки


Пънк модата от края на 80-те еволюира в хитовите модни стилове през последните 3 години и от провокиращ (дори бих казала безвкусен) нео-гръндж през 2010, е на път да се превърне в най-впечатляващата модна тенденция за есен-зима 2014. Пънкът определено има ново, доста по-умерено, много по-лъскаво, дори елегантно “звучене“ в модата за новия сезон, така че не бързайте да се стряскате. Пънк тенденцията може да ви преобрази по невероятен начин: леко небрежно (за ежедневието, например) - с карирана ризка, кожен панталон и метални бижута; малко в стил рок (защо не за специалните моменти) – с къса пола, мрежести чорапи и дълги ботуши; леко провокативно (за най-смелите бунтарки) – с черен клин и пачуърк от каре, кожа и деним. Още идеи ще видим в следващата тема.

пънк мода

2. Тенденция Каре: в тъмни десени за есен-зима 2014


Обичайно райето и карето се редуват в модните тенденции сезон след сезон, така че след райето от миналото лято е логично карето отново да е на мода за есента. Може да извадите шотландската поличка от гардероба, въпреки че ако трябва да сме съвсем точни, най-модерното каре за есен-зима 2014 е в тъмни десени. Не, че няма и ярки карирани дрехи в червено, жълто и зелено, но са много по-малко от шарките в сиво, черно и бяло. Тези типични за мъжката мода десени превзеха дамските колекции за новия сезон, а дизайнерите ги показват във всевъзможни варианти - къси и дълги карирани палта, костюми с поли на едри квадрати, сака и панталони в дребен пепит и др. Този тренд е идеален за ежедневието, за работа или за офиса и изглежда страхотно стига да знаем как да носим каре и карирани дрехи

каре и карирани дрехи

3. Мъжки стил: тенденция за мъжки момичета


Не за пръв път виждаме мъжки стил като тенденция в дамския гардероб. Този тренд се проявява редовно в дамската мода за студените месеци през последните сезони, а есен-зима 2014 не прави изключение. Дизайнерите показват дамски палта в типично мъжки стил - с класически кройки в прав силует, широки ревери, външни джобове, шлицове, колани отзад и др. детайли, които напомнят за мъжко палто. А костюмите от деловата мода и бизнес стила тази година се отличават с дискретни десени ( в сиво, карирано, пепит, туид), изчистена линия и семпла елегантност. Няма да сгрешите, ако инвестирате в подобен костюм, може да сте сигурна, че никога няма да излезе от мода. Друг вариант да преобразите визията си с мъжки тренд за есен-зима 2014 е да преровите гардероба на милото и да отмъкнете карирана ризка, пуловер с остро деколте или нещо друго, стига да ви е горе-долу по мярка.

мъжки стил за жени

4. Ретро тенденция: мода за романтични момичета


По-наблюдателните почитатели на модата сигурно са забелязали, че ретро стила е една от вечните модни тенденции за всеки сезон. Ретрото е винаги на мода - сменя се само декадата, вдъхновила дизайнерите за новите им творения. Този път ретро тенденцията за есен-зима 2014 ни пренася в средата на миналия век. Стилът на 40-те, 50-те, 60-те оживява с нова модерна визия, чиито основни елементи са: пищни разкроени поли с дължина под коляното; фиксирана талия, пристегната с тънко коланче и подчертани рамене при зимните рокли и палта. Сред аксесоарите най-впечатляващи са кожените наметки и дългите кожени ръкавици.

ретро мода 50-те

5. Пастелни цветове при дамските палта 2014


Нежните пастелни цветове при дамските палта от миналия сезон остават като тенденция. Нещо повече, с богатата си палитра от прекрасни меки нюанси, този тренд не просто се затвърди за есен-зима 2014, а е на път да се превърне в хитова тенденция за дамските палта. Ако планирате инвестиция в ново палто, изберете пастелен цвят: нежно розово, люляково лилаво, гълъбово синьо, бледо жълто или приглушено зелено и няма да сгрешите, със сигурност палтата в пастелни цветове ще са на мода и през следващата зима. Най-после! Тъмните тонове може и да са практични за връхни зимни дрехи, но изглеждат доста скучно, не намирате ли?

дамски палта 2014 пастелни цветове

6. Еко кожи в ярки тонове при зимните палта 2014


Добри новини за PETA и защитниците на животните – еко кожите настъпват все по-настоятелно в модата за студените месеци. Не, че в новите колекции за есен-зима 2014 изобщо няма кожени палта с косъм от естествени кожи, но еко палтата определено ги превъзхождат и по численост, и по колорит. Особено атрактивно изглеждат дългите кожуси в ярки цветове с причудливи шарки или късите кожухчетата в контрастни съчетания от няколко нюанса. Този тренд се явява като продължение на тенденциите при зимните палта от миналата година и прибавя повече цвят и настроение в новата зимна мода.



В следващите теми ще продължим с още модни тенденции есен-зима 2014 и нови идеи за гардероба, така че не сменяйте канала :) По традиция Хубава жена всеки сезон предлага най-доброто от света на модата за вас, скъпи читатели. Надявам се да различавате оригинала от десетките преписвачи, преразказвачи и жалки имитатори.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации