Идеи за прически

Прозрачни дрехи - секси тренд за дамска мода пролет/лято 2013

В модата за новия сезон се очертава едно горещо и много прозрачно лято, може да сте сигурни в това. Прозрачните материи са абсолютен хит в колекциите за пролет-лято 2013. Дизайнерите показаха най-различни прозрачни дрехи, обувки и чанти в разнообразни стилове във вечерната и ежедневна мода за новия сезон.

В предишни теми видяхме как е представена тази тенденция при новите аксесоари, а сега ще надникнем в дамския гардероб, за да видим какви прозрачни дрехи са модерни за пролет/лято 2013, как да ги носим и с какво да съчетаваме

Прозрачни дрехи модни тенденции пролет-лято 2013
Roberto Cavalli, Rag & bone, No.21

Прозрачни къси поли
Къси поли над коляното от прозрачни материи виждаме в колекциите на Dion Lee, Giambattista Valli, Helmut Lang, Rag & Bone и др. Повечето модели са в прав силует, прибрани по краката или леко разкроени в долната част. На пръв поглед изглеждат доста фрапиращо, но ако се носят с подплата прозрачните полички стават и за офиса. Можем да ги комбинираме с най-различни горни дрехи – с топове и блузи с къси ръкави за жегите или с жилетки, джемпъри и къси сакенца за хладните вечери.

Прозрачни къси поли поли за пролет-лято 2013
Dion Lee, Giambattista Valli, Helmut Lang

Прозрачни дълги поли
Тази година дългите летни поли са по-популярни от късите. Дизайнерите показаха много красиви прозрачни макси поли – ефирни, силно разкроени, в прав силует с дълбока цепка или прибрани по краката с оширена долна част. Лично аз обожавам дълги поли от шифон, органза и др. прозрачни материи. Изглеждат толкова женствено, особено моделите с къса подплата, които хем показват, хем скриват достатъчно от краката. Можем да ги носим в съчетание с къс топ, прозрачна блузка или дълга туника.

Прозрачни дълги поли пролет-лято 2013
MaxMara, Rochas, Rick Owens

Още модерни поли за новия сезон може да видите тук.


Ефирни прозрачни туники
Туниките от прозрачни материи са идеално допълнение към вечерните тоалети. Особено по-дългите модели. Могат да се носят с прилепнали или широки летни панталони и дълги поли. В зависимост от модела се съчетават добре и в ежедневен аутфит. В новите колекции едни от най-красивите прозрачни туники виждаме при Prabal Gurung, Carolina Herrera, Giorgio Armani

Ефирни прозрачни туники с панталони и дълги поли
Prabal Gurung, Carolina Herrera, Giorgio Armani

Елегантни официални рокли
Прозрачните материи изглеждат чудесно при роклите на два слоя. Някои от новите модели са направени с къса плътна подплата, която покрива голяма част от тялото, други обратното – показват повече плът. Съчетават се добре с високи токчета, елегантни сандали и чанта клъч
В зависимост от модела могат да се носят дори в офиса.

елегантни официални рокли пролет-лято 2013
Akris, Cristopher Kane, Reed Krakoff

 Дълги вечерни рокли
Ефирните прозрачни материи са запазена марка във вечерната мода. Дизайнерите показват много красиви дълги рокли този сезон (повече снимки в линка)
Някои модели са в прав силует с дълбоки цепки и деколтета, други са направени с волани на няколко слоя. Много интересно изглеждат съчетанията прозрачно с дантела, кадифе или с бродерии и украса от камъни.

Дълги вечерни рокли от прозрачни материи
Nina Ricci, Tom Ford, Donna Karan

Къси вечерни рокли
Прозрачно доминира и при коктейлните рокли за новия сезон (още снимки в линка). Особено впечатление правят моделите на Alberta Ferretti, която показа много красиви къси вечерни рокли с прозрачни поли и дантелена горна част. Съчетават се чудесно с високи обувки и модерни чанти – клъч, мини чантички или портмоне.

Прозрачни къси вечерни рокли пролет-лято 2013
Alberta Ferretti, Haider AckermannAlberta Ferretti

Сакси прозрачни роклички
И накрая черешката на тортата – секси прозрачни роклички за смели момичета с перфектни тела. Missoni и Louis Vuitton показаха много прозрачни рокли без подплати в ярки модерни цветове – зелено, жълто, черно и бяло и др.

Секси прозрачни роклички пролет-лято 2013
Missoni, Louis Vuitton

Ако гардеробът ви се нуждае от нотка провокативност, малко повече женственост и сексапил заложете на Прозрачни дрехи – секси тренд за пролет/лято 2013


Вижте още модни тенденции за новия сезон:
Черно и Бяло
Пачуърк
Дамски костюми
Топ Тенденции за Мода пролет-лято 2013

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации