Идеи за прически

Модни тенденции за ОБУВКИ Пролет/Лято 2012

Дизайнерите показаха страхотни модели обувки за новия сезон в ярки или пастелни цветове, на тънки или дебели токове с различна височина

Един от горещите трендове при обувките за пролет-лято 2012 са огромните мега платформи, а сред най-атрактивните модели от новите колекции има прозрачни обувки, плетени сандали летни обувки и високи токчета в метални цветове.

Модни тенденции за ОБУВКИ Пролет/Лято 2012

Какви са модните тенденции за обувки пролет-лято 2012, четете по-надолу:



Заострени обувки
През последните няколко сезона овалната форма на обувките доминира над заострената. Не и през новия сезон обаче. Въпреки че в новите колекции все още има модели с заоблени или четвъртити муцунки, за пролет-лято 2012 заострена форма на обувката е един от горещите трендове:

Заострени обувки Пролет/Лято 2012

Обувки с метални носове
В новите колекции виждаме красиви обувки със заострени метални муцунки или големи платформи с метал в предната част.
По принцип предната част на обувките се подсилва с метал по чисто практически причини, така стават по-здрави. Едва ли здравината обаче е водещото за новия сезон. Погледнете само колко шик изглеждат обувките с метални носове за пролет-лято 2012

Обувки с метални носове

Обувки с кабси
Кабси, нитове и пирамидки с всякаква големина виждаме в обувките от новите колекции. Въпреки, че тези атрибути са характерни за обувките в рокерски стил, през новия сезон дизайнерите ги използват масово при обувки, сандали и летни боти във всякакви стилове:

Обувки с кабси

Летни обувки с шнурове и вързанки
Обувките с шнурове и вързанки бяха хита на миналото лято. За новия сезон отново виждаме подобни модели – високи и ниски сандали с шнурове, големи платформи с вързанки и летни боти с кожени ремъци отпред:

Летни обувки

Сандали с много каишки и закопчалки
Някои дизайнери показаха сандали с множество каишки и закопчалки. Повечето от новите модели са доста практични и стават за ежедневно носене, а екстравагантните платформи с много каишки и закопчалки изглеждат страхотно, не намирате ли:

Сандали с каишки

Прозрачни обувки
През миналата пролет някои дизайнери се опитаха да лансират прозрачни обувки, но като че ли никой не ги взе насериозно. За пролет-лято 2012 обаче виждаме, че те са още по-сериозно представени. В новите колекции има много обувки, изработени изцяло от винил или в съчетание с кожа. Да видим дали този път прозрачните обувки ще тръгнат масово по улиците :)

Прозрачни обувки Пролет/Лято 2012

Обувки Металик
Точно както при дрехите блестящите и метални цветове са модерни и при обувките за новия сезон. В колекциите виждаме много обувки в цвят металик. Най-масово са представени в златно и сребърно, както за вечерната мода, така и за ежедневието:

метални обувки Пролет/Лято 2012

Супер Мега Платформи
Огромни платформи виждаме в много от новите колекции - високи и страшно големи, почти като на Лейди Гага. С тази разлика, че не изглеждат странно и въпреки височината са доста удобни за носене. Едва ли подобни модели са най-женствените обувки на света, за това пък не може да се отрече че са атрактивни и имат своите почитателки. Супер мега платформите са модерни за пролет-лято 2012, носете ги, ако искате да сте различна:

Големи платформи

Плетени Сандали
Плетените сандали правят своето голямо завръщане на модния подиум през новия сезон. В колекциите за пролет-лято 2012 има много модели с преплетени каишки или шнурове в горната част. Особено атрактивно изглеждат плетените сандали с тънък ток, но дизайнерите предлагат и доста практични модели с преплетени шнурове и платформи (следващата снимка)

Плетени обувки и сандали

Тенденции за форма на подметката
Освен атрактивните мега платформи за пролет-лято 2012 дизайнерите показват различни видове обувки с разнообразна форма на подметката – сандали с платформа в предната част, ниски и клиновидни платформи, еспадрили с плетени платформи и др.

форма на подметката тенденции за ОБУВКИ Пролет/Лято 2012

Тенденции за форма и височина на тока
Високите тънки токчета, които бяха горещ тренд за миналия сезон далеч не са единствените модерни токове за пролет-лято 2012
В новите колекции преобладават дебели правоъгълни или скосени токове. А някои дизайнери показаха обувки на токове с нетрадиционни форми:

ОБУВКИ Пролет/Лято 2012 форма и височина на тока

Откритите обувки с къси чорапки все още са на мода, макар и не толкова масово, както през предните сезони.

Като цвят на обувките за пролет-лято 2012 преобладават ярките тонове – оранжево, червено, ярко лилаво и розово.
В новите колекции виждаме още метални цветове и обувки в нежни пастелни нюанси.

Това бяха тенденциите, надявам се подборката на Хубава жена да ви е полезна при избора на нови обувки за пролет-лято 2012



В следващите теми ще продължим с най-атрактивното от новите колекции.

Вижте още модни тенденции:
МОДА пролет-лято 2012
Модни тенденции за ЧАНТИ Пролет/Лято 2012
Модерни Цветове Пролет/Лято 2012
Рокли пролет-лято 2012
Модерни Дрехи Пролет/Лято 2012

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации