Идеи за прически

Модерни колани


Умението да подбираме аксесоарите и да ги комбинираме с облеклото си е истинско изкуство.

Аксесоарите са важна част от цялостната визия. Могат да ни направят изискани и елегантни и обратното – неподходящите аксесоари могат да развалят иначе хубавия тоалет.

Коланът е чудесен аксесоар, който внася шик в тоалета.
При избора на колан трябва да знаете няколко неща:

Коланът може да освежи и да разнообрази дори най-скучната дреха и обратното: ако поставите акцент на дрехата добре е коланът да е с опростен дизайн.


С помощта на колан можете да прикриете недостатъците на фигурата си.
Един атрактивен колан винаги привлича вниманието и съответно отвлича погледа от проблемните зони на тялото.

Носим колани с чисто практична цел, особено за поли и панталони, които са конфекция и не са ни съвсем по мярка в талията. Носим колани и като украса или допълнение към тоалета.

Коланите, както и дрехите са в различни стилове, ето защо трябва да внимаваме, когато ги комбинираме с дрехите и останалите аксесоари.

Вижте различни стилове колани, за какви дрехи са подходящи и как да ги съчетаваме - примери от световната мода:

Колани бижута


Това са най-атрактивните и интересни колани. Украсени са с камъни, мъниста, метални детайли, кабси и нитове.

колани бижута

Могат да се използват като допълнение към вечерния тоалет или в ежедневието. Особено, ако искате да сте по-женствена и атрактивна.

Много от дизайнерите показаха колани бижута в есенните си колекции. Особен интерес представляват коланите на Zac Pozen, които са украсени с листа, цветя, змии и дори капки роса.

Zac Pozen belts

Едни от най-атрактивните колани-бижута с много детайли и верижки показа John Galliano:

John Galliano

Колани с необичаен дизайн


С такъв колан също можете да украсите дрехата си. За разлика от коланите-бижута този вид колани имат по-малко детайли в дизайна си, но са също толкова атрактивни и забележими:

Ralph Lauren

Материалите, от които са изработени са разнообразни: кожа, дъро, метал. Ширината им е средна. За тях е характерен акцента на токата – тока с формата на цвете например или украсена с множество изкуствени камъни или необичайна форма на токата и т.н.

Carolina Herrera

Колани от тъкан


Този вид колани не са в изобилие в колекциите на дизайнерите за есента. За това пък показаните модели на колани от тъкан са атрактивни и интересни. Направени са от различни видове плат - сатен, велур, кадифе, коприна. Някои от тях са украсени с пайети и мъниста.

колани от плат

Интересното при този вид колани е, че благодарение на мекия материал, от който са изработени може да се експериментира с възела.

Тънки колани


На дефилетата за тази есен бяха показани много тънки колани в разнообразни цветове, изработени от различни материали.

тънки колани

През тази есен тънките колани са на мода. Може да ги носите върху ежедневната си рокля или като допълнение към вечерния тоалет.

тънки колани

С пола и блуза, в гайките на панталона или над него, над тениски и пуловери и т.н. както ви е удобно и както ви харесва. Интересни начини за връзване на модерни колани може да видите тук.

Широки колани


И тази есен широките колани изобилстваха в колекциите на дизайнерите като продължение на тенденциите от миналия сезон.

широки колани

Видяхме ги в различни цветове и форми, изработени от кожа или от кожа в комбинация с други материали (кадифе или друг плат например)

широки колани

Може да ги носите както над роклята, така и над палтото или пуловера. Тези колани придават страхотна визия с елегантна талия, а това е винаги на мода.

широки колани

Тук е мястото да споменем, че в много от колекциите видяхме манекенките да дефилират с широки колани, чиято тока е обърната встрани.

Класически колани


Нищо чудно, че видяхме колани в класически стил в почти всички колекции за есента.

класически колани

Този вид колани могат да се носят с всичко, което харесвате – с панталони, над сака и рокли и т.н. Подходящи са за всички варианти ежедневно и бизнес облекло

класически колан

Сигурна съм, че почти всеки има подобни колани в гардероба си.

класически колан

Ако нямате или просто сте решили да обновите с някакъв аксесоар есенния си гардероб най-разумния избор е класически колан, особено във време на икономическа стегнация. Класиката е винаги на мода.


Вижте още модерни колани:


Колани с пера


10 начина за носене на шал


Как да вържем парео


Как да вържем вратовръзка - видео

1 коментар :

Популярни публикации