Идеи за прически

Модни Прически есен-зима 2012-2013

За есен-зима 2013 отново са на мода прическите с естествена визия.

На дефилетата за новия сезон фризьорите показаха: секси прически с вълнисти коси и прически на пластове в различна дължина, ретро прически и коси с много обем, стилни прически с кок и конска опашка, интересни прически с плитки, романтични прически updo с усукани кичури, модерен стайлинг с ефект “мокра коса“ и атрактивни прически с аксесоари.

Какви са модните тенденции за коса есен-зима 2012-2013 и кои цветове са на мода, видяхме в предишната тема. Сега ще продължим с още идеи за прически от световния моден подиум.

Вижте кои са горещите трендове при прическите за новия сезон в подборката на Хубава жена:
Модни прически есен-зима 2013 вълниста коса

Вълнисти прически есен-зима 2012-2013
Вълнистите коси са абсолютен хит тази есен. Повечето дизайнери представиха новите си колекции именно с вълнисти прически.

Можем да изберем една съвсем естествена визия със спусната дълга коса на пластове, както в прическите на Burberry и Roberto Cavalli или небрежно-елегантните плажни вълни на Proenza Shouler. За повече сексапил заложете на прическа с меки вълни и дълъг бретон (Lanvin), романтична прическа с едри къдрици в ретро стил (Michael van der Ham) или изключително женствената прическа с полувдигната коса на Gucci.

Вариантите са толкова много... Ако имате дълга коса, не се колебайте да носите вълниста прическа - модерно е и много секси:

Вълнисти прически зима 2013

Плитки есен-зима 2012-2013
Супер модерните през последните няколко сезона плитки за есен-зима 2013 са представени в интересни прически:

Романтична комбинация от спусната коса на вълни и диадема от две кръстосани плитки при Emilio Pucci. Това е една много женствена прическа с лек ретро привкус - за момичета с дълга коса и романтична душа.

Плитките на Marc Jacobs пък са завити на охльовчета от двете страни, ниско долу на главата в закачлива прическа с ретро излъчване. А при Fendi виждаме гладка коса, сресана на път през средата и двойни усукани плитки, които минават като венец в горната част. Прическата завържва с усукани плитки, прихванати от двете страни на врата.

Прически с плитки есен-зима 2013

Опашки есен-зима 2012-2013
Конската опашка или т.нар. прическа пони и този сезон е предпочетена от някои брандове, вероятно защото се прави бързо и лесно, а изглежда страхотно и се комбинира идеално с облекло във всякакви стилове.

Фризьорите, както винаги показваха различни варианти на тази прическа:
Виждаме висока конска опашка при Jason Wu, пригладена коса, вързана на опашка в средата на главата при Chanel и ниска опашка в прическа с повече обем при Anna Sui.

Освен, че е лесна за направа и много практична за носене, прическата пони подмладява и е добро решение за лошите дни, когато косата стърчи и не иска да стои наникъде.

Прическа пони есен-зима 2013

Кок есен-зима 2012-2013
Стилните прически с кок са идеални за ежедневието, за офиса, за деловите дами и за всички, които харесват елегантната класика – френски кок, кок балерина, висок обемен кок и др. вечно модерни прически. На ревютата за есен-зима 2012-2013 видяхме много такива прически, представени от стилистите на Bottega Veneta, Diane Von Furstenberg, Louis Vuitton и др.

Кокът може да бъде прекрасна вечерна прическа за специалните поводи през новия сезон, а фризьорите на Rick Owens дават свежи идеи в прическа с кок от усукани кичури.

Прически с кок есен-зима 2013

Ретро прически с обем есен-зима 2012-2013
Хипер обем и екстравагантно ретро излъчване виждаме в прическите на Derek Lam, Anna Sui, DSquared2, Oscar de la Renta и др. Фризьорите на тези брандове показаха интересни ретро прически в стил 60-те а ла Бриджит Бардо.

При някои косите са вдигнати на огромни обемни кокове или са вързани на опашка ниско долу на тила. Други имат плътни бретони, обърнати на едната страна или хипер обемните коси са с открито чело, а широка лента украсява прическата и прибавя още по-голям ефект.

Подобни прически се постигат с топиране, а за да изглеждат добре, трябва да има повечко мотериал. Ако косата ви обаче е тънка и не чак толкова гъста може да използвате приставка за обем, подложка и разни други приспособления, които се продават в магазините с аксесоари за коса.

Ретро Прически с обем есен-зима 2013

Updo есен-зима 2012-2013
В колекциите за новия сезон има много елегантни прически с прибрана коса, с ниски кокове и атрактивно усукани кичури. Подобни прически показаха: Jason Wu, Diane Von Furstenberg, Valentino и др.

Прическите Updo изглеждат стилно и могат да се носят при всякакви поводи, а по-атрактивните им варианти са особено подходящи като вечерни прически за булки, за бала, за коледното парти и т.н.

Updo Прически с прибрана коса есен-зима 2013

Мокра коса есен-зима 2012-2013
Ефектът “мокра коса“ беше един от горещите трендове при прическите за миналото лято. Макар и не толкова масово такива прически виждаме и в новите колекции - Missoni, Narciso Rodriges, Vera Wang и др.
Повечето прически са с пригладена, обърната назад, изцяло мокра коса и открито чело, а при някои мокър ефект има само в горната част на прическата.

Подобен стайлинг може да се използва във вечерни прически за къса коса, в комбинация с кок и конска опашка за вдигната коса или с мокър ефект само в горната част за полу-мокра полу-суха дълга коса.

прически с ефект мокра коса есен-зима 2013

Прически с аксесоари есен-зима 2012-2013
С аксесоари и бижута за коса лесно може да постигнем ефектна прическа без много усилия. Прибавете диамантена фиба, атрактивна шнола или красива диадема и най-простата прическа в миг се преобразява.

Разбира се, че прическите с аксесоари за коса са на мода и за есен-зима 2012-2013. А в колекциите за новия сезон има особено атрактивни бижута и аксесоари за коса.

Например: широки сатенени ленти с големи диамантени цветя, украсяват ретро прическите на Oscar de la Renta. Фризьорите на Tory Burch използват множество фиби с големи цветя в атрактивните прически на бранда. А диадемите с перли и злато на Dolce&Gabbana изглеждат много аристократично:

прически с аксесоари за коса есен-зима 2013

Както винаги световния моден подиум дава добри идеи, с които да разнообразим визията си. За нас остава да избираме нови прически за новия сезон.


Как да избираме аксесоари и много прически с аксесоари за коса може да разгледате в тази тема.

Как се правят някои от най-популярните прически може да видите в тези видео уроци:
Как се прави идеална “конска опашка“
Как се прави френски кок
Вечерна прическа за 2 минути
Лесна прическа за парти

Препоръчано:
Нови Плитки 2013

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации