Идеи за прически

10 най-предпочитани марки женски автомобили

Официална класация на женските марки автомобили разбира се не съществува, но ако попитате жените каква трябва да е женската кола, ще ви отговорят – красива и не много голяма. Впрочем не е изключено да получите и отговор....червена.

Представителките на нежния пол имат свои предпочитания относно марките автомобили. Например рядко можете да видите дама, която би си купила Hummer. Същото може да се каже за пикап и мини ван.

Вижте кои са 10-те най-предпочитани женски коли.
Най-висока популярност сред дамите, като че ли имат следните марки:

Пежо 207 (Peugeot 207)
Малкият “Пежо“ винаги е покорявал сърцата на дамите със съчетанието от стилната си външност, качества и адекватни цени. Популерни са всички версии – с три и пет врати, както и купе-кабриолет:

Пежо 207 Кабрио Peugeot 207

Пежо 207 Peugeot 207

Нисан Микра (Nissan Micra)
Миналата година Micra навърши 25 години ни повече, ни помалко. През последните години тази кола е разработена с ориентация изцяло към дамите. Микрата печели сърцата на нежната половина от водачите на автомобили със симпатичния си външен вид. Причудливите форми на предните фарове и гърбоватото тяло придават на колата забавен вид:

Нисан Микра Кабрио
Nissan Micra

Хонда Джаз (Honda Jazz)
Инженерите на хонда залагат на икономичността на автомобила: в смесен цикъл автомобила се нуждае от около 5,8 л бензин за 100км. 1,4 литровият четирицилиндров двигател SOHC има 83 конски сили, напълно достатъчни за спокойна езда в градски условия.

Хонда Джаз Honda Jazz
Хонда Джаз

Тойота Ярис (Toyota Yaris)
Yaris е петместна малолитражна кола с 5 врати, В клас. Автомобилът не е високоскоростен. Какво да очакваш от двигател с 87 к.с. За това пък колата е предпочитана от дамите заради безопасността си. В тестовете на EuroNCAP Yaris има 35 бала и 5 звезди.

Тойота Ярис

Форд Фиеста (Ford Fiesta)
Независимо от скромния си клас, тази кола има няколко предимства, характерни за автомобилите от по-висок клас например: цветен многофункционален дисплей, система Key-Free и бутон за старт на двигателя. Двигателят е от 1,25 л до 1,6 л и мощност 82-120 конски сили.

Форд Фиеста

Ситроен С3 (Citroen С3)
С елегантния си дизайн, както отвън, така и отвътре, с множеството си приятни детайли в салона и необичайните пропорции на купето Citroen С3 е кола с подчетран женски характер. Версията с двигател 1,6 л бе спряна от производство през 2008г. На пазара сега С3 се предлага с двигател 1,3 и 1,4 л с мощност 75 и 90 конски сили.

Citroen С3

Деу Матиз (Daewoo Matiz)
Случвало ли ви се е да видите мъж зад волана на тази кола. На мен не, за това спокойно можем да я пречислим към дамските автомобили. Мъничкият кореец със слабичък двигател и съмнителна безопасност не се радва на особено уважение, но си има и едно голямо предимство – цената.

Daewoo Matiz

Фиат 500 (Fiat 500)
Тази кола се радва на вниманието на дамите със симпатичния си външен вид; с това, че двигателя и съответства на всички изисквания за екостандарт "Евро-5", както и с това че е единствената кола от клас А, която е издържала краш-тестовете EuroNCAP с 5 звезди.
На пазара се предлага с двигател 1,2 л и 69 к.с. или 100 к.с. и 1,4 литра.

Fiat 500

Освен типично женските автомобили представителките на нежния пол проявяват предпочитания и към т.нар. унисекс марки коли като:
VW Beatle, MINI, Hyundai Getz, Mercedes Smart, Mitsubishi Colt и VW Golf. и др.

Фолцваген Бийтъл (VW Beatle)
Тази кола се предлага с покрив и кабрио.
Симпатичната и визия, зашеметяващите форми и закръглянията правят и двете версии на модела неустоими. Двигателят и е 1,4 л с мощност 55 (75) к.с.Комбиниран разход на гориво 7,1 л за 100 км

VW Beatle

Мерцедес Смарт (Mercedes Smart)
Много добра изработка, висок стандарт на сигурност, добро пространствено усещане, все качества, с които този автомобил печели сърцата на дамите. Пространственото усещане в този смешен малък автомобил е поразително.В краш-тестовете Смарт многократно доказа, че е един от най-сигурните в т.нар. микроклас. Двигателят и е с 3 цилиндра, 30/41к.с. Максималната скорост, която развива колата е 135 км/ч. Средният разход на гориво е 3,4 л за 100 км

Mercedes Smart


Още любопитни теми:
10 вечно модерни женски неща
Характерът според любимия цвят
Как формата на гърдите определя женския характер

3 коментара :
  1. Май си зависи от предпочитанията на жената индивидуално. Лично аз не бих се отказала от едно симпатично Beatle-че, кабрио, ако може :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз пък винаги съм харесвала големите,бързи коли.Хамъпът,БМВ-то,Кадилакът и Мустангите винаги са били моите фаворити.

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации