Елха от храна за празничната трапеза

елха от храна
В темата ще намерите 12 страхотни идеи за празничната трапеза - впечатляващи елхи от храна с описание как са направени.

Разгледайте ефектни фигурки - коледни елхи от плодове и зеленчуци, идеални за украса на трапезата.

Вижте лесни рецепти за празнични салати, красиви аранжировки за ордьоври и предястия, добри идеи за украса на мезета, аранжиране на плата от сирена и още:


1. Елха от зеленчуци

Направена е от сварени броколи, които сe нареждат върху конус от стериопор с клечки за зъби. Така елхата може да стои изправена. Самата композиция е подредена в поднос, а в подножието на елхата има варен карфиол, наподобяващ сняг. За украса са използвани ленти от чушки, моркови и чери доматчета.

елха от зеленчуци

2. Елха от краставички

Направена е от кисели краставики, подобно на предишната елхичка. Като основа, освен конус от стериопор, може да се използват няколко по-едри краставици, нанизани на шиш. Елхата е украсена с чери домати и гирлянди от варени броколи.

елха от краставички

3. Елха от плодове

Направена е от киви, нарязано на шайби; цели ягоди; парченца пъпеш, изрязани под форма и зърна от бяло и черно грозде. Основата може да се сглоби от ябълка и голям морков, съединени с дървен шиш. За улеснение може да се използва готов конус от стериопор. Плодовете се прикачат към основата с клечки за зъби.

елха от плодове

4. Зеленчукова салата Елха

Зеленчуците са подредени в чиния под форма на елха. Най-отдолу са поставени парчета праз. Именно те образуват силуета на елхата. Върху тях са подредени на зиг-заг моркови на пръчици, чушки на ленти и краставици на триъгълници. За украса са използвани маслини (черни и зелени) и чери домати (червени и жълти). Пънчето на елхата е направено от гъби, а коледната звезда от репичка

зеленчукова салата елха

5. Салата от краставици Елха

Готина и много лесна аранжировка, с която обикновената салата от краставици се превръща в празнична. Елхичката е направена от краставици, нарязани на пръчки, които са наредени в чинията срещуположно. За пънче е използвано резенче репичка, а за украсата - царевица и дребно нарязани репички. Гарнирана е с майонеза, все едно е навалял сняг. Вижте още идеи за аранжиране на салати

салата от краставици елха

6. Плодова салата Елха

Добра идея за аранжиране на плодове за празничната трапеза. Салатата е направена от резенчета ябълка, които са подредени в подноса, така че да образуват контури на елха. Вътрешността е запълнена с едри зърна бяло грозде. За украса на елхата са използвани малини и дребни зрънца черно грозде

плодова салата елха

7. Украса на предястие - Елха от грах

Много лесна аранжировка, която може да се използва за украса на най-различни предястия и салати с майонеза. Елхата е направена от грах, чиито зрънца са подредени едно до друго, така че да образуват силует на елхичка. Може да се запълни цялата (както е на снимката) или да се остави само като контур.

украса на предястие елха

8. Аранжировка на гарнитура - Елха от зелен боб

Чудесна идея за аранжиране на детска порция. Елхата може да се направи от зелен фасул или зелени шушулки грах. Шушулките се подреждат в чинията като елха. За пънче е използвано парче кашкавал, а за украса - царевица от консерва и дребни късчета червена чушка. Може да се комбинира с различни коледни фигурки от зеленчуци

елха от зелен боб

9. Украса на ордьовър - Елха от копър

Супер лесна аранжировка, идеална за украса на ордьовър, млечна салата Снежанка, руска салата и др. Елхата се прави за нула време от стръкчета копър, украсени с грахови зърна. Изглежда много ефектно и е подходящо за Коледа и Нова година.

украса на ордьоври елха

10. Плато от сирене Елха

Направено е от четири вида сирене, нарязано на кубчета. Използвани са още: ягоди на резенчета, цели малини и зелени подправки. Компонентите са подредени по вид на редове, така че да образуват форма на елха. По края на платото има рамка от всички видове сирена. получава се красива елха от сирене за празничната трапеза

плато от сирене елха

11. Пица Елха

За празниците може да направите любимата си пица във форма на елха или още по-лесно: да нарежете готова пица на парчета с форма на елха. Добавете подходяща коледна украса, например може да аранжирайте чинията със звезди от чушки.

пица елха

12. Украса на мезета Елха

Страхотна идея за празнична аранжировка на мезета, която може да използвате за Коледа и Нова година. Прави се много лесно - просто трябва да наредите мезетата във форма на елха. Може да използвате различни мезета - ред сирене, ред крекери, ред салам. Нагоре редовете се повтарят. Украсата е направена от чери домати и зелени подправки.

украса на мезета елхаОще идеи за празничната трапеза:
Празнична украса за маса

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

Модерни Обувки

Обувки онлайн

Google+

facebook