Идеи за прически

Грижа за лицето - тайната на младата кожа

Всички ние ежедневно изразяваме емоции с лицето си. Смеем се и плачем или недоволно бърчим чело. С напредването на възрастта се появат и първите признаци за стареене на кожата - фини линии и бръчици около очите и устата.

С течение на времето кожата започва да произвежда по-малко колаген и еластин. Това са ензимите, които я правят еластична, пречат и да увисва и предотвратяват образуването на бръчки.

Няма причина да спрем да се усмихваме. Можем да имаме по-дълго време млада кожа, ако правилно се грижим за нея.





Преждевременното стареене на кожата е породено от още няколко фактора:

На първо място това е нездравословния начин на живот – недоспиването, неправилното хранене, цигарите, алкохола, липсата на физическа активност, стреса и хроничните заболявания.

Звучи ви познато, нали. Всеки от нас има поне по един от изброените пороци. А колко пъти си казваме “От утре ставам нов човек“ ...

Решението всеки го знае:
Променете начина си на живот


Излизайте по-често сред природата, разхождайте се, спортувайте. Край на вредните навици! За съжаление обаче в забързаното ни ежедневие често това си остава само мечта.



Дори да водим здравословен живот, непрекъснато сме изложени на влиянието на външните фактори – слънце, вятър, мръсния въздух и смога.

Не можем да живеем в стерилна среда, за това пък можем:
да се погрижим за кожата на лицето


Да я почистваме редовно и да използваме дневни подхранващи кремове (особено при по-студено време), да не я излагаме на слънцето през лятото без защитен крем и т.н.

Грижа за лицето


Рязкото покачване и смъкване на теглото също може да е причина за ранно стареене на кожата.

Не са рядкост случаите, когато диетите имат т.нар. йо-йо ефект. В резултат на това кожата се опъва при напълняване, губи от еластичността си и увисва при отслабване, а това е предпоставка за по-видими бръчки.

Извода е: правете диети с балансиран хранителен режим и хидратирайте редовно кожата на лицето си. Така ще запазите нейната еластичност.

балансиран хранителен режим

Други причини за появата на бръчки и ранно стареене на кожата може да са: неправилната поза по време на сън, дългото заседяване пред компютъра и не на последно място генетичната предразположеност.

Избягвайте да спите с лице към възглавницата. Правилната поза за сън е по гръб. Така няма да мачкате лицето си и да разтегляте кожата.

Обичайте лицето си и се грижете добре за него.
Тайната на младата и красива кожа е в здравословния начин на живот и... качествената бяла козметика.



Вижте още:
5 козметични грешки - 10 години в повече
Определете какъв цветотип сте
5 аромата за жени
Перфектни вежди според формата на лицето

Препоръчано:
Грижа за лицето от Хубаво лице

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации