Идеи за прически

Бърза Помощ за неподходяща козметика

В стремежа си да сме красиви неволно правим грешки, понякога с много неприятни последствия. Разбира се, че козметичните продукти помагат да поддържаме кожата млада и красива, но ако използваме неподходяща козметика ефекта е обратен.

Случва се кожата да се възпали от маска за лице, която уж трябва да ни разкраси или крема, който струва цяло състояние, дава алергична реакция. Да не говорим за досадните пъпки, които се възпаляват след изстискване и се налага да ги прикриваме дълго време.

В днешната тема ще намерим решения за тези проблеми, вижте:
Бърза помощ за неподходяща козметика

козметични трикове

#1 Проблем:
Използвали сте неподходяща маска за лице, която е раздразнила кожата и е предизвикала зачервяване и възпаление.

Решение:
Намокрете хартиена кърпичка със студено пълномаслено мляко и 3 пъти на ден за 10 минути покривайте с компрес поразените места.
Подходящо лекаство - Хидрокортизон 1% маз. Веднъж на ден намажете възпалените места с мазта.
Консултирайте се с дерматолог, ако възпалението не мине до 3 дни.

Запомнете:
1. Никога не правете маска след употребата на кремове с ретиноиди (производни на витамин А, като ретинол) или ексфолиращи кремове.
2. Преди да използвате готова маска, която не сте пробвали до сега, направете тест върху китката на ръката от вътрешната страна. Дръжте върху лицето за не повече от 5 минути, независимо какво пише на опаковката.
3. Честото използване на скраб за лице също може да доведе до възпаление, особено ако кожата е по-чувствителна.
4. Ексфолирайте кожата веднъж седмично или веднъж на 2 седмици, ако имате чувствителна кожа. Добре е да се използват специални ексфолианти за чувствителна кожа, а за ежедневно почистване подходяща пяна.

крем за лице

#2 Проблем:
Купили сте си нов, скъп крем за лице, а той предизвиква алергична реакция.

Решение:
Фактът, че кожата ви е реагирала отрицателно на един от полезните компоненти на крема, не означава че ще реагира така при друга козметична формула със същото вещество. Много от високо ефективните вещества в козметиката като ретинол, салицилова киселина, плодови киселини и др. могат да предизвикат раздразнение на кожата.

1. Дайте време на кожата да свикне с крема.
2. Нанасяйте в малки количества през ден или два, ако е необходимо.
3. Ако до 2 седмици все още усещате раздразнение, опитайте друг крем с тази съставка. Може да откриете, че същото вещество не дразни кожата в различен химичен състав.

#3 Проблем:
Изстискали сте пъпка и сега мястото е възпалено.

Решение:
Тук не става въпрос за акне и проблемна кожа, а за онези досадни пъпчици, които излизат отвреме навреме, преди цикъл например. С невнимателно изстискване на пъпката, гнойното съдържание прониква още по-дълбоко в пората и кожата се възпалява.

Намажете мястото с Хидрокортизон 1% маз за през нощта. През деня може да замаскирате с фон дьо тен. Не забравяйте преди това да нанесете коректор за пъпки. Препорачително е да използваме коректор с антибактериални свойства.



Вижте още:
Гафове при разкрасяване
Грижа за лицето - тайната на младата кожа
Трикове след епилация
5 козметични грешки - 10 години в повече

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации