Идеи за прически

Характерът според любимия цвят

Кажи ми кой е любимия ти цвят и ще позная какъв си. Това не е шега, нито гадаене, а сериозно психологическо изследване, според което цвета на дрехите говори за характера на човека.

Психолозите смятат, че избора на цвят за облеклото зависи от няколко фактора и модните тенденции нямат нищо общо с това. Обличаме се в цветове, които отговарят на настроението в момента, състоянието на духа, както и на определени черти от характера.

И ако модата и настроенията се менят, а с тях и цветовете на дрехите, които носим, характерът е за цял живот и в гардероба ни има един цвят който е по-любим от останалите. Този цвят издава характера на човека.

Вижте прави ли са психолозите и какъв е вашият характер според любимия ви цвят

Жълт цвят - оптимистка с жизнерадостен характер



Жълт цвят


Вие сте непоправим оптимист. Жизнерадостна и открита натура сте. Много общителна, усмихната, духовита и с добро чувство за хумор. Непреклонна сте пред трудностите, стремите се към изграждане на кариера. Имате вяра, надежда и позитивна нагласа към промените и новите неща.
Сред лошите черти от характера ви е влечението към сензации и това, че понякога ставате малко досадна :)

Оранжев цвят - енергична натура

Оранжев цвят


Обичате живота и го живеете на макс, кипите от енергия. Общителна сте, приятна и приветлива. Обичате да прекарвате времето си в компании. В работата си сте прилежна, идеите ви са уникални, а пристрастията – силни. В любовта сте независима, бързо се влюбвате и лесно разлюбвате. Винаги сте готова “да покорявате нови светове“. Сред недостатъците на характера ви е непостоянството.

Червен цвят - авантюристка с темпераментна натура

Червен цвят


Вие сте темпераментна и страстна натура. Роден авантюрист сте. Жизнена, енергична, активна, винаги сте в движение. Имате воля и смелост, не ви плаши никакъв труд. В кариерата се стремите към висок пост и признание.
Една от най-хубавите черти на характера ви е, че бързо вземате решения и обикновено те са правилните. Като недостатък може да се брои прекалената ви жажда за власт, смелостта, която често граничи с безразсъдство и лекомислието, с което се впускате в авантюри.

Розов цвят - романтична, нежна и женствена натура

Розов цвят


Вие сте много женствена, нежна и чувствена. Любовта е важна за вас, по-важна от всичко останало. Романтична натура сте. Обичате изгревите и залезите, подсъзнателно се стремите към романтика. Хармонията и финесът са вашата стихия. Интересувате се от околния свят, но за разлика от “червените хора“ не се впускате в авантюри и не обичате риска.
По душа сте мека и добра. Талантлива сте, ненатрапчиво уверена, дружелюбна и общителна, но най-съкровенните си тайни пазите дълбоко в себе си.

Зелен цвят - уверен и разумен човек

Зелен цвят


Вие сте уверен и разумен човек. Не обичате промените твърде много. Предпочитате нещата да си стоят по установения ред. Трудолюбиви сте. Кариерата е важна за вас, по-важна от любовта и романтиката. Силна личност сте. Сигурността, престижът и властта са сред приоритетите ви. Като недостатък на характера ви може да се брои факта, че понякога се изживявате като много велики.

Син цвят - чаровна и общителна натура

Син цвят


Вие сте чувствителна натура. Чаровна и общителна сте. Обичате контактите и лесно се сприятелявате. А приятелите ви могат да разчитат на вас във всяко отношение. Интуитивна сте, лесно намирате решение и за най-заплетените ситуации. Уважавате колегите си, търпеливи сте и умеете да изслушвате. Сред недостатъците на характера ви е прекалената пасивност. В повечето случаи сте наблюдател, не главно действащо лице.

Лилав цвят - творческа натура

Лилав цвят


Вие сте творческа натура. Цените красотата, изяществото и изтънчеността. Емоционални сте, а настроенията ви са твърде променливи. Както се смеете в следващия момент може да избухнете в сълзи. Лилавото е цвета на загадъчните личности и като такава вие обичате да сте обвита в мистерия. Имате силно развита интуиция. Често се доверявате на предчувствието си. Като недостатък на характера може да се смята факта, че сте склонна да вярвате повече в предсказания и сънища, отколкото в трезва преценка на ситуацията.

Черен цвят - противоречив характер

Черен цвят


Царят на цветовете олицетворява крайностите: от една страна сила, безкомпромисност и решителност (не случайно властта е облечена в черно), от друга - отчаяние и тъга (цвета на траура). Черното говори за противоречив характер. Вие сте силен, твърд и упорит, принципен човек, който е готов да скочи в огъня за принципите си. И другата крайност: отчаян, раним и тъжен човек, който иска да се скрие зад черното от останалите.
В модата черното е доминиращ цвят – белег на елегантност и шик, а в живота - символ на лукса (черни лимузини, питиета с черни етикети, черен хайвер и пр.), така че ако обичате черно, спокойно си го носете, без значение какво казват психолозите.

сив цвят - предпазлив и необщителен човек

Сив цвят


Вие сте предпазлив човек. Не обичате да се натрапвате. Не искате да се отличавате от тълпата. Сивото говори и за известна доза срамежливост. Затворен, не твърде общителен характер, който трудно се открехва за хората. Като недостатък може да се брои факта, че се стремите да избягвате всякакви вълнения, отговорности и напрежение.

Кафяв цвят - човек с високо самочувствие

Кафяв цвят


Вие сте човек с високо самочувствие. Трудно бихте признали, че на света има по-добри от вас. В работата и в живота се стремите към значимост. Държите на всичко свое, на дома и семейството си. Обичате удоволствията и си позволявате всякакви наслади за духа и тялото в т.ч. любовни и ако не ги намирате в къщи, ги търсите навън. Най-големият недостатък на характера ви е, че се вземате прекалено насериозно.

Бял цвят - прям и открит характер

Бял цвят


Вие сте мила и внимателена. Роден мечтател, чист и по детски наивен, но достатъчно проницателен.
Отличавате се с акуратност във всичко, което правите. Прям и откит човек сте, критичен когато е нужно. Сред недостатъците на характера е леката ви припряност.

Какво мислите, прави ли са психолозите за вас?



Хубава жена е “облечена“ основно в розово. Според написаното по-горе би трябвало да е: нежна, женствена и чувствена, талантлива, ненатрапчиво уверена, дружелюбна и общителна :) Пурпурно-лилавият хедър прибавя известна доза мистика и говори за творческата и натура :)
И накрая малко сиво, за да не е съвсем без недостатъци, което издава, че избягва всякакви вълнения, отговорности и напрежение :)

Какво ще кажете, верен ли е психологическия портрет или да сменя дизайна :)
А вашият любим цвят отговаря ли на характера ви?

Вижте още за цветовете:

Модерни Цветове пролет-лято


Определете какъв цветотип сте



Още за характера:

Зодията + Цвета на косата = Аромата


Характерът според любимите обувки

2 коментара :
  1. хубаво dress.I любов на съответствието. Мода + брандинг = Мач, направени в небето. Хареса ми цветова комбинация от жълто и бяло в начина лента. благодаря за споделяне на опит и знания.
    Renaissance Clothing

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации