>

Маслинов хляб със суроватка

Маслинов хляб със суроватка

Онези от вас, които си правят домашно сирене от прясно мляко, сигурно знаят, че суроватката е остатъчен продукт, който не бива да се изхвълря. Идеална е за замесване на всякакви печива – хляб, пици, мекици и др.  

Суроватка от домашна рикота върши същата работа, дори е по-добра, по-евтина и лесно достъпна. Как се получава може да видите в линка. А с днешната тема ви предлагам идея за какво да я използваме. 

Вижте рецепта за маслинов хляб със суроватка.

Ароматен кекс с чушки

Ароматен кекс с чушки

Кексът с чушки спада към категорията солени кексове, въпреки че едва ли може да се нарече много солен. Не съдържа сирене, шунка и др.подобни, в него има само чушки, които го правят изключително свеж и ароматен. 

Аз използвам замразени чушки от фризера. След размразяване стават мекички и ухаят приятно. Приготвям го по любимата ми рецепта за кекс, като заменям сладките съставки със сол и малко подправки. Така се помни по-лесно и няма нужда да ровя тефтерите :)

Кекс с портокалови корички

Кекс с портокалови корички

Пухкав кекс с портокалови корички определено е сред моите Топ 10 домашни сладкиши за всички времена. Най-често го правя през зимата, друго си е кухнята да замирише на уют и топлина, пък навън нека си вали снега.. 

 Рецептата за кекса е супер лесна и много икономична. Приготвя се бързо, само от 3 яйца. Използвам домашно консервирани кори от портокали, защото са по-ароматни. Получава се пухкав кекс, който не е много сладък.

Бисквити с мандарини и шоколад

Бисквити с мандарини и шоколад

Едни от най-харесваните сладки у дома са бисквити с крема сирене, мандарини и шоколад. Правя ги много често с различни кори от цитруси. Понякога използвам черен шоколад, друг път млечен както в случая. 

Предпочитам обикновено крема сирене пред по-леките варианти или рикотата, защото придава плътност на тестото, а бисквитите направо се топят в устата. Леко соленият вкус на кремата не е проблем, балансира се със захарта и шоколада.

Как да направим корички от цитруси за сладкиши

Как да направим корички от цитроси

Вместо да изхвърлим корите от изядените или изпити портокали, мандарини и лимони може да ги използваме за приготвяне на бисквити, кекс и разни домашни сладкиши. 

Предлагам ви много лесен изпробван начин да си направим корички от цитруси, които да консервираме в малки бурканчета и да използваме като овкусител за сладки, когато си искаме. Уверявам ви, стават по-ароматни от купешките, мекички и доста по-безвредни.

Цвят на косата 2020

Смолисто черно и пепелно русо, натурално рижо, тъмен шоколад и мока с карамел са само част от новите нюанси при косите. Някои тенденции за цвят на косата от миналата година остават на мода, други идват в 2020 специално за твоето ново Аз.

Разгледайте 12 цвята за руса, кестенява, червена и черна коса. Нашата подборка ще ви даде добри идеи за следващото посещение при фризьора или при избора на боя за коса.

Тенденции за цвят на косата 2020

Популярни публикации