Идеи за прически

Свещ - декупаж с есенни листа

Свещ - декупаж с есенни листа
Романтичните свещи с игриви пламъчета в съчетание с ярко обагрените есенни листа внасят неповторим колорит и изпълват дома с уют и топлина.

В темата ще намерите изключително лесна техника за декупаж на свещи, която не изисква никакви специални материали, опит с декупажа или каквито и да било декораторски умения.

Достатъчни са няколко листа, свещ, ютия и восъчна хартия. Вижте как само за 5 минути може да си направите есенна декоративна свещ за украса на дома или за подарък на приятел.


Изберете ниска свещ за декорация

Ниски свещи с изчистен дизайн са най-подходящи за декорация с листа, защото имат повече повърхност. Може да изберете някоя стара, вече поомръзнала ви свещ или да заложите на нова с гладка повърхност без гравюри. След декупажа и най-обикновената свещ изглежда достатъчно атрактивна.

Подберете пъстри есенни листа

В зависимост от предпочитанията може да подберете по-дребни есенни листа, които да разхвърляте хаотично по цялата повърхност на свещта или по-едри, разположени само от двете страни. Добре е декорацията да изпъква, така че заложете на цветовия контраст. Например: жълта свещ с червени листа (както в случая) или обратното.

Използвайте восъчна хартия при декупажа

Вместо специално лепило за декупаж използвайте восъчна хартия. Продава се в магазините за художници и офис материали и струва евтино. При нагряване с ютия восъчния слой на хартията се разтапя и покрива с филм листата, а по повъхността на свещта се образува красив релеф. Така листата изглеждат като вградени в материала на свещта, а декупажа се прави много бързо и няма нужда да се запечатва с лак.

Как да направим декупаж с есенни листа върху свещ
Как да направим декупаж с есенни листа върху свещ

Как да направим декупаж с есенни листа върху свещ


Подготовка:
Включете ютията да загрява докато подготвите свещта за декупаж. Вземете малък лист восъчна хартия. Поставете свещта върху него. Хартията трябва да е обърната с восъчния слой към свещта.

1. Подредете няколко есенни листа върху свещта. Аранжирайте както ви харесва. Може да наредите листата хаотично или под някаква форма.

2. Увийте свещта с восъчна хартия, така че да покрива листата. Хартията трябва да е опъната и да прилепва плътно. Проверете дали восъкът е обърнат към свещта, за да не попадне върху плочата на ютията.

3. Вземете вече загрятата ютия и започнете внимателно да движите по гладкия слой на восъчната хартия. От температурата восъчния слой на хартията се разтапя и покрива есенните листа.

Съвети:
Не е необходимо да подредите наведнъж всичките листа, които сте предвидили за декорацията. Спокойно може да повдигате хартията и да добавяте листа където и както ви харесва по цялата повърхност на свещта.

Накрая се получава красива декоративна свещ с декупаж от есенни листа:

Декоративна свещ с декупаж от есенни листа
Декоративна свещ с декупаж от есенни листа

Като бонус

Свещите, направени с тази супер лесна техника за декупаж изглеждат много оригинално, стават за не повече от 5 минути и излизат доста евтино. Идеални са за подаръци на приятели. Внасят уют и романтика в есенната украса на дома.


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации