Идеи за прически

Как да съчетаем дрехи и обувки в метални цветове

Металните цветове се наложиха като една от най-ексклузивните модни тенденции през последните няколко сезона, изключение не прави и новият.

Новите метални цветове - как да съчетаем дрехи и обувки в метални цветове В колекциите за пролет-лято 2013 металното златно и сребърно е водещ тренд при аксесоарите – обувки и чанти, а във вечерното и ежедневно облекло металик с разнообразни нюанси внася изключително атрактивен акцент.

В темата ще видим:
Кои са новите метални цветове – добри идеи за ъпдейт на гардероба
Как да съчетаем дрехи и обувки в метални цветове – подходящи комбинации за ефектна модерна визия.



Холограмен Металик
Един от най-атрактивните метални цветове в колекциите за новия сезон е сребърно или златно с холограмен ефект. Добре познатият ни холограмен металик от лаковете за нокти, изглежда много интересно като акцент в облеклото. Яркият метален цвят отразява спектъра и буквално взема очите, за това е добре да се съчетава с неутрални тонове, както в този аутфит:

Къса пола до коляното в сребърно (или златно) с холограмен ефект и блуза с дълги ръкави (или топ) в телесно бежово. ( Още метални поли може да видите тук)

Златно и сребърно с холограмен ефект
Jonathan Saunders пролет-лято 2013

Огледално или матово метално
Ако предпочитате металик с ярък блясък, който отразява светлината изберете сребристо (или златно) с огледален ефект. А ако харесвате повече приглушените тонове, заложете на матово метално. Вероятно се сещате за тези нюанси на металното от лаковете за нокти Mirror и Matt, които са много модерни напоследък. Можем да използваме огледално или матово метално за ефектен акцент, като част от дизайна на вечерни рокли и тоалети за специалните поводи.

Дълги рокли в черно с драпирани метални акценти:

Вечерни рокли с акценти в огледално и матово метално
Viktor & Rolf пролет-лято 2013

Метален Брокат
Брокат, жакард и лъскави материи с метални отблясъци бяха една от най-вълнуващите модни тенденции през миналия сезон. Този тренд има своето свежо продължение за пролет-лято 2013. Дизайнерите показаха различни дрехи от метален брокат в светли тонове с мек, луксозен блясък. Особено впечатление правят красивите костюми и сукмани в нежни златисти цветове с подчертано женствен силует.

Костюм с пола и джемпър от метален брокат на Roccobarocco и сукман на Behnaz Sarafpour пролет-лято 2013

Метален Брокат пролет-лято 2013
Roccobarocco, Behnaz Sarafpour пролет-лято 2013

Пастелни метални цветове
Ако типичният метален блясък на злато и сребро ви се струва прекален за ежедневно облекло, може да опитате метални цветове в меки пастелни тонове. Нежно розово, бледолилаво, светлосиньо или светлозелено с деликатен метален блясък са сред най-красивите нюанси в дамското облекло за новия сезон. За още по-атрактивна визия съчетайте с метални обувки на висок ток в сребристо или тъмен металик.

Манто в пастелно розов металик на Burberry Prorsum и светлосин костюм в метално на Roccobarocco пролет-лято 2013 (Още метални панталони може да видите тук)

Пастелни метални цветове пролет-лято 2013
Burberry Prorsum, Roccobarocco пролет-лято 2013

Тъмни метални цветове
Ако предпочитате дълбоките нюанси, заложете на тъмни метални цветове – тъмносиньо, виолетово, мораво, маслено зелено, кафяво, ръждиво, пепел от рози и др. Може да изберем права пола молив, с принт и блуза в тъмно метално или рокля металик в преливащи приглушени тонове, както в колекцията на Burberry Prorsum. Тъмните цветове изглеждат елегантно, а металните им отблясъци прибавят ярък акцент в облеклото. За още по-изискана визия съчетайте с високи токчета в неутрални цветове.

Тъмни метални цветове пролет-лято 2013
Burberry Prorsum пролет-лято 2013

Текстуриран Металик
В някои от новите колекции виждаме различни дрехи от текстуриран металик. Например пола-пеплум от златен туид на Badgley Mischka или пола–молив от сребърна змийска кожа на Reed Krakoff. Релефната повърхност на металните материи пречупва светлината и създава атрактивен акцент. Добре е да изберем неутрални цветове за останалата част от облеклото или да съчетаем с прозрачни дрехи

Пола пеплум от златист туид и бял топ на Badgley Mischka пролет-лято 2013 / Пола молив от сребриста змийска кожа и прозрачна блуза с къси ръкави на Reed Krakoff пролет-лято 2013

Текстурирано метално пролет-лято 2013
Badgley Mischka, Reed Krakoff пролет-лято 2013

Сребърен Металик
Сребърният металик е един от най-популярните метални цветове във вечерната мода, а в колекциите за пролет-лято 2013 има добри идеи за ежедневно облекло в спортен или градски стил с акцент искрящо сребърно метално.

Например спортен суитшърт в сребърен металик, съчетан с черна къса пола и черна бейзболна шапка (Alexander Wang) или наметка, която покрива раменете в метално сребърно, съчетана с елегантна рокля в преливащо металнозелено (Burberry Prorsum)
Тъй като яркото сребърно метално е достатъчен акцент в обеклото, съчетанието със сребърни обувки и чанта е прекалено. Може да изберем за аксесоарите непретенциозни цветове (бяло, черно, бежово, прозрачно) или да добавим цветен акцент с ярки обувки и цветна прозрачна чанта. (Модерни чанти за пролет-лято 2013 може да видите тук)

Сребърен металик пролет-лято 2013 в спортен стил от Alexander Wang и в градски стил от Burberry Prorsum

Сребърен металик пролет-лято 2013 в спортен и градски стил
Alexander Wang, Burberry Prorsum пролет-лято 2013

Сребро или Бронз
Освен за горни дрехи, сребърните метални материи са подходящи и за долно облекло в спортен или градски стил, както тази сребърна пола от колекцията на DKNY пролет-лято 2013, която е съчетана с бял тишърт и спортни обувки на платформа в бяло.
Ако предпочитате метално с матов блясък, вместо сребро може да изберете бронз. Например къси панталонки в бронзово, съчетани с прозрачна блуза и наметка в неутрален цвят (Burberry Prorsum пролет-лято 2013) Този аутфит е допълнен с бронзова докторска чанта и ярки обувки на висок ток.

Сребърно или Бронзово метално пролет-лято 2013
DKNY, Burberry Prorsum пролет-лято 2013

Златно или Ръждиво
За пролет-лято 2013 дизайнерите представят златно в изключително разнообразни нюанси. Освен типичното жълто златно, може да изберем по-леки златни тонове за лятото – сребристо златисто или светложълто златно. Тези нюанси стоят страхотно на къси рокли за ежедневието или за специалните поводи. Друг вариант е златно в тъмни тонове – старо злато, медно златно с червеникави отблясъци или ръждиво златисто. Тези нюанси са идеални за атрактивни връхни дрехи - якета, джемпъри, наметки и др.

Къса златна рокля на Emporio Armani и златен джемпър на Karen Walker пролет-лято 2013

Златно или Ръждиво метално пролет-лято 2013
Emporio Armani, Karen Walker пролет-лято 2013


Още за металните цветове и съвети как да ги носим според фигурата може да видите в темата:
Как да избирам лъскави дрехи

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации