Идеи за прически

10 техники за декорация на дънки с бродерия, перли, камъни и др.

Верни на принципа с минимум средства максимален ефект подбрахме за вас различни начини за украса на дънки с дантела, перли, камъни и др.

В предишна тема видяхме най-добрите техники за декорация на дънки без шиене, а сега да опитаме с игла и конец.

Разгледайте страхотни идеи за тотално преобразяване на дънки бързо, лесно и евтино.

10 техники за декорация на дънки с бродерия, перли, камъни и др.

Как да направим скъсани дънки с изтъркан ефект

Супер модерните скъсани дънки се правят толкова лесно, че не си струва да харчим луди пари за нов чифт. Не чакайте старите дънки да се протъркат до скъсване, хващайте ножиците и за 5 минути ще си направите сами готини скъсани дънки. Първо отбележете местата, където искате да има скъсано. Най-добре се получава върху предницата на дънките - под и над коляното или по бедрата за повече сексапил. После срежете с ножица. Режете в права линия и внимавайте да не достигнете шевовете на крачола. След това разнищете краищата на разреза с нещо остро (порачка или обикновена игла). Накрая за повече УАУ добавете изтъркан ефект с шкурка или кухненско ренде. С хоризонтални движения протъркайте плата на желаните места. Изтъркано стои добре в горната част на дънките, по джобовете и странично на бедрата.

Как да направим скъсани дънки с изтъркан ефект

Как да направим дънки с кръпки или пачуърк

Най-лесният начин да направим сами дънки с кръпки или т.нар. пачуърк е да пришием различни парченца плат върху крачолите на дънките откъм лицевата страна. Първо изберете подходящи парчета плат за кръпките. Деним в разнообразни тонове стои добре. Подберете по-тъмни и по-светли парчета и ги нарежете на квадрати и правоъгълници, тези форми се зашиват най-лесно. После подгответе кръпките. Някои може предварително да скъсате или да разнищите, други да зачистите или да подгънете. Готови детайли от стари дънкови дрехи също вършат работа, а освен деним може да използвате друг памучен плат на квадрати или с щампа. След това подредете парченцата върху дънките както ви харесва и фиксирайте с топлийки. Накрая зашийте кръпките с машината или на ръка.

Как да направим дънки с кръпки или пачуърк

Как да украсим дънки с перли

Няма нищо по-лесно от това да пришием перли върху дънките, така ще си направим сами готини дънки с перли като онези дизайнерските, които се продават в скъпите бутици. Самата технология е проста, но отнема повечко време. Всяка перла се зашива на ръка, както се шие копче. Първо трябва да изберем и отбележим местата на перлите върху дънките. После вземаме игла, вдяваме конец на четири ката, правим възел и започваме да шием. Зашиваме един бод, прокарваме иглата през отворите на перлата, нанизваме я на конеца, стягаме и завършваме с възел. Повтаряме същото за останалите перли.
Ако използваме големи перли може да ги разположим по цялата повърхност на дънките, от предната страна на двата крачола. Малките перли пък са подходящи за украса на единия крачол.

Как да украсим дънки с перли

Как да направим декорация на дънки с дантела

На пръв поглед нелогична, комбинацията деним и дантела всъщност е много женствена. Изглежда добре на впити дънки слим или на дънки с широки крачоли бойфренд. Красотата на дантелата личи най-добре, когато през нея прозира малко плът. Разбира се дънки могат да се украсят със зашита дантела директно върху денима, но по-секси е да се вижда малко голичко, нали. Измежду десетките начини да направим сами дънки с дантела избрахме най-лесния. Този, при който няма нужда да се изрязва част от дънките, за да се прикачи дантелата. Ние ще използваме скъсани дънки с бяла дантела на дупките. Всичко, което трябва да направим е да изрежем парче дантела. После да го поставим под дупката и да зашием на ръка откъм опаковата страна. По този начин може да украсим с дантела крачолите и задния джоб.

Как да направим декорация на дънки с дантела

Как да направим бродирани дънки

3 са начините да си направим сами уникални бродирани дънки. Най-лесно става, ако използваме готова апликация с бродерия, която да залепим или зашием върху дънките. Най-бързо става чрез машинна бродерия. Това принципно се прави от специални машини, но и домашните шевни машини имат украсителни бодове, макар и по-простички. Декоративни тегели стоят ефектно по подгъва, около предните джобове и по страничните шевове на дънките. Третият и най-уникален начин е да направим бродерия на ръка. Ако сте избрали по-сложна бродерия с повече цветове, използвайте схема. За по-простичка, няма нужда. Достатъчно е предварително да очертаем детайла. После изпъваме плата и бродираме с дебели конци като за гоблени. Дори с обикновените кръстат бод и бод зад игла се получават уникални неща.

Как да направим бродирани дънки

Как да украсим дънки с камъни, мъниста и кристали

Ако имате пистолет за горещо лепене лесно може да си направите сами дънки с камъни, мъниста и кристали. Най-бързият начин да украсим дънки с тези неща става чрез лепене, другият вариант е да шием на ръка. В този случай обаче трябва да използвате специални камъни за декорация на дрехи, които имат дупки за зашиване. При лепенето няма ограничения. Може да украсим дънките с каквото ни харесва: камъни от стари бижута, мъниста от гердани, кристали сваровски и всякакви стъкалца. Самата декорация може да е комбинация от няколко материала, която да украсява гайките и шевовете около предните джобове на дънките. Много ефектно изглежда апликация с едри камъни на единия крачол. Мъниста и дребни камъчета пък са идеални за по-големи декорации върху двата крачола на дънките.

Как да украсим дънки с камъни, мъниста и кристали

Как да украсим дънки с шевици, ширити и декоративни ленти

Ако търсите бърз метод за преобразяване на дънки, просто се отбийте в близката кинкалерия. Със сигурност ще намерите нещо, което да върши работа. Всякакви шевици, ширити и декоративни ленти лесно могат да освежат и най- обикновените дънки. Хубаво е предварително да измерим дължината на украсата, защо да харчим излишни пари. Аз си харесах декоративен ширит с малки помпони, Купих 2 м, предостатъчно за декорация на предните джобове и двата странични шева на крачолите. Може да си помагаме с топлийки при поставянето на декоративната лента върху дънките. В моя случай няма нужда, защото ширита е еластичен, но ако правим декорация с твърда шевица трябва да изпъваме добре при зашиването. Самото шиене се прави на ръка с игла и конец в цвета на декорацията.

Как да украсим дънки с шевици, ширити и декоративни ленти

Как да направим декорация на дънки с кант

Най-бързата техника за изработване на дънки с кант е чрез проста декорация. Ще използваме готова лента, за да си улесним живота. Няма рязане на дънките, няма подготовка на канта, само купуваме декоративна лента от галантерията и поставяме. Лично аз харесвам по-широк кант 3-5 см, изглежда по-ефектно. Материята на канта може да е каквото ви харесва – сатен и кадифе за изискана визия или силонов кант от анцунг за спортен вид. Самото поставяне на канта става чрез залепяне или зашиване на лентата. Ако използвате двойно залепяща лепенка, може да приключите с декорацията за няма 5 минути. Поставете лепенката до страничния шев на крачола. Върху нея слагате канта. Изпънете и фиксирайте с топлийки. После залепете със загрята ютия. Задължително гладете през кърпа, за да не повредите канта.

Как да направим декорация на дънки с кант

Как да декорираме дънки с пайети най-лесно

Би било истинска лудост да пришием на ръка стотици пайети. Има много по-лесен начин да направим сами лъскави дънки с пайети. Ако използваме готов плат на пайети за нула време може да преобразим обикновените дънки в ефектни и супер модерни. Принципно пайети стоят добре като кръпки на дънки и като украсителни детайли. Например върху задните джобове. Предварително направете шаблон на джоба от хартия. После очертайте шаблона върху плата и изрежете. Ако плата не се нищи може да се крои без резерва, иначе се добавя по 1 см резерва на всички страни. Скроихме джоба, остава да го зашием. Най-добре е да направим това на ръка, защото повечето платове на пайети постоянно чупят иглата на машината. Шием на гъсто със скрит бод на ръка докато обиколим всички страни на джоба.

Как да декорираме дънки с пайети най-лесно

Как да направим дънки с капси, шипове и рапиди

Капси, пирамиди, шипове и други метални украси се поставят най-лесно със специален инструмент. Дори да нямате такъв, пак може да си направите сами рокерски дънки. Използвайте чук и обикновени клещи. Когато забиваме капси е добре да подложим нещо твърдо (дървена подложка върши работа) Така няма опасност по погрешка да пробием плата. Пирамидите пък имат фабрични шипчета и лесно се промушват през денима. Добре е предварително да маркираме местата им върху дънките. После с лек натиск поставяме на ръка. Обръщаме откъм опаковата страна и с клещи огъваме шипчетата. Металните елементи са подходящи за декорация на мъжки дънки или за дами в пънк стил.. Много ефектно изглежда комбинация от капси и рапиди в горната част на дънките, по предницата и задния джоб.

Как да направим дънки с капси, шипове и рапиди


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации